Кметицата на Лясковец си отдъхна: Свърши се!

Обстановката в града се нормализира, полицията се изтегля
Обновена: 14 мар 2014 15:51 | 14 мар 2014 15:31,
42
Кметицата на Лясковец си отдъхна: Свърши се!
Ивелина Гецова. Снимка: ГЕРБ

Кметицата на Лясковец Ивелина Гецова изрази удовлетворението си, че операцията по неутрализирането на стрелеца Петко Савов, който застреля един полицай и рани други трима, е приключила.

"Обстановката в Лясковец се нормализира. Органите на полицията се оттеглят. Очакваме органите на реда и прокуратурата да приключат с работата си, за да можем да задействаме процедурата по отношение на хората, които бяха заложници в кооперацията. Имам информация, че са осигурени психолози за работа с тях", каза тя пред "Фокус".

Гецова посочи, че по непотвърдена информация стрелецът е в тежко състояние и е настанен в болницата във Велико Търново.

Още по темата
"Сутринта районът около къщата му беше отцепен, гражданите бяха евакуирани, изведени от мястото на събитието", допълни тя. Кметицата разказа още, че по време на спецакцията възрастната майка на Савов, с която той е живеел в кооперацията, е била изведена от дома им.

Ивелина Гецова посочи, че с нейна заповед днешния ден е обявен за неучебен в СОУ "Максим Райкович", което е на метри от дома на стрелеца.

Всъщност именно шума на децата на училищния двор е провокирало Петко Савов нееднократно да заплашва директора на школото и ученици, че ще се саморазправя с тях, ако детската глъч не секне.

"С моя заповед обявихме деня за неучебен, съгласувахме го и с Регионалния инспекторат по образование. Ако в понеделник нямаме категорична сигурност за провеждането на нормален учебен ден, може да се помисли за още един неприсъствен", уточни тя.

По думите й учениците от училището нямат нуждата от консултации с психолози, защото почти нищо не са разбрали за инцидента освен от информацията по медиите.

"С действията на служителите на МВР беше подсигурена сигурността на жителите на град Лясковец", каза още Ивелина Гецова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
6
 
! Отговори
2012 година преди 10 години
Съдът е разпоредил на полицията през пролетта на 2012 г да проведе акция за задържането на този човек и отнемане на оръжията му! Защо полицията и Цвъ-цвъ не са изпълнили нареждането на съда? Гербери да не коментират тая история, че за тях е автогол и се размириса цялата история!
27
0
 
6
 
! Отговори
tiktak преди 10 години
Манипулатори - жената нито е казала че си е отдъхнала нито думите "Свърши се" но колко му е да я обвиняват в бездушие !
26
0
 
8
 
! Отговори
gadni.turci преди 10 години
за какво да се харчат излишни пари за психотестове и болници и прокуратури,,направо да го разстрелят убиеца и да се приключи без да се харчат парите на народа , Хиляди левове ще отидат по този случай а с тези пари може да се построи една градска тоалетна в Перник например .
25
0
 
5
 
! Отговори
Херцог Трън преди 10 години
Свърши ли, Ковро!?
24
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ставаме като "великите демокрации". Следващото сигурно ще е в мол
23
2
 
10
 
! Отговори
ДОСТОЙНИ УЧЕНИЦИ! преди 10 години
ТАКА Е ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА! В АМЕРИКА ДОРИ В УЧИЛИЩАТА СТРЕЛЯТ И ЦЕЛИ КЛАСОВЕ ИЗБИВАТ. ПРЕВЪРТЯЛИ КИЛЪРИ ИЗЛИЗАТ ТАМ НА УЛИЦАТА С АВТОМАТИ И ТРЕПЯТ НАРЕД. НИКОЙ НЕ Е ИСКАЛ ЗАРАДИ ТЕЗИ УБИЙСТВА ОСТАВКАТА НА ОБАМА. ПРОСТО АМЕРИКАНЦИТЕ СА ПРИЕЛИ, ЧЕ ТАКА Е ПРИ ДЕМОКРАЦИЯТА. ДЕМОКРАЦИЯТА ИСКА ЖЕРТВИ. ВИЕ ИСКАТЕ ДА ЖИВЕЕТЕ ПРИ ДЕМОКРАЦИЯ, НО ДА ИМАТЕ СИГУРНОСТТА ОТ ТОТАЛИТАРНО ВРЕМЕ. ДА ВИ ИМАМ ДВОЙНИЯ ЛИЦЕМЕРЕН, ФАЛШИВ МОРАЛ! ИСКАТЕ НА ДВА СТОЛА ДА СЕДИТЕ ЕДНОВРЕМЕННО!
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На тази още не и е пресъхнало кладенчето...
21
2
 
10
 
! Отговори
кмета преди 10 години
Ех колежке с тая первезна физиономийка с радост цялото си семе ще ти дам....
20
0
 
10
 
! Отговори
dris.bg преди 10 години
Важното в случая е да имаме плакат на кметицата на първа страница
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Грозна е, и не много умна. (Живея на съседната улица)
18
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ивелина Гецова изрази удовлетворението си от поредния успех на полицията. огромна е разликата между полиция и милиция! ще го търсите под дърво и камък скромния, но решителен и неподкупен старшина от народната милиция. Спецчастите са 90% ганстрери - като братя Галеви, например.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най важното по случая е снимката на КМЕТИЦАТА
16
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кметицата на Лясковец си отдъхна: Свърши се!..Напротив, моме, започва се!Дали се зора довърши, или се две нощи смесиха?
15
0
 
24
 
! Отговори
SSS преди 10 години
Толкова ме е гнус, че живея в тази държава, че повече няма накъде. В случай като този се вижда колко сме изгнили отвътре и колко сме се разпаднали и като нация , и като държавност. Хората, които са се занимавали с този случай и които са били ОТГОВОРНИ за отреагирането май си нямат понятие от "кризисна ситуация". Бог да пази България
14
0
 
25
 
! Отговори
Ф-1 преди 10 години
МНОГО ОРГАНИ!ПО-ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ТЕЗИ "ОРГАНИ" СА КАТО АПЕНДИЦИТА-НЕНУЖНИ И ВРЕДНИ.
13
0
 
8
 
! Отговори
bratya Grim преди 10 години
Nikade ne pro4etoh i namek za zaginaliya policay!I tova e 'uspe6no' priklyu4il slu4ay?!
12
3
 
19
 
! Отговори
бай лазо преди 10 години
Май има хляб още в таз кметичка!? В цял руст има ли я?
11
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Rom ! Taq kmetica ako e Balgarka togava az sam po golqm Balgarin ot neq ! A policaq kadeto pochina zaradi takiva neblagodarnici kato neq, ne trqbvashe li pone da zavarshi interviota s leka mu prast ?
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази лелка разбрала ли е, че има загинал полицай...
9
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отговорността е на кмета и местната полиция! при толкова много факти известни на всички в града, да няма елементарна превенция в продължение на години е недопустимо.