Сливенската митрополия подкрепи Стария бряст за "Европейско дърво на годината"

Гласуването продължава до 28 февруари
26 фев 2014 10:38, Красимир Ангелов
4
Сливенската митрополия подкрепи Стария бряст за "Европейско дърво на годината"
Снимка: Булфото

От Сливенската митрополия призоваха патриарха, духовенството и миряните да подкрепят Стария бряст в града в конкурса "Европейско дърво на годината".

В писмо апел, публикувано на сайта на митрополията и подписано от секретаря й Вълкан Янев, се казва: "С искрено уважение и братско чувство Ви каня да се приобщите към актуалната българска кауза символът на град Сливен – Стария бряст, да стане дърво на Европа за 2014 година.

Победителят в националния конкурс от Сливен месеци наред обединява българите от всички краища на родината и нашите сънародници, пръснати по цял свят", се чете в писмото.

В него се посочва още, че Стария бряст е природен феномен на възраст над хиляда години, като се смята, че е остатък от някогашната Велика българска гора (Magna silva bulgarica), която през античността и средновековието се е простирала от Адриатика до Черно море.

Гласуването продължава до 28 февруари 2014 година, а ако още не сте подкрепили Стария бряст, може да го направите  на адрес http://www.treeoftheyear.org.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: Сливенстария бряст
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Що ми слагате минуси бе? Та,аз не казвам за децата,но за рунтавите "отци".Трябва ли аз да си слагам "+"-чета,че вие не знаете предназначението(предписанието)на Сопата.
3
1
 
2
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
Относно: с Барабенено Възклицание и Дрянови флейти..."Попа-Сопа,попа-Сопа,попа-Сопа".Това е стихчето,музиката те ще си я напишат с:"Ох-ах,вах-недей,ти Дряне,от де Прелетя?" В "три четвърти"(Тритактово),заради "междуредието "
2
0
 
1
 
! Отговори
evgeni1234 преди 10 години
А-да знаете,защо Дядото поп не е канонизирал Дрянът ! Проклето дърво е!-казва "отчето".Познавам една възрастна жена,която слагаше пред идолите си(иконите)-стотинки,хляб и вино.Палеше даже и кандилото.Вечер си лягаше с камъни под възглавницата си,които били от "Света гора"-пели им са попчетата от онзи развъдник в Атон-"освещавайки" ги.Четеше междувременно една "жълта книжка"-Православно календарче.Няма ги вече! Тези,които бяха за котела,дадоха си калориите,камъните изхвърчаха.И сега тази жена е значително по-добре,не се плаши много вече и от Кукумявките !.
1
0
 
2
 
! Отговори
Правда преди 10 години
Човек остарява от душата, и от луди жени ,които тровят мъжете си, а иначе повода е прекрасен, да се зарадваме на пролетта ,слънцето и небето, обичам ви