Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина

Семейството на Пресиян иска кучетата да бъдат евтаназирани
Обновена: 31 мар 2014 10:41 | 31 мар 2014 10:41, Красимир Ангелов
128
Собственикът на питбулите: Разбира се, че чувствам вина
Едното от агресивните кучета. Снимка: БТА

"Мога ли да не чувствам вина? Разбира се! Аз съм собственик“, обяви пред Нова Телевизия 26-годишният студент Пресиян Господинов, чиито две кучета нападнаха 85-годишна жена от русенското село Червена вода в събота.

Кучетата Цезар и Клеопатра са отглеждани в двора на семейната къща в русенското село, като в деня на инцидента те са се разхождали свободно из двора.

По думите на собственика им до този момент те не се проявявали агресия спрямо хора. Имало е обаче случай те да нападнат друго голямо куче, но тогава са спрени навреме и до по-сериозни последствия не се е стигало.

Още по темата

"Тогава аз, майка ми и леля ми успяхме да ги спрем. След този инцидент портата ни беше вързана. Кучетата също стояха вързани на синджир. Имахме планове съвсем скоро да правим цялостен ремонт, който включваше оградата да бъде иззидана до определена височина”, обясни Пресиян.

Инцидентът се случил, след като в събота по обед възрастна жена дошла да потърси своя съседка. Тя започнала да вика и да тропа с бастуна си по входната врата, която е в съседство на тази на семейната къща на Пресиян. Кучетата се подразнили от тропането с бастуна и виковете на баба Димитра, прескочили оградата и я нападнали.

По думите на лелята на младия мъж – Анелия, питбулите никога не са яли сурова храна. Сега след инцидента цялото семейство иска кучетата да бъдат евтаназирани.

Лелята разказа, че в събота следобед, когато кучетата нападнали възрастната баба Димитра, тя била съвсем сама в къщата.
 
"Започнах да крещя, да плача и да дърпам кучетата, но не успявах. Имаше мъже, които стояха отсреща и гледаха. Молех им се, но никой не дойде. Единствено хората от строежа дойдоха. Беше ужас, цялата бях в кръв”, обясни страшната случка тя. В крайна сметка след намесата на мъже от съседен строеж кучетата са усмирени и вкарани в двора. 
 
Д-р Людмил Спасов, който е управител на приюта за бездомни животни в Русе, обясни случката с факта, че прагът на раздразнителност на питбулите е твърде нисък и вероятно шумът е отключил агресията им.
 
"Те са в приюта и са в отлично здраве. Няма да бъдат евтанизирани, докато не приключи следствието”, обясни той.

Нападнатата възрастна жена остава в тежко състояние след нападението на питбулите. Вследствие на нахапването баба Димитра е получила тежки рани по краката и лицето, като е изгубила и много кръв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Vsi4ki selqni gi e strah ot vsichki kucheta i za tova gi mrazqt!
88
2
 
29
 
! Отговори
mara преди 10 години
Проблемът е, че няма контрол, глоби и никой не го е еня. За какво ми е някакъв закон, когато няма кой да наблюдава дали се спазва... В парковете където има деца и всякакви хора няма едно оградено место за кучета без кайшки и технте стопани. Тичат пуснати кучета и стопаните им викат, ама те са добри.....пълна простотия
87
11
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя селски калпак защо си е взел 2 питбула - да му пазят доматите и цъфналата слива. Кучкарите са особена порода хора, защото си взимат куче, което нямат пари да поддържат. Обикновено те самите няма какво да ядат обаче гледат псето да е нахранено. Ако трябва да избират между жена, деца и куче ще изберат кучето. В повечето случаи са панелни комплексари и искат щом те страдат и псето и то да страда с тях. Като видят как друго псе души под опашката тяхно и се разтапят от умиление.
86
3
 
25
 
! Отговори
до Ambroaz91 преди 10 години
Аз пък имам Макаров и ми е през шнура за твоя питбул! Гърмя го, пък ти ходи да ревеш на арменския поп!P.S. Преди това върви на училище, че си супер ***!
85
27
 
1
 
! Отговори
Ambroaz91 преди 10 години
A z gledam pitbul i redovno go nasuskvam sreshtu hora.ako nqkoi go dobliji da go razkusa i da mu izqde ushite nai-malko.Tezi kucheta trqbva da se uvajavat i pochitat i da im se dava ot vreme na vreme po edna jertva
84
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гледах я сутринта лелята или каквато беше там, която била веднага излязла. На нея и бяха виновни ВСИЧКИ наоколо, че не били помогнали, но не и тя самата или племенника и. А какво става с тези мили кученца, когато някой приближи да ги разтървава от плячка, докато стопанина е наоколо? Може ли да приемат, че някой заплашва него и да стане по-голяма касапница?Собствениците в затвора!
83
3
 
32
 
! Отговори
shady преди 10 години
Вижте сега уважаеми ****ли, защитаващи провинилите се *** - не е е много трудно да се сети човек какво трябва да се направи в този и други подобни случаи:1-во: убиване на самите животни, защото те са прекия извършител на нападението;2-ро: глоба или затвор за собственика на животното в зависимост от настъпилите последствия, тъй като той е непряк виновник. При неясен собственик тройна глоба за общината, така че и тя да има стимул да изисква пълна регистрация на животното от самия собственик.
82
2
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да има ефективни присъди за такива хора. Всякакви *** с два пръста чело разхождат кучета видимо опасни без каишка и намордник, все едно са извели пудели. Шокиращо е и безхаберието на общинските полицаи които се разхождат без да вършат нищо обществено полезно, вместо да налагат глоби на собствениците и отнемат кучета без регистрация и платен данък.
81
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сутрин, обед и вечер тричане за собствениците и двете гадни ***!
80
1
 
14
 
! Отговори
Гъз.ьол преди 10 години
Всеки трябва да изгледа всички епизоди на Цезар Милан, преди да си вземе куче. Без значение дали е лабрадор или питбул.
79
8
 
13
 
! Отговори
losHo преди 10 години
Горката жена, дано се оправи. Кучетата са животни все пак и на вас някой да почне да вика и блъска с *** по вратата, ще скочите да се биете. Кучето е сметнало бабата за заплаха и за това са скочилу. Породата е без значение. Друг е въпроса, че стопаните не са вдигнали оградата знаейки как скачат кучетата им.
78
2
 
22
 
! Отговори
me преди 10 години
Освен това, искам да призова всички хора. Не се отнасяйте с кучетата като с плюшени играчки (нито като с чудовища впрочем). Кучето преди всичко е животно и то териториално. Може да е социализирано,може да бъде прекрасен приятел, но то не е човек. Да се дразниш на куче, че лае, да му викаш и да го заплашваш,да налиташ да галиш непознато куче без да питаш, това НЕ СЕ ПРАВИ! Човек трябва да спазва елементарни правила в общуването си с кучетата, за да избегне проблеми.
77
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кучета като питбул, ротвайлер, доберман и бултериер трябва да се забранят в България! Прекалено сме прости и безотговорни, за да ни се поверяват такива породи!
76
3
 
24
 
! Отговори
me преди 10 години
Същото можеше да стане с коя да е порода. Дворното куче е пазач преди всичко, лае когато има някой навън, а ако този започне да му вика - се дразни. Пред очите ми хора, предимно пенсионери, са заставали пред оградата ни и са дразнели кучето ни (не питбул) и са му викали, защото ги лаело. Ами разбира се, че ще лае, нали затова е там. Така че и други кучета биха изскочили при същите условия. Но щетата от питбули и каракачанки е многократно по-голяма от голдъни и улични превъзходни!Бойни породи са!
75
2
 
7
 
! Отговори
КК преди 10 години
До до ККПрав си доста глупави гора имат такива кучета, за съжаление страда цялата порода! Не искам да ме разбирате, че ще ги защитавам на всяка цена, просто казвам, че монетата винаги има две страни :)
74
4
 
15
 
! Отговори
Йори преди 10 години
Аз съм бил и от двете страни на този спор "за" и "против" кучетата. Бях против, докато обстоятелствата не се стекоха така, че започнах да гледам куче. Сдобих се и с редица нови отговорности. Четеш, възпитаваш, внимаваш, социализираш.. Сега кучето вече порасна, добро и мило и не съм го чул дори да ръмжи на човек, камо ли да напада. Но бая се постарах да го социализирам правилно. И сега съм "за" кучета, но правилно гледани и възпитавани. И натоварвани така, че да не им се натрупва излишна енергия.
73
3
 
7
 
! Отговори
Благ преди 10 години
До до БлагИма резон в това, което казваш, но пак ние хорицата сме си виновни, а не кучетата! 10 пъти са ме хапали кучета и като дете и като по-голям. Един Голдан ми отхапа половината ***, но това значи ли, че всички кучета от тази порода са зли, не мисля така! Кучето е отражение на човека, без значение от породата и размера! Бъдете отговорни и нека се молим за женицата..
72
2
 
13
 
! Отговори
до КК преди 10 години
Интересувам се от кучета и съм имал доста породи такива! Познавам поне 10 човека, които имат питбули, питал съм всеки от тях "За какво си купи питбул?" и отговорите са идентични "Защото са яки! Защото това е най-здравата порода кучета! Защото пред питбула и овчарката бяга! Защото ме кефи колко са злобни и агресивни!"Поздравявам те, че си възпитал кучето си, но ти си едно от малките изключения! Питбул не порода за всеки и въобще не трябва да се продава свободно!
71
0
 
2
 
! Отговори
VALIANT преди 10 години
До мяуИмаш 99% мозък на Бау-бау и 1% на мяу-мяу, май и това ти е много!
70
3
 
10
 
! Отговори
КК преди 10 години
Стига сте говорели, че собствениците на тази или друга подобна порода са с комплекси! Ще Ви кажа едно, аз имам куче от такава порода и го гледам много внимателно, социализирал съм го и животното си живее в разбирателсъво ! Живея в кварта, в които има доста *** близо до факултета, преди време кучето ми спаси една жена от *** набези, добре че бях навън с нея, защото кой знае какво щеше да й се случи! Монетата винаги има две страни и не бъдете толкова крайни в изказванията и преценките си