Оградата с Турция ще бъде завършена през юни

Лошото време бави изграждането й, призна Ангел Найденов
14 май 2014 20:10, Красимир Ангелов
49
Оградата с Турция ще бъде завършена през юни
Снимка: Impact Press Group

Оградата на българско-турската граница ще бъде завършена през юни, обяви в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов.

Той призна, че изграждането на съоръжението не върви с желаните темпове, а по думите му това е така заради климатичните условия, които затрудняват използването на тежки машини в строителството.

Има изградени осем километра от съоръжението досега, цялата му дължина е 30 километра, добави Найденов. Той отбеляза, че в момента се работи в най-трудните, в най-пресечените райони по границата, което е допълнително затруднение.

Още по темата
Военният министър изрази надежда, че ако климатичните условия позволяват, темповете ще бъдат ускорени и оградата ще бъде завършена през юни.

"Даваме си сметка колко е важно това съоръжение на страната и заради факта, че трябва да бъдат освободени полицаите, които участват в граничните полицейски патрули и те да бъдат изпратени в други райони на страната, където има нужда от тях", посочи министърът.

Както Dnes.bg съобщи, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка, за да се установи как цената на оградата е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв.

Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи да предоговорят цената и да накажат виновните. Самият Ангел Найденов определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

В Хасково Ангел Найденов откри социална кухня в гарнизонния военен стол в града, която ще предоставя безплатен обяд на 30 души - пенсионирани военнослужещи, ветерани, военноинвалиди и военнопострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
4
 
! Отговори
TYRCIN преди 9 години
neznam na vas no namen ne mise vizda tazi ograda da e nova tezi kolove betonite predi 20 godini kogato biax voinik gi ispolzvaxme ,mozepak v balgaria da pravat ikonomia, kato gledam kolko e visoka i diado s bastyn shte e presko4i,vmesto bodliva tel predlagam da slozat ot obiknovenata ili armatyrni pra4ki.
25
0
 
4
 
! Отговори
ии преди 9 години
Ограда без пъдар няма да спре никой които е решил да я прескочи.Къде са ни граничарите?
24
0
 
3
 
! Отговори
6apkar преди 9 години
До Див аграрAko ni napadat da bade ot 9 do 5.30 tolkova e rabotnoto vreme na voinika
23
0
 
6
 
! Отговори
?!? преди 9 години
"Направихме всичко възможно да върви работата с желаното темпо" - Ама може и по-бавно ! за една година осем километра ограда, лудост? И тея магистрала ще строят.
22
1
 
3
 
! Отговори
888kama преди 9 години
mnogo afif izglejda tazi ograda.po granicata s turcia trbve velika kitaiska stena,minno pole i karte4ni vishki.da vidim setne dali turskite kravi shte zaritat da islamizirat evropa.
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
9 милиона... Те от бетон да я правеха нямаше да струва толкова... Пак се оляха ***! В гроба да си ги закарат крадените пари дано! С тези кражби колко народ избиха не е истина!
20
0
 
1
 
! Отговори
Lucia преди 9 години
koi vek, re aratlik?! ;)
19
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Обявете че търсите доброволци. Много хора с радост ще дойдат да помагат да се спрат ***. За 1 месец ще я вдигнем и то каменна. Ако трябва и ров ще изкопаем и ще го напълним с крокодили!
18
4
 
4
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До Гневен българинТо пък в България си някой и много те обичат, айде бягай от тука. Не знам за каква култура или традиция ми говориш, при положение, че сме като в каменната ера. Едно добър ден не знаем кво е, да не говорим за извинявам се и т.н. Точно за това останалите народи просперират, а ние се мъчим. Де да беше администрацията дето викаш ти виновна.
17
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На няко травестити тук им сърбат гаштите ходете до границата там чешат добре
16
3
 
8
 
! Отговори
Аз преди 9 години
До Гневен българинНа мен пък България освен проблеми, друго не ми правила. Мога книга да напиша с премеждията ми заради тая нашата злоба и завист. А двете страни в които съм бил от 1999 насам, са правили и продължават да правят за мен точно обратното. За смръдливия българин освен да са помагали, друго не са. Жалко е, но е факт. Не целувам и никога не съм целувал ничий ***. Респектирам тези които мен респектират и въобще не ме интересуват вече злобните човечета.
15
0
 
21
 
! Отговори
Х преди 9 години
А какви огради имаше,но не бяха демократични.Събориха ги и ги продадоха а сега правят други.Всичко е с цел да може да се краде.Имаше огради по цялата ни граница с Турция и Гърция.
14
0
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
До Гневен българинМного скъп ще ни излезе бетона.Терена не е подходящ,времето дъждовно,като започнат проучването за цената току-виж не са я проучили като тази с телта.Къде са кучетата и оръжието,като и граничарите ги няма.Беше,когато са били и брат ми и съпруга ми,но не знам дали в Ямбол и Елхово има нещо вече.Да не говорим,че техниката,която са управлявали вече я няма.Танковете и БТР вече са претопени.Въпреки обвиненията,че са връщани и бити на границата,дано има повече родолюбиви българи.
13
1
 
20
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
Само да припомня, че до 1989 година по ЦЯЛАТА граница с Турция имаше ДВОЙНА 3 метрова ограда свързана със сигнализация за допир, но през 1990 беше премахната в знак на криворазбрани добросъседски отношения с Турция.
12
0
 
22
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Смешници ! През 52 г Пр . Хр . в битката при Алесия няколко легиона на Цезар успяват само за две седмици да направят ограда / стена / висока 4 м с кули и с ров осигурен с набити колове . В източниците не се споменава за комунисти и демократи и затова римляните са успели в това начинание .
11
1
 
10
 
! Отговори
Беден българин преди 9 години
Ужас! Вече дори и в Турция не ни пускат, да търсим по-добър живот. :(
10
0
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
"да предоговорят цената и да накажат виновните"Това видяхме вече-виновни няма!Каква цена за една тел?Най-евтиното,което е могло да се направи.Изградени 8 км от 30 възможни?Времето неподходящо,теренът пречи-няма уважителни причини за мотаенето."Обществената поръчка за оградата на българо-турската граница е законосъобразна,слабост е маркетинговото проучване на цените-Ангел Найденов-Основният проблем,който виждам и се констатира,е,че в рамките на това проучване,не са проучени цените"Какво е проу
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
i kakyv e smisala na tazi ograda ,kato tia niama da e po cialata granica , vse edno da si napravish polovin ograda na kyshtata, no az ne se u4udvam za tazi glupost zashotot vse pak komunisti sa na vlast , a te sa nekydyrnici vyv vsiako otnoshenie
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ОСТАВКА !Глоба/наказание.СЪД!
7
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нещастна работа! Хората под вода строят, а на нашите лошото време им пречи, пфу!!!