Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина

Семейството на Пресиян иска кучетата да бъдат евтаназирани
Обновена: 31 мар 2014 10:41 | 31 мар 2014 10:41, Красимир Ангелов
128
Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина
Едното от агресивните кучета. Снимка: БТА

"Мога ли да не чувствам вина? Разбира се! Аз съм собственик“, обяви пред Нова Телевизия 26-годишният студент Пресиян Господинов, чиито две кучета нападнаха 85-годишна жена от русенското село Червена вода в събота.

Кучетата Цезар и Клеопатра са отглеждани в двора на семейната къща в русенското село, като в деня на инцидента те са се разхождали свободно из двора.

По думите на собственика им до този момент те не се проявявали агресия спрямо хора. Имало е обаче случай те да нападнат друго голямо куче, но тогава са спрени навреме и до по-сериозни последствия не се е стигало.

Още по темата

"Тогава аз, майка ми и леля ми успяхме да ги спрем. След този инцидент портата ни беше вързана. Кучетата също стояха вързани на синджир. Имахме планове съвсем скоро да правим цялостен ремонт, който включваше оградата да бъде иззидана до определена височина”, обясни Пресиян.

Инцидентът се случил, след като в събота по обед възрастна жена дошла да потърси своя съседка. Тя започнала да вика и да тропа с бастуна си по входната врата, която е в съседство на тази на семейната къща на Пресиян. Кучетата се подразнили от тропането с бастуна и виковете на баба Димитра, прескочили оградата и я нападнали.

По думите на лелята на младия мъж – Анелия, питбулите никога не са яли сурова храна. Сега след инцидента цялото семейство иска кучетата да бъдат евтаназирани.

Лелята разказа, че в събота следобед, когато кучетата нападнали възрастната баба Димитра, тя била съвсем сама в къщата.
 
"Започнах да крещя, да плача и да дърпам кучетата, но не успявах. Имаше мъже, които стояха отсреща и гледаха. Молех им се, но никой не дойде. Единствено хората от строежа дойдоха. Беше ужас, цялата бях в кръв”, обясни страшната случка тя. В крайна сметка след намесата на мъже от съседен строеж кучетата са усмирени и вкарани в двора. 
 
Д-р Людмил Спасов, който е управител на приюта за бездомни животни в Русе, обясни случката с факта, че прагът на раздразнителност на питбулите е твърде нисък и вероятно шумът е отключил агресията им.
 
"Те са в приюта и са в отлично здраве. Няма да бъдат евтанизирани, докато не приключи следствието”, обясни той.

Нападнатата възрастна жена остава в тежко състояние след нападението на питбулите. Вследствие на нахапването баба Димитра е получила тежки рани по краката и лицето, като е изгубила и много кръв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Имало е "мъже" вероятно с "топки" в гащите, но само са гледали. Същите тези набацани мачовци, навярно много пъти са си припявали "Я Съм Малa Питбул - Tериер" на Брегович след третата гроздова в кръчмата.
8
5
 
40
 
! Отговори
ds преди 10 години
Немога да разбера как един нормален, здравомислещ човек може да започне да отглежда такива отвратителни подобия на кучета. Това не е куче а ***. В българия само някакви комплексари с голф 2-ка или дърто БМВ, които немогат да постигнат нищо друго освен зидаро мазачи и избиват комплекси на поразия си взимат такива грозни подобия на животни. Ама то каквито собствениците такива и кучетата.
7
6
 
43
 
! Отговори
Manuelle преди 10 години
Абе все си мисля - какво прави 26-годишен (млад, здрав предполага се) мъж с не едно, ами цели две кучета от бойна порода? *** ли си пази? Оправданието, че са за да пазят двора е абсурдно - почти всеки крадец е въоръжен. Ще ви кажа какво прави - избива комплекси. Гледа ги, за да се фукляви какъв голям мъж е и колко е силен. Ей за това - ПЪЛНА ЗАБРАНА за отглеждане на бойни породи кучета. Полицията си има овчарки, не им трябват питбули и ротвайлери.
6
8
 
29
 
! Отговори
kaizer преди 10 години
Момчето поне е свястно, изпитва вина. Няма закон който да го задължи да си връзва кучетата в собствения двор за съжаление. тези породи трябва да бъдат забранени със закон...Жалко за жената...
5
0
 
34
 
! Отговори
hmn преди 10 години
тоя цялостен ремонт бас държа, че поне едно 10 години са се канели да го почват...
4
7
 
10
 
! Отговори
човек преди 10 години
че животните са генетично обременени с агресия е факт, че стопаните явно не са взели предпазни мерки - безспорно, че бабите викащи и тропащи с *** са вбесяващи - неоспоримо. Всичко е ясно и точно...
3
1
 
9
 
! Отговори
outlaw преди 10 години
До :)))3 няма бе приятелю няма ще плати някоя келева глобица и ще си замине написал съм коментар какво мерки да се вземат товае вече 1000 дния случай е да му писне на човек от държава изостанала 200 години от реалния свят копи пейст от закона във Великобритания и край с инциентите.
2
7
 
8
 
! Отговори
:))) преди 10 години
Сега като те тикнат на топло , ще имаш време да съжаляваш като ставаш всяка вечер мома на някой заКУРавял престъпник :))))))))))))
1
4
 
41
 
! Отговори
outlaw преди 10 години
ИМА ЕДИН ЗАКОН В АНГЛИЯ И АКО ГО ПРИЛОЖИТЕ ТЪОАНАРИ НЯМА ДА СГРЕШИТЕ ИЖУРНАЛИСТИТЕ НЯМА ДА ИМАТ МАТЕРИЯЛ ЗА ТАКИВА СТАТИИ ЕЙ НЕ ЩЕМ ДА ПРИХВАНЕМ ХИБАВИТЕ НЕЩА ОТ ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ И ТОВА СИ Е. А ЗАКОНА ГЛАСИ ТАКИВА БОЙНИ КУЧЕТА ДА СА ЗАБРАНЕНИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ.