"Оставките в Спешна помощ са вот на недоверие към Андреева"

Атанасова убедена: Около 50 болници се очаква да фалират
31 май 2014 10:45, Анисия Иванова
54
"Оставките в Спешна помощ са вот на недоверие към Андреева"
Снимка: Архив Булфото

Вотът на недоверие към Таня Андреева са оставките на нейните колеги от Спешната помощ. Това мнение изрази пред bTV бившият здравен министър Десислава Атанасова. По думите й протестът на медиците е акт на нетърпимост спрямо функционирането на здравната система. 

Още по темата
 
Според Атанасова фактът, че над 100 души от Спешната помощ вече са подали оставка и са застанали зад шефа си д-р Гелев, означава, че те имат много повече доверие на него, отколкото на здравния министър.
 
„Ако Спешната помощ в София спре работата си за 15 минути, последиците ще са много сериозни, правителството ще падне. Но не е това начинът правителството да си отиде, защото в тези минути може да бъдат изгубени човешки животи”, каза Десислава Атанасова.
 
„Месеци наред призовавам министър-председателя да смени здравния министър, защото води системата към катастрофа. Няма нито един закон в този сектор, няма лекарствена политика, политика по отношение на Спешната помощ, ресурсовото и техническо обезпечаване. Все още няма шеф на Фонда за лечение на деца - това е следващата бомба, която ще гръмне", предрече Атанасова.
 
По думите й нищо не се прави и по отношение на НЗОК и дефицита от 500 милиона лева, които се очакват в края на годината. "Тогава не само Спешна помощ ще излезе – ще излязат всички болници, защото хората няма да имат заплати, няма да има лекарства, няма да могат да се плащат на доставчиците нито медикаменти, нито медицински изделия", смята Атанасова.
 
Според нея около 50 болници се очаква да фалират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: мзспешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
50, айде пик и ти .Ами комунисти направиха преврата, комунистите създадоха демокрацията,естествено . че и парите ще са в тях. Та как беше песента:Леви , деснилеви, десни.ще вървим НАТРЕД......
49
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ало математиката-4 милиарда от бюджетния резерв и 1.5 милиарда от парите за здраве.И за едните и за другите пари се твърдеше, че са изядени от пенсионерите.А да питам ли за професионалните пенсионни фондове, че и там парите бяха взети от Дянков.
48
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Това е КОМЕНТАР на черешката на "Управлението " на ГЕРБ - Д.Атанасова , но ГЕРБ още дълго време време ще се срамуват от поредното си назначение в Здравеопазването и порената си "калинка" , но като МИНИСТЪР!!!!!!!
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Герберката да обясни как за 4г тя и мъжът и станаха милионери!
46
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При Боко тока се вдигна с 350%. Друго какво да кажем? И това стига!
45
0
 
3
 
! Отговори
позор преди 9 години
По-добре катаджии са станат лекари. Те поне взимат по-малки рушвети. А и знаията са им еднакви! Справка - лекарката виновна за смъртта и мушенгиите и с документацията. Не знаела какво да прави! Баси оправданието! Винаги когато сгафи лекар и се разчуе почват протести и извиване на ръце от лекари. Я им проверете имотите, парите, къде учат децата им и т.н. Същото важи и за зъболекарите!
44
3
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 9 години
и какво точно му е по-зле на това правителство от това на герб? Че се бори за Южен поток ли? *** такъв!
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Правителството работи много по-добре от това на герб. Вдигнаха заплати, пенсии, детски. Намалиха тока, а не както Тиквата искаше да се вдигне с 50%. Борят се неистово с монополите. Вдигнаха опоскания от тиквите резерв с 1 700 000 000 лв. Изплатиха ДДС бавено с години.
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идва станишева зима!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ПЛАЩАТ ЗА ДА СЕ ЛЕКУВА НЯКОЙ ДРУГ...МОИТЕ ПАРИ ЗА МЕН А НЕ ЗА ***.
40
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Kога ще променят закона и да се плащат всички здравни осигуровки, а не само за 3 години? Нали ТАНЯ АНДРЕЕВА го обеща това !!!
39
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Калинката Атанасова, която е с юридическо образование и стаж като юрист консулт в лудница, с пяна на уста обявява министъра на здравеопазнането, която поне е лекар, в некомпетентност?!?Цяла сутрин се хвали и бърбори глупости по БТВ - как нямало пари в здравеопазването и как тя била намерила пари по време на нейното управление.Само забрави да каже за откраднатите милиони от здравните осигуровки, които открадна ГЕРБ и лидера и. Как не ги е срам - тя и ГЕРБ като цяло???
38
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименАло математиката,къде ги видя тези 5,5 милиарда лева??? Резерва на здравната каса беше милиард и четиристотин милиона.Може ли сега пак да сметнеш за четири години на два милиона и четиристотин милиона пенсионери по колко се пада?
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Или пък ме кефят зъболекарите които отварят здрав зъб, понеже им се сторило, че "отдолу има нещо"...Май му се струва, че в джоба имам нещо. Портфейл ли? Пачка с пари ли?
36
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Винаги като дойдат комунизите на власт, започват далаверите, мизериите, фалити, протести, самоубийства, младите бягат в чужбина, народа мизерства, престъпността процъфтяватова е факт не само у наснавсякъде при комунизите е така, така е било и така ще бъде"Така, така!Нека продължават глупендерите да подкрепят Русия и руснаците!
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пълна глупост е твърдението, че пенсионерите са "изяли" и резерва и парите за здраве.Ако си направите труда да пресметнете 5.5 милиарда на 2 милиона пенсионери ще получите средно по 50 лв на месец за 4 години назад.
34
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема със здравеопазването е, че със здравето на хората се спекулира.СПЕКУЛИРА!!!Един много близък приятел ми разказваше как студенти по медицина са ходили при него в компютърната му фирма да си принтират пищови за изпитите, за да могат да преписват (че му е наблизо фирмата до медицинския).И същите тия *** после викат "Дай поне 1500 лева стартова!"А имам и приятел доктор който казва, че си има частни фирми които гипсират счупени крайници и взимат комисионна като пратят хора при тях.
33
3
 
11
 
! Отговори
Кой-Той преди 9 години
Политици с традиция и опит в Англия са казали : Социалистите харчат само чужди пари, те не правят пари за другите. Какво по-точно от това ,правителството на България се готви да вземе и похарчи /открадне/ поредния без мислен заем от 3 милиарда. Да ни е честит кабинета Орешарски, не че се разбра къде отидоха до сегашните заеми за една година бяха похарчени /откраднати/няколко милиарда.Добра пред изборна подкрепа за БСП и ДПС.
32
1
 
8
 
! Отговори
охболи преди 9 години
Ама наистина ли не ви интересува къде потънаха нашите пари за здраве?Защо се страхувате да зададете този въпрос !И не, не са при *** употребиха ги "правилните" хора.Искам да знам и не съм симпатизант на нито един здравен министър.Просто това чудо дуловско е хем некадърно, хем грандоманка, но пък "услужлива" където трябва.
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До охболиКакво общо има тя с това,че Дянков му се наложи да плаща увеличението на пенсиите на другаря Станишев с парите от резерва на Здравната каса? Та да знаеш,че си ограбена и унижена от пенсионерите в чиито джобове отидоха тези пари.Но и те не са толкова глупави и въпреки това масово отсвириха и не гласуваха за другаря Станишев.