6 области най-засегнати от пороите, няма бедстващи хора

Дъждът наводни приземни етажи в Пловдив, Кнежа, Русе, Свищов
Обновена: 14 май 2014 22:07 | 14 май 2014 19:38, Веселина Йорданова
4
6 области най-засегнати от пороите, няма бедстващи хора
Пороят наводни улици в Русе. Снимка: БТА

Най-сериозно заради поройните дъждове е положението на територията на областите Стара Загора, София, Пловдив, Плевен, Велико Търново и Русе. Няма бедстващи граждани, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Екипите на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ са извършили над 14 аварийно-спасителни дейности. Към момента пожарникарите и спасителите участват в локализирането и ликвидирането на 28 произшествия.

16 са сигналите, свързани с преминалата над София буря, получени в столичната пожарна. Основната част от сигналите са за наводнени мазета и паднали клони и дървета. Ураганен вятър е преминал над с. Чепинци, покривните конструкции на четири сгради са повредени.

Над 20 са сигналите на територията на област Пловдив за паднали дървета и клони и наводнени приземни етажи. При бурята са нанесени щети на четири моторни превозни средства. Осем спасителни екипа работят по отстраняване на щетите.

Обилните валежи наводниха приземни етажи и в Кнежа. Нанесени са щети по покривни конструкции в село Горни Дъбник.

Спасителните екипи работят за отстраняване на свлечена земна маса от пътните платна край селата Лозица, Оряховица и Божурлук.

Вследствие на обилен валеж в района на Свищов са постъпили 13 сигнала за наводнени мазета. Подобна е ситуацията в област Русе – екипи работят по 14 сигнала за наводнени улуци и обекти.

Тази сутрин на тел. 112 е било получено съобщение за засегнат пътен участък с. Ветрен – с. Сливито. Със заповед на областния управител е преустановено пропускането на превозни средства през мостовото съоръжение в района.

На територията на страната няма пострадали и бедстващи граждани. Към момента няма сигнали за нарушено електрозахранване на населените места.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Tова е единственото място в Русе, където от много гоини се събира вода дори и при средно интензивни валежи поради обратен наклон на канализацията и не знам какво трябва да се случи, за да се вземат местните управници в ръце и да решат проблема! Той не е нито толкова скъп, нито е технически неизпълним!
3
1
 
6
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Водата е по страшна от огъня въпреки че първи на света се е появил огъня, след него земята, въздуха и накрая водата. Не сечете гората защото превърната в дървен материал тя няма как да ви помогне при порои, свлачища и наводнения
1
0
 
21
 
! Отговори
veso преди 9 години
Неприятна новина,но щом екипите на Пожарната работят-няма да остане човек в беда.Ще му помогнат.Лека вечер ,да нямате работа.