Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина

Семейството на Пресиян иска кучетата да бъдат евтаназирани
Обновена: 31 мар 2014 10:41 | 31 мар 2014 10:41, Красимир Ангелов
128
Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина
Едното от агресивните кучета. Снимка: БТА

"Мога ли да не чувствам вина? Разбира се! Аз съм собственик“, обяви пред Нова Телевизия 26-годишният студент Пресиян Господинов, чиито две кучета нападнаха 85-годишна жена от русенското село Червена вода в събота.

Кучетата Цезар и Клеопатра са отглеждани в двора на семейната къща в русенското село, като в деня на инцидента те са се разхождали свободно из двора.

По думите на собственика им до този момент те не се проявявали агресия спрямо хора. Имало е обаче случай те да нападнат друго голямо куче, но тогава са спрени навреме и до по-сериозни последствия не се е стигало.

Още по темата

"Тогава аз, майка ми и леля ми успяхме да ги спрем. След този инцидент портата ни беше вързана. Кучетата също стояха вързани на синджир. Имахме планове съвсем скоро да правим цялостен ремонт, който включваше оградата да бъде иззидана до определена височина”, обясни Пресиян.

Инцидентът се случил, след като в събота по обед възрастна жена дошла да потърси своя съседка. Тя започнала да вика и да тропа с бастуна си по входната врата, която е в съседство на тази на семейната къща на Пресиян. Кучетата се подразнили от тропането с бастуна и виковете на баба Димитра, прескочили оградата и я нападнали.

По думите на лелята на младия мъж – Анелия, питбулите никога не са яли сурова храна. Сега след инцидента цялото семейство иска кучетата да бъдат евтаназирани.

Лелята разказа, че в събота следобед, когато кучетата нападнали възрастната баба Димитра, тя била съвсем сама в къщата.
 
"Започнах да крещя, да плача и да дърпам кучетата, но не успявах. Имаше мъже, които стояха отсреща и гледаха. Молех им се, но никой не дойде. Единствено хората от строежа дойдоха. Беше ужас, цялата бях в кръв”, обясни страшната случка тя. В крайна сметка след намесата на мъже от съседен строеж кучетата са усмирени и вкарани в двора. 
 
Д-р Людмил Спасов, който е управител на приюта за бездомни животни в Русе, обясни случката с факта, че прагът на раздразнителност на питбулите е твърде нисък и вероятно шумът е отключил агресията им.
 
"Те са в приюта и са в отлично здраве. Няма да бъдат евтанизирани, докато не приключи следствието”, обясни той.

Нападнатата възрастна жена остава в тежко състояние след нападението на питбулите. Вследствие на нахапването баба Димитра е получила тежки рани по краката и лицето, като е изгубила и много кръв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На животно вяра да нямаш
108
3
 
5
 
! Отговори
Монева преди 10 години
Без клеймо за породата, я! Аз имам 8г. питбул, агресия никога не е проявил. Първото ми дете като се роди и го занесохме у дома, близна го по челцето и след това цяла седмица го пазеше и стъпваше "на пръсти" край кокошарката.Два случая имахме само за всичките тези години, с агресия от старана на други мъжки кучета към него. Рот и кангал, понахапаха се взаимно и това беше. Без драми! Кучето ми е така възпитано, че децата от квартала го обожават, сяда и стои място когато го галят. Така е обучен.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Собственика на себеподобните чувства ли как някой ще му пръсне кратуната заради мутрашките му амбиции?Дали пък се надва, че всички са толкова хрисими?Аман от страхливци като него, дето кучета им вардят страха.То бива гейове, ама то държавата ни стана гейска заради тях!
106
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрана за породата питбулВремената на мутрите преминаха
105
0
 
5
 
! Отговори
из армейски устав преди 10 години
Собственикът-в затвора. Кучето е обучавано за боецНикой няма право да оставя без надзор боеприпаси,бойна техника ,оръжие и бойни животни
104
1
 
3
 
! Отговори
край преди 10 години
Българска работа - кучетата ядат хората. Не вярвам че българите могат да си оправят държавата. За съжаление. И аз съм българин но опитат ми от 25г. вече показва точно това. При бае тошо не беше така и в нормалните демократични държави също не. То и по тротоарите не се паркира даже и в другите балкански държави но в България се паркира- феномен.
103
0
 
13
 
! Отговори
Възмутен преди 10 години
Проблема не е в кучетата. Проблема е в хората! Първо са създали породата за собствените си цели, експлоатират кучетата, озлобяват ги допълнително и съвсем естествено идва крайния резултат.Нали кучето е създадено да се бие и да убива-това му е заложено, то за това е родено.Този *** -стопанина им знае ли как се гледа питбул и каква е неговата отговорност?Кучето е взето да пази и то пази!Максимум наказание за него!
102
0
 
6
 
! Отговори
КАКА преди 10 години
БАБТА АКО ИМАШЕ ЗДРАВНА ЗАСТРАХОВКА В ГЕРМАНСКА КОМПАНИЯ,КАКТО Е С ПЕНСИОНЕРИТЕ В ЕВРОПА ,ЗНАЕТЕ ЛИ КАК ЩЕШЕ ДА СЕ РАЗВИЕ СЦЕНАРИЯ ? ИДВА ЛИНЕЙКА ВЗИМА БАБАТА КАРАТ Я НА ЛЕТИЩЕТО И ЗАМИНАВА ЗА ИЗРАЕЛ НА ПЛАСТИЧНА ОПЕРАЦИЯ, СЛЕД КОЕТО ЩЕ БЪДЕ ПРЕХВЪРЛЕНА В САНАТОРИУМ ЗА ВЪСТАНОВЯВАНЕ И СЛЕД 2-3месеца ЩЕ СЕ ПРИБЕРЕ У ДОМА .А СОБСТВЕНИКЪТ ЩЕ ТРЯБВА ДА ЗАПЛАТИ НА ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ 30-60хил. ЕВРО И ДА СИ ПРОДЪЛЖИ ДА СИ СЕ РАДВА НА СВОИТЕ ЛЮБИМЦИ. АМА ТОВА НЯМА ДА СЕ СЛУЧИ .
101
0
 
13
 
! Отговори
KAKA преди 10 години
НА ТАЗИ ПОРОДА ПО СВЕТА И ВИКАТ ЗАБРАНЕНАТА,ПОРОДАТА ,,ПИТ-БУЛЛ'' Е ЗАБРАНЕНА В РЕДИЦА ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА.В САЩ ТАКИВА КУЧЕТА МОГАТ ДА СЕ ВИДЯТ САМО В КВАРТАЛИ КЪДЕТО Е ПО ДОБРЕ ДА НЕ СЕ ХОДИ,ОТГЛЕЖДАТ СЕ ОТ ЧЕРНЯЦИТЕ,НЕГРАМОТНИТЕ ЛАТИНОСИ И ОТ ,,WHITE TRASH''белите ***.ЛИЧНО СЪМ ВИЖДАЛ В БЪЛГАРИЯ ТЕЗИ КУЧЕТА ДА УМЪРТВЯВАТ ДРУГИ ОТ КРОТКИТЕ ПОРОДИ И СТОПАНИТЕ ИМ ГЛЕДАТ И НЕ СМЕЯТ ДА СЕ НАМЕСЯТ ЗАЩОТО ГЛЕДКАТА Е ПОТРЕСАВАЩА ДОРИ И ЗА КОРАВИ МЪЖЕ. РЕШЕНИЕТО Е САМО ЕДНО И ВСИЧКИ НИЕ ГО ЗНАЕМ.
100
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бабаити-страхливци могат да държат такива песове в къщи!!!
99
1
 
12
 
! Отговори
СЪД ,СЪД ,СЪД !!! преди 10 години
СЪД за собственика на псетата,евтаназия за тях и роднините на жертвата ДА ЗАВЕДАТ ДЕЛО И ЗА КРЪВНИНА ,,,поне 100 000 лева за из.ода допуснал тази жестокост към жената ...!!!!Пълна забрана на всички опасни породи !
98
0
 
12
 
! Отговори
POLICIA преди 10 години
Да не се прави на луд собственика на кучетата , 10 години Затвор , защо си е взел Питбули от какво го е страх? при положение в това село има Полицейски участък може би е единственото село в България с Полиция
97
0
 
6
 
! Отговори
Случаен преди 10 години
До НАНА 59. Ти май отсега си изкуфяла. Ти родители, баби, дядовци нямаш ли? Откъде си дошла на този свят. Да не си саморасла придошла от вятъра. Какво ти пречат на теб възрастните хора? Или си от хората , които всичко им пречи и нищо не им помага?
96
0
 
8
 
! Отговори
ветернар преди 10 години
До just АКО СИ САМ И ТЕ НАПАДНАТ ТЕЗИ ДВАТА ПИТБУЛА,НАИ-НАПРЕД ЩЕ НАПЪЛНИШ ГАЩИТЕ ВЕДНАГА И ПОСЛЕ ЩЕ ТЕ ИЗЯДАТ,САМО МИРИЗЛИВИТЕ ТИ *** ЩЕ ОСТАНАТ .*** ГЛАВО,ПОЖЕЛАВАМ ТИ В НАИ СКОРО СРЕЩА С ОЩЕ ПО-ЖЕСТОКИ ПИТБУЛИ.
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До kaizerСвястно момче?! Моля погледнете му физиономията първо, пък после пак помислете!
94
3
 
10
 
! Отговори
just преди 10 години
Най-големият ни проблем е неграмотността, а не питбулите! Когато си неграмотен и *** семкар и децата ти ще са *** семкари! Жал ми е,че от велик народ сме се превърнали в семкари......
93
3
 
14
 
! Отговори
Гъз.ьол преди 10 години
Е щатите има задължителна застраховка ако имаш куче. Сумата се определя от породата. При питбулите примерно е доста пи висока от тази на пуделите :)Ако къчето нахапе някой тази застраховка покрива всички медицински разходи и обезщетения.
92
15
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кучкарите са НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ЧОВЕКОМРАЗЦИ-ОТДАВНА СЪМ СЕ УБЕДИЛ....!!!!,,,и редовното ИМ опровдание ,ама то кучето толкова добро беше -никога не е нападало досега !!!З а голямо съжаление -винаги има първи път,ЗАЩОТО Е ЖИВОТНО ,,,и все пак ДИВО !!!!НЕ Е НАША РАБОТА, на ХОРАТА ДА МИСЛИМ КЪДЕ МУ Е ПЕРИМЕТЪРА ...!!!ЗАТВОР И ГЛОБА ЗА СОБСТВЕНИКА плюс евтаназия на псетата !!Непрекъснато виждам собствениците на големи кучета ,пуснали ги СВОБОДНО И БЕЗ НАМОРДНИК ДА ГИ РАЗХОЖДАТ ,,,!!!ДО КОГА ЩЕ търпим..!
91
6
 
27
 
! Отговори
КУРЧАТОВИЙ 104 преди 10 години
ПЪЛНА ЗАБРАНА,ЗА ТАЗИ ПОРОДА!!!
90
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В много държави тази порода е ЗАБАНЕНА за отглеждане!