Протестиращи и жандармерия се сбиха в Пловдив, шестима са ранени

Бутилки и павета хвърчаха по полицаите, те отвърнаха с палки
Обновена: 14 фев 2014 19:02 | 14 фев 2014 16:08, Анисия Иванова
494

Един от ранените при стълкновенията в Пловдив. Снимка: Булфото

Протестиращи и жандармерия се сбиха в Пловдив при протеста в защита на бившата Куршум джамия, при сблъсъците са ранени шестима души.

Протестът започна пред сградата на съда, където се гледаше делото по жалба на Община Карлово срещу решението на Окръжния съд, с което сградата на бившата Куршум джамия се присъжда на Главното мюфтийство

Протестът продължи почти 5 часа и завърши с импровизиран митинг пред офиса на ДПС на бул. "Цар Борис Трети Обединител". След скандирания "Долу ДПС" част от множеството започна да хвърля камъни по офиса на движението и намиращия се наблизо павилион от веригата "Лафка" до спирка на градския транспорт.

Тогава полицаи и жандармеристи започнаха да изтласкват хората към булеварда. Част от множеството отговори на натиска, като започна да замеря служителите на реда с камъни, павета и пластмасови бутилки, жандармеристите използваха палките си.

Още по темата
При сблъсъка има и ранени. Две момчета са със счупени глави, след като са удряни с палки от полицаите. Момиче е с кървяща рана, в предната горна част на главата. То заяви, че е било ударено от полицаи. Пострадалото момиче стана причина протестиращите да започнат да хвърлят камъни по служителите на жандармерията.

Полицаите подгониха протестиращите по бул. „Шести септември” срещу централата на ДПС, който все още е блокиран. На място пристигнаха две линейки, в едната бе качена и възрастна жена - продавачка в "Лафка".

Служителите на реда успяха да разделят протестиращите на групи и те постепенно се разпръснаха.

По информация от Центъра по спешна помощ в града шестима души са пострадали при сблъсъците. На пострадалите е направен пълен медицински преглед. Шестимата пациенти са приети в болнично заведение, казаха още от Спешна помощ. Оттам, обаче не пожелаха да уточнят какви точно са били нараняванията им.

Над 5000 души се събраха на протеста, сред тях - много футболни фенове. Поне пет автобуса докараха част от хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
304
0
 
4
 
! Отговори
миро преди 10 години
е тая съдебна система е за бой не жандармерията.е тва не се разбра от народа
303
0
 
0
 
! Отговори
До 9667 преди 10 години
Айде и ти като Божидар Димитров, по памет- " Не е важно какви са ти гените, а каква е политическата обосновка". Според документ от архива на Ватикана - *** е административна единица в Римската империя за населението на Балканите което има равни права с римското население-право на търговия, участие в армията, земеделие и т.н. . То и затова българите са с почти идентични ДНК със сицилианците.
302
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9667Скъпи Ястреб,Аспаруховите българи са тюркоезични само в главите на заблудени индивиди с малко исторически познания или на такива с много,но с дебели портфейли,напълнени с пари от руската историческа школа.Това е много дълъг спор за тук.Съветвам те ако изпитваш любопитство по темата,да се запознаеш с алтернативните хипотези и доказателствата за тях,а ако не ти пука,тогава не го използвай като аргумент,защото той издиша отвсякъде и минава само за пред аудитория на ниско махленско ниво...
301
2
 
0
 
! Отговори
mango arbitar преди 10 години
pradnyata ospokoyava a na turski e rahat olsun balgarite da pradnat po edin pat po terli4ki a turcite da pradnat dva pati kato vsyaka edna pradnya da ima prodaljenie 1 munuta haide lyakaite da spinkate 4e izbistrihte istorita i svetovnite problemi bez da imate haber 4e cibvilizovanite darjavi ne se interesuvat ot vas .
300
2
 
1
 
! Отговори
До Сокол преди 10 години
Кво пречи ви че говори истината ли?
299
0
 
3
 
! Отговори
за 323 преди 10 години
Кавал, може да са били тюркоезичи, но тук са дошли с Аспарух около 70 000 (седемдесет ) хиляди души. Брат му Алцек стига до Италия с 800 ( осемвстотин ) души...Така ,че са били претопени от нас - траките, който са били няколко милиона и са живели/живеем тук от хиляди години. У нас има 5000 (пет) хиляди надгробни могили на траките...и нито една на славяни или прабългариСпоред форумните *** милиони траки са се изпарили да направят място на славяните ( хи хи ) и прабългарите ?!?!
298
2
 
2
 
! Отговори
/до 321 преди 10 години
Ах ти симпатяга такава! Точно преди няколко дни гледах предаване в което тема на разговор бяха така наречените "български турци". Коментираха колко били турци колко били българи. За твое съжаление на 100% са си турци (и го казват професори историци, не аз...). Ако искаш мога да ти дам линк към предаването, но надали ще разбереш нещо - трябва ти транслейт.
297
0
 
2
 
! Отговори
sokol преди 10 години
ama tozi s tova tursko zname niama li da mlakne.slaviani li sme,aborigeni li sme,nie sme si v darzavata.
296
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9667Не са ти нужни детайли,достатъчно е да знаеш,че е била църква,за да стигнеш до извода,че по насилствен начин е отнета от българите и направена на джамия.Ние имаме уважение към чуждите религии и поне не сме я разрушили и пак да я правим на църква,но вие нахалствате и то в нашата собствена държава!!!
295
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9667Как си представяш прабългарите,които са имали цялата власт няколко века да си забравят езика и да заговорят на този на славяните,да си забравят религията и да приемат чужда и това всичко да стане за има няма 100 години.Турците защо не си забравят езика,а живеят в България вече векове наред,а прабългарите(уж тюркско племе)са го забравили за няколко поколения.Това е пълен абсурд създаден от едни хора мечтаещи за интернационала,от тези същите,които създадоха македонската нация...
294
5
 
2
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 319Фактът, че пра-българите (Аспаруховите българи) са тюркоезично племе не е хипотеза, ами си е ... както вече казах - доказан факт, приет от СВЕТОВНИТЕ академични среди. Освен това, можеш ли да ми посочиш 4 български професора по история от 4 български университета, дето да са на едно и също мнение отностно произхода на българите?
293
0
 
0
 
! Отговори
zar boris преди 10 години
kade e kostov,zelev i vsicki deto dopusnaha dps.sto malcat misozite prodazni
292
0
 
6
 
! Отговори
До 9667 преди 10 години
Според ДНК анализ и изследване направено от ЦЕРН, българите са автохонно балканско население населяващо тези земи от 10 000 години, които нямат нищо общо с тюркски те гени! Българите мюсюлмани пък се оказва, че имат едва 10% общи гени с мюсюлманите в република Турция! Ако искаш да разбереш ти какъв си потърси в нета цената е около 600 euro за подробен анализ!
291
1
 
0
 
! Отговори
9667 преди 10 години
До Анонимен 313Понеже не знам детайлите около тази джамия, предполагам нито ти ги знаеш, за това си има съдилища, където се разрешават тези спорове. Но да се използва всеки един инцидент за всяване на етническа и религиозна омраза към една група от гражданите на страната е нещо съвсем различно. И сега някой да не ми каже, че тези футболни фенове (по нашенско ги наричаме хулигани!) те знаят най-добре.
290
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9667Не е вярно, че българите са тюркско племе,това е само една недоказана хипотеза разпространявана основно от комунистите.Има и други хипотези,които са подкрепени с не по-малко доказателства,дори с повече.Славяните и прабългарите са родственици.Траките също са родственици с тях иначе нямаше да се разберат без бой за тази земя,за която се карат какви ли не народи от хилядолетия насам...
289
4
 
3
 
! Отговори
9667 преди 10 години
до 306 от славянинБългарите са тюркоезично племе, мигрирало в Източна Европа от Средна Азия.Славяните са Източно Европейски племена, чийто език е индоевропейски.Та, ти като се определяш като български славянин, това какво ще рече - че си славянизиран турчин? Или казано иначе - побългарен турчин? Не се опитвам да създам полемика, само искам да разбера как ги съвмествате тези неща във вашия мироглед, който е изграден напълно върху омраза срещу турците.
288
0
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
А бе май дпс било незаконно? ВКС не се било произнесло , резултата бил 6 на 6 и 1 въздържал се?!?!?! Ако туй е тъй, то ние даже не сме членка на ЕС, щото всички закони и всички правителства и всички мандати на дпс са незаконни! Трябва да върнат всички субсидии и имоти и да бъдат моментално уволнени всички назначения в администрацията на РБ! На практика е допуснат държавен преврат !?!?!?!
287
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Всички по-големи беди за България през последните десетилетия ни се сервират от антидържавната партия ДПС. Тази констатация вече се доказа напълно и се превърна в непоклатима аксиома. За голямо съжаление тесните партийни интереси на БСП и Атака тези политически формации съзнателно пренебрегват престъпната роля на анадолските мекерета, подкопаващи опасно националната сигурност на нашата страна.
286
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ХахахахахахааТука пишат много неориентирани хора - Делян Пеевски бил 100 кила. ХахахахахахахДелян Пеевски е около 130кг вземи си прегледай зрението.
285
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 9667(Ястреб)Аз не се надъхвам с такива глупости!Не мразя турците,мразя турската империалистична политика!Това са две различни неща.Обичам българите,но мразя продажните български политици(същото е).Да сте живи и здрави и дано някак си да живеем заедно в разбирателство,но за да се случи това и вие трябва да уважавате нас българите,а не само да искате от нас неща,които нямате право да искате.Храмът е мюсюлмански,но първо е бил църква,която ни е отнета по насилствен начин.Кой има право в случая