Шофьорът, блъснал Паоло, е в болница, ударили го с камък

Старозагорци запалиха свещ в памет на загиналото дете
Обновена: 3 юни 2014 14:02 | 3 юни 2014 12:33, Анисия Иванова
281
Шофьорът, блъснал Паоло, е в болница, ударили го с камък
Мястото на инцидента в Стара Загора. Снимка БТА

Хиляди старозагорци покриха със свещи и цветя мястото в центъра на Стара Загора, където снощи загина под автомобилни гуми 4-годишният Паоло.

Още по темата
44-годишният шофьор, виновен за смъртта на детето в Стара Загора, е настанен в неврохирургичното отделение на старозагорската болница, защото след инцидента граждани са го ударили с камък в главата, са съобщили от прокуратурата за БТА.

Днес на мястото на трагедията цветя положи и кметът на Стара Загора Живко Тодоров.

Злополуката е станала вчера около 18.54 часа. Паоло и близначката му Анжела са карали велосипеди един до друг на пешеходната зона, а до тях са били родителите им. 44-годишният Георги Сапунджиев, който е бил зад волана на лек автомобил "Ленд Роувър", влязъл в кръстовището на улица "Кольо Ганчев" с улица "Цар Симеон Велики", която е пешеходна зона, предприел забранен завой и блъснал детето.

По думите на Димо Димов от Сдружение "Самаряни" - родител на третокласник от училището, което е на метри от мястото на трагичния инцидент, това е честа маневра, която се прави на това място.

Окръжният прокурор Константин Тачев заяви, че се очаква следобед да бъде повдигнато обвинение на шофьора. Срещу него е образувано предварително производство, назначени са и експертизи.

По инициатива на администратора на Фейсбук групата "Истината за Стара Загора" Йордан Йорданов започна подписка с искане за промяна на транспортната схема в центъра на Стара Загора.

Семейството на бизнесмена Иван Иванов е чакало 16 години рожбите си, разказа областният управител на Стара Загора Живка Аладжова, която снощи е била на мястото на злополуката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
4
 
5
 
! Отговори
Citroena преди 9 години
До АнонименА навлизането срещу знак "ЗАБРАНЕНО ВЛИЗАНЕТО НА ППС В ДВЕТЕ ПОСОКИ" е било не нарочно, и преди да завие В ЗАБРАНЕНОТО, не е видял семейството ли? Гаранция не му е първото провинение, но може да му е последното, защото излезе ли от съда, вероятно ще го убият с камъни на място!!!
145
1
 
7
 
! Отговори
Citroena преди 9 години
Дo ZZZМоже би трябваше цветя да му занеса на тоя великан, и да го поздравя за геройството? Никой не е над закона, но определено щеше да е с опасност за живота - спънал се и паднал под джипа, а той потеглил сам, и така 5-6 пъти!
144
2
 
23
 
! Отговори
kristko преди 9 години
Не се сърдете,вие си мълчите като трепат хора и им дават условни присъди,какво очаквате да стане?Държавата е сбъркана защото ние се съгласяваме да е такава!Мълчанието е знак за съгласие.Също като негласуването!
143
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До като няма единна позиция за нищо така ще е.Не България, а българите ги чака патило.*** не им пука, в затвора са по-добре, хранят ги , топло им е - доволни са от обслужването.Турците са доволни и те, работа да имат, тютюна да изкупят - берекет верстим.Ми българите дето все на идеологии се делят , и един с друг се избиват. Homo homini lupus est
142
7
 
28
 
! Отговори
Анкета преди 9 години
Как предпочитате да излезе шофьорът от неврохирургията?С епикриза - гласувайте с палец надолу (-)С акт за смърт - гласувайте с палец нагоре (+)
141
1
 
15
 
! Отговори
Q7мак вадя от гараж! преди 9 години
Хора, ние сме изградени от комплекси..трябва да се показваме..коли, имоти, кой къде е ходил, кой какво си е купил..материалното направо ни взима и последната човещина..седнете някъде и се загледайте в хората за 15 мин. и ще видите...че няма нищо истинско в повечето...всеки се крие зад маска...
140
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво значение има дали е пълен паркинга или не. Забранено ли к влизането на мпс в пешеходната зона или не ? Имало ли е знак или не ? Преди година с очите си видях как двама *** откъртиха и прибраха в голяма чанта един пътен знак,Същото и тази година видяхме С кабел вързан за каруцата *** откърти знак, и го мушна под сламата,Спряхма да се разправяме но той тръгна с едно желязо срещу нас а малкия от каруцата хвърли камък по колата ни. България я чака тежко патило
139
0
 
45
 
! Отговори
Q7мак вадя от гараж! преди 9 години
А византиеца, който мина на червено и "потроши" момичето..къде е ? А да сетих се, в Гърция срещу 5 000 лв. гаранция ! Това не е нормална държава..как искате да живеем нормално, като самата ни държава ни озлобява един към друг..превръщаме се в диваци...това е потресаващо!
138
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Може, може, ако камъка е бил достатъчно голям. Никъде не се казва колко е голям камъка !Но и ти си прав, нямаше да е болницата ако беше вярно твърдението ми, щеше да е в моргата.
137
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Първо лека му пръст на детето. Какво става с онзи от Орлов мост пияния таксиджия който помете една спирка хора??? Не виждам присъди от по 40-50 години.Като знам какъв е така наречения съд, че то ако на човек му се наложи да отиде до съда по -добре да отиде до баничарницата или мекичарницата ефекта е същия.
136
0
 
12
 
! Отговори
Факт преди 9 години
" след инцидента граждани са го ударили с камък в главата, са съобщили от прокуратурата за БТА. "Не може гражданИ да са го ударили с камък по главата!Може граждаНИН да го е ударил с камък по главата илиГражданИ да са го ударили с камънИ по главата.
135
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
149 ,Едно е да караш по улица за движение на ППС на заден ход, и съвсем друго да караш в забранена зона за движение!В случая този е навлязъл в зона забранена за движение на ППС и премазва дете.Какво толкова го увърташ , роднина ли ти е какво ?
134
2
 
8
 
! Отговори
8 преди 9 години
И само да допълня - сега строго съдите за неспазване на закона буква по буква, но моля отворете статията за момчето дето не го пуснали на 17 на дискотека на бала. Там всички гракнаха как имал бал, можело да се направи изключение и т.н. Ами ако на вид невинното неспазване на закона беше довело до нещо лошо? Например напиване и пребиване в някоя необезопасена дупка, каквито си ги имаме много тук..
133
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Добре би било да се изтипоса в медиите тъпата мутра на катаджията, който е "урегулирал" движението в тая зона. Много излишни въпроси "защо" биха отпаднали в такъв случай.
132
1
 
9
 
! Отговори
До г-жа Иванова преди 9 години
Този случай е безпорна семейна и обществена бих казал трагедия, но неволно сте дискриминирали децата. Само ми отговорете, ако загиналото дете нямаше татко бизнесмен и е заченато от първия път , по-малка ли щеше да бъде трагедията???
131
0
 
3
 
! Отговори
ПОЛИТИЦИ БГта преди 9 години
ВЪВ ВАРНА ДО СТАМОТОЛОГИЯТА ИМА ЕДНА УЛИЦА КОЯТО ИМА ЗНАК ЗАБРАНЕНО ВЛИЗНЕТО, ЕДНОПОСОЧНА Е ,ЗНАКА Е ПОСТАВЕН ТОЧНО ДО СВЕТОФАРА КОЙТО ИМА ДОПЪЛНИТЕЛНА СЕКЦИЯ СТРЕЛКА КОЯТО ТЕ НАБУТВА ТОЧНО В ЗАБРАНЕНАТА ОТ ЗНАКА УЛИЦА,ВЛИЗА СЕ В НАСРЕЩНОТО АМА МЪЖКАТА
130
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До LУж добронамерен но инфантилен коментар,Може би кмета е бил близък, приятел или роднина на семейството, Кметовете нямат ли право на роднини и приятели.Бог да прости горкото детенце.
129
7
 
2
 
! Отговори
До 144 преди 9 години
Какъв мързел те гони? Няма инфроация какво точно е станало. Може паркинга на банката да е бил пълен, вкл. и с спрели неправилно коли зад паркиралите, което прави невъзможно обръщането там. Остава движение на заден ход и тази маневра, която е направил. Движението на заден ход е доста по-опасно и ако блъсне някой, пак ще е виновен, колкото и да внимава. Разликата при двете маневри е в това, че при обратния завой през пешеходната зона е по-малко вероятно да блъсне някой.
128
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Проблема не е в колата в главата.Аз съм за смъртното наказание. Все едно мутра ли е или не.Този с действията си ясно е показал на всички , че не му пука от закона.И на мен не ми пука за него.
127
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всяка грешка се плаща. не разбирам какво е сгрешило това детенце за да плати с живота си