Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина

Семейството на Пресиян иска кучетата да бъдат евтаназирани
Обновена: 31 мар 2014 10:41 | 31 мар 2014 10:41, Красимир Ангелов
128
Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина
Едното от агресивните кучета. Снимка: БТА

"Мога ли да не чувствам вина? Разбира се! Аз съм собственик“, обяви пред Нова Телевизия 26-годишният студент Пресиян Господинов, чиито две кучета нападнаха 85-годишна жена от русенското село Червена вода в събота.

Кучетата Цезар и Клеопатра са отглеждани в двора на семейната къща в русенското село, като в деня на инцидента те са се разхождали свободно из двора.

По думите на собственика им до този момент те не се проявявали агресия спрямо хора. Имало е обаче случай те да нападнат друго голямо куче, но тогава са спрени навреме и до по-сериозни последствия не се е стигало.

Още по темата

"Тогава аз, майка ми и леля ми успяхме да ги спрем. След този инцидент портата ни беше вързана. Кучетата също стояха вързани на синджир. Имахме планове съвсем скоро да правим цялостен ремонт, който включваше оградата да бъде иззидана до определена височина”, обясни Пресиян.

Инцидентът се случил, след като в събота по обед възрастна жена дошла да потърси своя съседка. Тя започнала да вика и да тропа с бастуна си по входната врата, която е в съседство на тази на семейната къща на Пресиян. Кучетата се подразнили от тропането с бастуна и виковете на баба Димитра, прескочили оградата и я нападнали.

По думите на лелята на младия мъж – Анелия, питбулите никога не са яли сурова храна. Сега след инцидента цялото семейство иска кучетата да бъдат евтаназирани.

Лелята разказа, че в събота следобед, когато кучетата нападнали възрастната баба Димитра, тя била съвсем сама в къщата.
 
"Започнах да крещя, да плача и да дърпам кучетата, но не успявах. Имаше мъже, които стояха отсреща и гледаха. Молех им се, но никой не дойде. Единствено хората от строежа дойдоха. Беше ужас, цялата бях в кръв”, обясни страшната случка тя. В крайна сметка след намесата на мъже от съседен строеж кучетата са усмирени и вкарани в двора. 
 
Д-р Людмил Спасов, който е управител на приюта за бездомни животни в Русе, обясни случката с факта, че прагът на раздразнителност на питбулите е твърде нисък и вероятно шумът е отключил агресията им.
 
"Те са в приюта и са в отлично здраве. Няма да бъдат евтанизирани, докато не приключи следствието”, обясни той.

Нападнатата възрастна жена остава в тежко състояние след нападението на питбулите. Вследствие на нахапването баба Димитра е получила тежки рани по краката и лицето, като е изгубила и много кръв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
22
 
! Отговори
до 55 преди 10 години
Човек ,който убие - ще бъде осъден на 15 години затвор.Куче, което убие - .......?Кучкар, който убие чрез песа си - трябва да бъде осъден на 15 години затвор + 50 000 лева обезщетение
48
0
 
21
 
! Отговори
мъст го он преди 10 години
Предлагам да пуснем в едно мазе кучетата и крадеца убил пенсионерка за 12 лв в Плевенскоа оцелеели да се преспи.
47
1
 
10
 
! Отговори
bez преди 10 години
17-годишен уби 19-годишен в ПлевенАбитуриентът е прободен с нож в сърцето след свадаа тия хаймани какво да ги правиме - те поне съзнават какво вършат и въпреки всичко...
46
4
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 10 години
До КарамановВерно ли? Има села, къде да оцелееш... Айде малко по-кротко. Не си единственият, който ходи на село. А бабичката на улицата всъщност е мръсен рецидивист под прикритие и е тествала кучетата, за да обере през нощта бурканите на собствениците, нали мозък плосък?
45
25
 
7
 
! Отговори
karamonio преди 10 години
Аз затова не си регистрирам кучето, не му вадя паспорт и т.н. щото като реши някои да си "набере" нещо от моята собственост и пострада с чиста съвест да кажа : Аз куче нямам не го знам този дето е влязъл може да го е водил със себе си и в последствие да не са се разбрали как да делят "набраното" и песът му е потърсил сметка .
44
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам защо трябва да бъдат приспивани животни, които са нападали хора? В САЩ критично настроени към американската политика ги подлагат на Waterboarding, а към кучетата трябва да се отнасаме хуманно. Аз бих хи одрал живи.
43
11
 
2
 
! Отговори
до 36 преди 10 години
ти имал ли си ротвайлер ? Кой ти каза че не се обучават ? за 400 лева ти го връщат с дистанционно управление ;)
42
3
 
31
 
! Отговори
Караманов преди 10 години
народа тотално се е филмирал,бившата средна класа подложена на тотален психо тормоз от телевизии,бандити,шоута с панаирджийско съдържание ...Собственика на питбулите може да е бил обиран няколко пъти .има села където за да оцелееш чисто физически ти трябват не 2 а 20 питбула.Докато правоохранителните и съдебните органи не могат да гарантират првото на непрекосновенност на личната собсвенност народа ще се радикализира още повече или ще избяга както става сега....
41
2
 
21
 
! Отговори
каракольо преди 10 години
Тъпият собственик да се моли бабата да не умре, че ще го съдят за убийство. На прости хора не трябва да се позволява да отглеждат агресивни породи, а питбулите направо да се забранят и без това са грозни. Жалко че не са го нахапали него. Но най - много ме потриса в тази история как някакви дървари са седели и са гледали, докато мастиите са ръфали бабата. За растрел са!
40
2
 
22
 
! Отговори
до 44 преди 10 години
Виновен е всеки собственик, който си е взел голямо и страшно куче, вместо някое нормално и кротко. За какво му е? Може да иска и лъв да гледа, ама НЕ МОЖЕ!!!Разбирате ли?Познавам една чистачка, разведена, на 45 години, 165 см. 55 кг., работи за 4 лева/час, и тя си взела питбул... Едвам го храни, едвам го удържа, ама и тя да бъде 30 минути на ден като царица и всички да се плашат от нея.
39
26
 
9
 
! Отговори
hhha преди 10 години
Е*аси глупаците ще забраняват кучетата :D:D:D да забраним и колите и те са потенциални убийци
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вижте в Дания какво става. Няколко породи са забранени и толкова.Едно псе избягало и не наранило никого, ама го видели общинските служители и накрая било приспано.occupyforanimals. org /denmark---13-dog-breeds-are-now-banned-12-more-are-lined-up. htmlмахнете интервалите
37
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ей неадекватници,не ви е виновна породата.Всичко е до стопаните,ама толкова ви е и акъла,че да знаете.Чак породи ще забраняват,като има неадекватни стопани,ще има и такива случки.Не ви е виновна породата,луди хора,такива.
36
23
 
4
 
! Отговори
hrisi преди 10 години
kuchetata vobshte ne sa vninovni!Babata i oniq sobstwenik sa vninovni! I taq babka pochnala da chuka po portite na horata! Kato wijda che nqma nikoi kakwo se e razchukala nashta?!A pak oniq sobstwenika,da wdigne wisoka ograda ! i da si zawarje kuchetata ! Pitbulite,Rodwailerite,te sa kucheta savnapraweni za pazachi!AZ imam karakachanka!Kogato idwa nakoi chujd chowek i tq lae i ramji !
35
15
 
49
 
! Отговори
МРАЗЕЩ КУЧКАРИТЕ преди 10 години
Ако беше статията за някой премазан ***,тука щеше да се изливат потоци от злоба на защитниците КУЧКАРИ, а сега мълчат като заврени в *** ***! Защо мълчите, бе КУЧКАРИ?
34
1
 
40
 
! Отговори
chiko преди 10 години
ЗАЩО НЯМА ЗАКОН ОГРАНИЧАВАЩ РАЗВЪЖДАНЕТО И ОТГЛЕЖДАНЕТО ТА ОПАСНИ ПОРОДИ КУЧЕТА???Ами щото няма закон с/у развъждането на бездомни ***, опитай се да караш колело 0,300м по малка уличка като Малашевска в Орландовци и ще ти скочат над 20 песа на веднъж, а вие ми ревете Опасно породи дрън-дрън-дрън
33
1
 
36
 
! Отговори
онбашията преди 10 години
добре поне че собствениците не са от ония болните кучефили, дето кучето им като изяде някого почват да го защитават и отказват да го умъртвят
32
12
 
17
 
! Отговори
Хан Крум преди 10 години
На собственика да му се отрежат палците на ръцете! ТОЙ е в основата на инцидента.
31
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ама по тв даваха две кучета които не бяха питбули..
30
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да бъдат забранени като породи питбул, ротвайлер и догоаржентино. Първо защото тези кучета стават единствено и само за бой. Не са много интелигентни, трудно се обучават. Добермана също е опасна порода както и овчарката, но са интелигентни породи, които се подават на обучение и могат да охраняват домове и обекти. Другите не стават. Второ че се отглеждат основно за бой с други кучета, което пак си е грозно и противозаконно. Тоест отвсякъде фактите показват, че трябва да ги забранят у нас.