Оградата с Турция ще бъде завършена през юни

Лошото време бави изграждането й, призна Ангел Найденов
14 май 2014 20:10, Красимир Ангелов
49
Оградата с Турция ще бъде завършена през юни
Снимка: Impact Press Group

Оградата на българско-турската граница ще бъде завършена през юни, обяви в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов.

Той призна, че изграждането на съоръжението не върви с желаните темпове, а по думите му това е така заради климатичните условия, които затрудняват използването на тежки машини в строителството.

Има изградени осем километра от съоръжението досега, цялата му дължина е 30 километра, добави Найденов. Той отбеляза, че в момента се работи в най-трудните, в най-пресечените райони по границата, което е допълнително затруднение.

Още по темата
Военният министър изрази надежда, че ако климатичните условия позволяват, темповете ще бъдат ускорени и оградата ще бъде завършена през юни.

"Даваме си сметка колко е важно това съоръжение на страната и заради факта, че трябва да бъдат освободени полицаите, които участват в граничните полицейски патрули и те да бъдат изпратени в други райони на страната, където има нужда от тях", посочи министърът.

Както Dnes.bg съобщи, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка, за да се установи как цената на оградата е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв.

Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи да предоговорят цената и да накажат виновните. Самият Ангел Найденов определи като факт, че има допуснати грешки, слабости, нарушения и заяви, че ще бъдат предприети дисциплинарни и административни мерки.

В Хасково Ангел Найденов откри социална кухня в гарнизонния военен стол в града, която ще предоставя безплатен обяд на 30 души - пенсионирани военнослужещи, ветерани, военноинвалиди и военнопострадали.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
16
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Драги сънародници, никога България няма да се оправи докато не си замине от политическия живот БКП-БСП-ДС. Защо Чехия, Полша и Унгария се оправиха-защото няма такива партии на власт. Колкото и троловете на мутреса Моника да плюят по ГЕРБ и Президента толкова по ясно изпъква тяхната антибългарска позиция. Значи можеш от Москва и Путин да получаваш пари / БСП и Атака / , а не можеш да да бъдеш точен със своите съюзници ЕС и НАТО. Това е мечтата на комунистите-социалисти. Тогава да си заминават за Москва , защо се натискат да ходят в Брюксел, като водачите на листи Станишев, Сидеров и Бареков .
5
0
 
5
 
! Отговори
льжата преди 9 години
Няма го страхотнотоНЛО.Какви хубавт песни щяха да запеят,за тези огради могради.И за кучета дето ги пикали.И колко милиона пара са преибали.
4
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На снимката истинската ограда ли е? Не ми де вижда да е голямо препятствие.
3
0
 
24
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Нали за 3 месеца щеше да е готова?!Май забравиха да уточнят точно за кои месеци говореха. :D
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не лошото време, ами голямото лапане на европейски пари бави изграждането. Да не говорим за десетките милиони които бяха пръснати по охраната.
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те докато я завършат тая смешна ограда, ще е усвоена телепортацията. А тоя *** явно не знае че до юни има само две седмици, или не уточнява юни коя година.