"Паяци" вдигат коли в Пловдив и по празниците

Много хора трябваше да платят между 40 и 60 лева за репатриран автомобил
6 май 2014 22:11,
23
"Паяци" вдигат коли в Пловдив и по празниците
Снимка: Dnes.bg

Десетки гости на Пловдив, както и пловдивчани, останаха неприятно изненадани по време на шестте празнични дни. Оказа се, че паяците в града работят въпреки почивката.

Това е заблудило голяма част от шофьорите, които са решили да паркират колите си на улицата. По никакъв начин обаче работното им време не е упоменато на поставените табели от пловдивската община, видя репортер на Dnes.bg. За разлика от Пловдив, в другите големи градове като София, Варна и Бургас паяците не работиха.
 
„Излязох и колата я нямаше, първоначално се изплаших, че е открадната, но после видях паякът и дойдох да си я взема”, разказа шофьорка от Смолян, която чакаше на опашката пред касата на наказателния паркинг в Пловдив.

Масово „паяците” вдигаха автомобили с регистрационни номера, различни от пловдивските по време на шестте почивни дни. Никой обаче не си беше направил труда да информира по някакъв начин за работното им време и в официалните почивни дни. Така много хора трябваше да платят между 40 и 60 лева за репатриран автомобил, според времето за престой на наказателния паркинг, което е по 1,20 лв. на час.

„Не съм очаквал, че ще ми вдигнат колата по време на празници, сега платих 42,50 лева”, заяви шофьор от Стара Загора.
 
Ресорният заместник-кмет на общината не отговаряше на телефона си в почивните дни. В наказателния паркинг пък твърдяха, че вдигат наред и неподбират автомобили.

„Работим по празниците, тъй като пътищата трябва да бъдат достатъчно чисти за движението на града.”, твърдеше служител на наказателния паркинг.

Над 3 милиона лева е печалбата от „Синя зона” и „паяци” за пловдивската община само през миналата година. Сега местната администрация има намерение да купи собствени "паяци", които да бъдат нейна собственост и сама да извършва репатрирането на колите на нарушителите.

В момента едва 30% от средствата влизат в хазната, а останалите са за Консорциум „Паркинги и гаражи”. От община Пловдив обмислят и вариант паяците да започнат да работят денонощно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
1
 
! Отговори
Maina преди 10 години
До АнонименNa zapad ne e luksozna stoka. Samo tuka razni kato teb mislqt arhaichno
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Защо депутатите не плащат за спиране на пъпа на София, това е гавра. Вдигнаха си заплатите, но не могат да бъдат примерни граждани.
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хораааа, надигнете се, това е незаконно. В празнични и почивни дни няма зони.
12
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
VAV VSQKA NORMALNA I BQLA STRANA PLATENITE ZONI PREZ PRAZNICITE I PO4IVNITE DNI SA LIBRE --- SVOBODNI , BEZPLATNI . A V BALGARIA KADETO UPRAVLQVAT TAPITE , NAGLI I GLADNI KOMUNISTI TOVA NE MOJE DA SE SLU4I . LAKOMIA , LAKOMIA NAD 6IA . I TUI 6TE IM IZQDE GLAVATA
11
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Полезни съветиИма паркинги ама седят празни щото Бай-*** не ще да плаща за паркинг.По-добре му е да си паркира 30 годишния барутник като на село ,където му кефне.
10
2
 
4
 
! Отговори
е преди 10 години
Екстра е че вдигат. Особено на Капитан Райчо е АД. Всеки спира щото така е удобно, но специално там спрелите МНОГО пречат на движението.
9
3
 
10
 
! Отговори
майна...та им преди 10 години
Наистина в Пловдив се вдига избирателно. Мен ме вдигнаха от място,на което се е спирало така от десетилетия,а след мен пак се паркира там. Само,че не вдигат всеки. Човек вече не знае къде да паркира и по коя логика ще го вдигнат. Номерът е да не си първа и последна кола в редицата
8
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А колко паркинга е направила пловдивска община. Не обособила със създаване на сини зони а терени преобразувани в паркинги. Колко от новостроящите се кооперации имат гаражи и кой разрешава строежа им. Това с паяците си е жив рекет. А може би затова няма места за паркиране.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Паркинги и Гаражи" са си частна фирма какво очакват?Те сега им е паднало да направят някоя и друга хилядарка.
6
8
 
31
 
! Отговори
Полезни съвети преди 10 години
От произволна железария се закупува кутия рапидки 5х4 с фрезенкови глави за около 2 лева. Когато видите паяк, поставяте по една рапидка под четирите гуми. Гарантирано през този ден паякът няма да рекетира хората. Така някой общинар може и да разбере, че е по-добре да се строят паркинги отколкото да се купуват паяци. "На зла круша - зъл прът" е казал народа.
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е вярно,че само извън пловдивски коли са вдигали,моята също за малко да я вдигнат,но аз знаех,че ще работят през почивните дни и някак си успях да си спестя пари и разпри.Така се вкарва ред,но при липсата на паркинги особено в наблъскания център на Пловдив къде да паркират хората.До някъде съм за,но това и за нощни дежурства ми идва в повече.
4
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Люде, запомняйте физиономиите на тая ***.Тожва не са хора, зверове.Зверове за пари
3
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не стана ясно за синя зона ли става въпрос или за други неправилно паркирани автомобили които сериозно пречат на движението по улиците и наистина трябва да се отстранят.Ако е първото,то си е чист рекет,обир посред бял ден и измама.Хвала на този кмет-така се пълни хазната и дисциплинират най вече гостите на града.А това дали паркираните автомобили цапат или не улиците е друг въпрос.Най добре ще е тогава Пловдив да се обяви за ЕКО-СТОЛИЦА и да се забранят всякакви автомобили.Някакъв ФОРУМ ли е имало,че е трябвало да се осигури лесно предвижване по чисти пътища.
2
3
 
13
 
! Отговори
xXx преди 10 години
3 000 000 .... и като че ли нещо се е променило :)
1
11
 
38
 
! Отговори
нямам думи ... преди 10 години
Това ли остана да ви пълни хазната,хората тръгнали да се разходят вие ги бъркате в джоба,***.......