"Оставките в Спешна помощ са вот на недоверие към Андреева"

Атанасова убедена: Около 50 болници се очаква да фалират
31 май 2014 10:45, Анисия Иванова
54
"Оставките в Спешна помощ са вот на недоверие към Андреева"
Снимка: Архив Булфото

Вотът на недоверие към Таня Андреева са оставките на нейните колеги от Спешната помощ. Това мнение изрази пред bTV бившият здравен министър Десислава Атанасова. По думите й протестът на медиците е акт на нетърпимост спрямо функционирането на здравната система. 

Още по темата
 
Според Атанасова фактът, че над 100 души от Спешната помощ вече са подали оставка и са застанали зад шефа си д-р Гелев, означава, че те имат много повече доверие на него, отколкото на здравния министър.
 
„Ако Спешната помощ в София спре работата си за 15 минути, последиците ще са много сериозни, правителството ще падне. Но не е това начинът правителството да си отиде, защото в тези минути може да бъдат изгубени човешки животи”, каза Десислава Атанасова.
 
„Месеци наред призовавам министър-председателя да смени здравния министър, защото води системата към катастрофа. Няма нито един закон в този сектор, няма лекарствена политика, политика по отношение на Спешната помощ, ресурсовото и техническо обезпечаване. Все още няма шеф на Фонда за лечение на деца - това е следващата бомба, която ще гръмне", предрече Атанасова.
 
По думите й нищо не се прави и по отношение на НЗОК и дефицита от 500 милиона лева, които се очакват в края на годината. "Тогава не само Спешна помощ ще излезе – ще излязат всички болници, защото хората няма да имат заплати, няма да има лекарства, няма да могат да се плащат на доставчиците нито медикаменти, нито медицински изделия", смята Атанасова.
 
Според нея около 50 болници се очаква да фалират.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още по темата: МЗСпешна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Държава със разнебитено здравеопазване и образование няма бъдеще. Тази трагична ситуация не е от днес, не е и от вчера - тя е поне от 20 години. Всеки по здравната верига масово краде - от министъра, през шефа на здравната каса, през шефовете на отдели, отделения, болници и чак до личните лекари. Здравето остава на заден план. Нищо добро не ни чака. Ние сме изправени пред реална кадрова криза, няма знаещи и можещи лекари.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЗДРАВНАТА СИСТЕМА Е ГНИЛА И ПРОПАДНАЛА,, АЗ И ВСИЧКИ БЪЛГАРИ НЕ ЖЕЛАЕМ ДА ПЛАЩАМЕ ДА СЕ ЛЕКУВА НЯКОЙ ДРУГ ....ИМАШ ПАРИ ЛЕКУВАШ СЕ НЯМАШ ПАРИ УМИРАШ ТОВА Е......САМО КАТО СИ ПОМИСЛЯ ЧЕ ВСИЧКИ *** СЕ ЛЕКУВАТ БЕЗ ПАРИ МИ СЕ ПОВРЪЩА....
8
1
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Жената каза ,че са виновни последните дадесетина години.У нас се наливат безумни пари ,които изчезват яко дим.Не съм видял някой да каже стига ,така не може да продължава.
7
4
 
7
 
! Отговори
аман преди 9 години
Баш пък тази да дава акъл-никога.Богата е,депутатка е,ама от здравеопазването-да стои далече.
6
3
 
9
 
! Отговори
ИИИИ???? преди 9 години
И ЗАЩО КЪМ АНДРЕЕВА А ПРИ АТАНАСОВА ВСИЧКО ЛИ ВИ БЕШЕ НА РЕД???? ПРОТЕСТА ВИ Е ПОЛИТИЧЕСКИ И КОЙ ВИ НАКАРА??? ПРИЗНАЙТЕ СИ....А КОЛКО МНОГО ГРЕШКИ ИМАТЕ СИГУРНО АНДРЕЕВА ПАК Е ВИНОВНА - РАЗОЧАРОВАНИ СМЕ ОТ ЛЕКАРИТЕ ЛЕКУВАХА НАШ БЛИЗАК ЗА ЖЛЪЧКА СЪС СИЛНИ ЛЕКАРСТВА БЕЗ ДА ПРОВРЯТ СЪРЦЕТО КАК Е И ЗА ДВА ДНИ ПОЧИНА Е ЩЕ КАЖЕТЕ ЧЕ НЯМА ВРЪЗКА С ВАС НО И НЕГО ЛЕКАРИ ГО ЛЕКУВАХА
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В ЗАПАДНА ЕВРОПА СЕ ТЪРСЯТ ОГРОМНО КОЛИЧЕСТВО ЛЕКАРИ ........ УВАЖАЕМИ ДОКТОРИ В БЪЛГАРИЯ ВИ БИЯТ И ВИ ОБРИЧАТ НА ГЛАДНА СМЪРТ ЗАПАДА ВИ ОЧАКВА ....АВИН
4
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 3Дянков е в Москва - не можеш го барна!"Проамериканския" "прозападен" Дянко...ФАРС!
3
6
 
8
 
! Отговори
dete преди 9 години
Когато ГЕРБ направиха макар и плах опит да затворят няколко болници, демагозите скочиха и нищо не се случи. Сега - щели да фалират, ей, хорааааа, помнете и разберете кой е лъжеца!!!
2
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
вот на недоверие към ДЯНКОВ. който опоска бюджета нта НЗОК
1
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да прости жената и съчувствия на близките и!Призовавам големите телевизии да развържат съвсем малко от кесиите си и да излъчат филма "Последната линейка на София".За толкова много отвратително ПОШЛИ и КИЧОЗНИ "предавания" пари се намират,и то в стотици пъти повече!За тоя филм обаче НЯМА.Неудобен им е...Защо така?По времето на гербаджиите (и отцепниците от РЗС и атака) беше същия БАТАК!