Протестиращи и жандармерия се сбиха в Пловдив, шестима са ранени

Бутилки и павета хвърчаха по полицаите, те отвърнаха с палки
Обновена: 14 фев 2014 19:02 | 14 фев 2014 16:08, Анисия Иванова
494

Един от ранените при стълкновенията в Пловдив. Снимка: Булфото

Протестиращи и жандармерия се сбиха в Пловдив при протеста в защита на бившата Куршум джамия, при сблъсъците са ранени шестима души.

Протестът започна пред сградата на съда, където се гледаше делото по жалба на Община Карлово срещу решението на Окръжния съд, с което сградата на бившата Куршум джамия се присъжда на Главното мюфтийство

Протестът продължи почти 5 часа и завърши с импровизиран митинг пред офиса на ДПС на бул. "Цар Борис Трети Обединител". След скандирания "Долу ДПС" част от множеството започна да хвърля камъни по офиса на движението и намиращия се наблизо павилион от веригата "Лафка" до спирка на градския транспорт.

Тогава полицаи и жандармеристи започнаха да изтласкват хората към булеварда. Част от множеството отговори на натиска, като започна да замеря служителите на реда с камъни, павета и пластмасови бутилки, жандармеристите използваха палките си.

Още по темата
При сблъсъка има и ранени. Две момчета са със счупени глави, след като са удряни с палки от полицаите. Момиче е с кървяща рана, в предната горна част на главата. То заяви, че е било ударено от полицаи. Пострадалото момиче стана причина протестиращите да започнат да хвърлят камъни по служителите на жандармерията.

Полицаите подгониха протестиращите по бул. „Шести септември” срещу централата на ДПС, който все още е блокиран. На място пристигнаха две линейки, в едната бе качена и възрастна жена - продавачка в "Лафка".

Служителите на реда успяха да разделят протестиращите на групи и те постепенно се разпръснаха.

По информация от Центъра по спешна помощ в града шестима души са пострадали при сблъсъците. На пострадалите е направен пълен медицински преглед. Шестимата пациенти са приети в болнично заведение, казаха още от Спешна помощ. Оттам, обаче не пожелаха да уточнят какви точно са били нараняванията им.

Над 5000 души се събраха на протеста, сред тях - много футболни фенове. Поне пет автобуса докараха част от хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
284
2
 
5
 
! Отговори
до Ястреб преди 10 години
По принцип не ме кефиш особено,но не си глупав,даже напротив.Я кажи сега честно.Ако едно дете си има вафличка,която му е дала майка му и се появи друго,което му я вземе от ръцете без да го попита,след това се появи някой батко и насилствено вземе вафличката от малкия бандит и я върне на лапето,което е получило от майка си,тогава редно ли е малкия бандит да се сърди,че баткото му е взел вафличката и е върнал на първия малчуган,който пък е получил от майка си?
283
4
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 307Я дай и нещо за одринската битка, де сте низали турците ... по 5 бройки на нож! ;-)Отдавна не съм я слушал тази гламава история, та да се посмея малко.
282
0
 
8
 
! Отговори
Гост преди 10 години
Кой ще сложи край на претенциите на мюфтийството. ВАКЪФСКИТЕ ИМОТ СА ПОСТРОЕНИ ВЪРХУ ЗАГРАБЕНИТЕ ЗЕМИ В ПОРОБЕНОТО НИ ОТЕЧЕСТВО. ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ Е БИЛ ЗАБРАНЕН СТРОЕЖЪТ НА ХРИСТИЯНСКИ ХРАМОВЕ. ДОКОГА ЩЕ ПРОДЪЛЖАВА ТАЗИ НАГЛОСТ?
281
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ЕмирЕмире майци,гордите османлии отдавна българите ги разнищихме,още някъде Балканската война преди 100-ина години.Прочети поне една книга в живота си-учебник по история например и тогава пиши.България е унищожавала не една и две империи и всяка,която се изправи срещу нас загива рано или късно.Вярно,че много патим,докато ги сринем,но България оцелява винаги,а империите остават само в историята,така че съветвам всички с имперски интереси включващи България да попрочетат първо това-онова...
280
0
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
до 295 от славянинТи българин ли си, или си славянин?
279
0
 
4
 
! Отговори
Възмездие преди 10 години
и само да кажа , незавимо, че съм 75 кила заставам и го убивМ ТОЯ ПОР 100 КГ ДЕЛЯН
278
0
 
2
 
! Отговори
ОDESSA преди 10 години
***, ще ти се отвърне със термоядрени бомби, по 50 мегатона.
277
5
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До keepwalkingДа си чувал нещо за ... лична хигиена?! И между другото, ако почнеш да я упражняваш, *** петна отзад на закърпените ти *** може по магически начин да изчезнат.
276
0
 
3
 
! Отговори
Възмездие преди 10 години
само да кажа мн ме цензурират, турска медия, предатели сте
275
0
 
2
 
! Отговори
Възмейздие преди 10 години
налазиха ***
274
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вятър ечи, Балкан стене,сам юнак на коняс тръба зове свойте братя:всички на оръжие! Дойде време, ставайте,от сън се събуждайте,доста робство и тиранство,всички на оръжие! Който носи мъжко сърцеи българско име,да препаше тънка сабя,знаме да развие!
273
0
 
3
 
! Отговори
Въззмездие преди 10 години
няма да ме спрат изтр коментари, никакъв фандък за ***, ще усетите нашата сила, малко сне,
272
1
 
11
 
! Отговори
keepwalking преди 10 години
До ЕмирКви горди османлии, бе, потуряк? Че си плакнете пърделниците с канче в 21 век ли?
271
19
 
3
 
! Отговори
Емир преди 10 години
*** *** за пореден път показа че е смешен и страхлив. роден за роб. няколко пиани *** побуистваха и вандалстваха. все едно че нещо зависи от тях. след месец съда ще присъди КУРШУМ ДЖАМИ пак на истинските собственици на тази земя- ОСМАНЦИТЕ!!! ще върнете не Само триисете имота а ТРИ ПЪТИ ПО ТРИДЕСЕ!!! онзи балъци от общината в карлово ще си отеглят насраната декларация тихомълком. както я приеха. ПОМНЕТЕ МИ ДУМАТА!!! вие сте като плюнка през ГОРДИТЕ ОСМАНЛИИ!!!
270
1
 
2
 
! Отговори
ignat преди 10 години
lkogato turzite napadat bg-s karvavi iatagani-vsicko pod noj i ruini,tarnovo,boliari,zar, 5 veka-ubiistva. iznasilvane,karvav danak,kakvo li ne,i sega 21 vek otnovo problem s tiah.neznaeli ezika,,djamii, do koga ste se zanimavame s tiah,vsicki po spisak v anadola ili v ada.amin..
269
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какви имоти ще си връщат аз не мога да разбера.Кога сме им ги продали,че да си ги връщат?Кога те са ни ги платили,че да си им ги даваме?Те са дошли тук и по насилствен начин са ни взели църквата,а ние сме си я върнали.Все едно аз да открадна колата на съседа,полицията да ме хване,че съм я откраднал и след това да ходя да се жалвам в съда,че са ми отнели колата,която съм откраднал.Алооо съдийте вие връзка с главния мозък имате ли или само с главния мюфтия???
268
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НЕ ВСИЧКИ МЮСЮЛМАНИ СА ТЕРОРИСТИ, НО ВСИЧКИ ТЕРОРИСТИ СА МЮСЮЛМАНИ. --АРАБСКИ ЖУРНАЛИСТ
267
0
 
2
 
! Отговори
ilko преди 10 години
tocno.glavata na zmiata -narodno zasranie-240 *** napraviha naroda na maimuni.lapat,voziat se v merzedesi,kafeta.vsicko s narodni pari,bez toiagi i kalasnik -niama da se mahmat
266
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ген Любен Гоцев има ли проблем с властта си - има, подигра се с 6 млн Българи, сега ще ядеш попарата
265
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До nikolai.bliznakovХей. Мръсен. Долен. Расист