Модернизация и повече пари ще оправят спешната помощ!

Орешарски към ГЕРБ: Такава здравна система заварихме
48
Модернизация и повече пари ще оправят спешната помощ!
Пламен Орешарски. Снимка: БТА

Цялостна модернизация на здравната система и по-добро материално стимулиране на работещите - това според премиера Пламен Орешарски са мерките, които ще укрепят спешната помощ.

Орешарски беше атакуван в пленарната зала от бившия здравен министър и депутат от ГЕРБ Десислава Атанасова, която изтъкна, че „по отношение на здравеопазването невинни няма, но една година вече управлявате вие“.

Още по темата
Премиерът отговори, че досега не са вземани достатъчно категорични решения за здравеопазването и затова днес то не е в „достатъчно добра кондиция“. Той призова Атанасова да бъде полезна с експертиза, защото хората „от кухнята“ са малко и всички гледат отстрани.

Орешарски заяви, че състоянието на здравната система е заварено за кабинета и макар и със закъснение, са внесени промени в Закона за здравето, насочени към подобряване на финансовото управление и контрол в здравната система. Според него обаче е по-добре някои мерки да са забавени, отколкото да се води "политика на отказване от мерки“, на която сме били свидетели при ГЕРБ.

Орешарски смята, че решаването на проблема с директора на „Спешна помощ“ в София е второстепенно, защото проблемите са много по-дълбоки.

„Опитът на вашето правителство, което стана рекордьор по смяна на здравни министри, показва, че проблемът не е кой управлява, а как управлява”, коментира министър-председателят.

Към вицепремиера Даниела Бобева, която също взе участие в т.нар „блиц контрол“, имаше един въпрос от Венцислав Лаков от „Атака“ за цените на парното.

Кабинетът не е обсъждал увеличаване на цените на парното, отговори Бобева, като напомни, че ценообразуването е въпрос на държавния регулаторен орган ДКЕВР.

Тя обаче отбеляза изключително голямата диференциация в събираемостта на сметките в отделните градове.
По думите й недопустимо е събираемостта в София да е 50% и това е в основата на състоянието на „Топлофикация София“.

„Едва ли покачване или сваляне на цената на парното ще реши проблемите вътре в сектора“, каза Бобева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
3
 
! Отговори
A преди 9 години
Тоя да взима да си ходи!
37
0
 
6
 
! Отговори
маршш от Бг преди 9 години
Тая лъжлива и нагла твар трябва да бъде арестувана моментално Как може да ни лъжете толкова долнопробноНационален предател
36
0
 
5
 
! Отговори
американецо c'd преди 9 години
На тоя гъдулар на снимката кога и да му се изсереш на белото перчемче 'се късно ше е!
35
0
 
3
 
! Отговори
американецо преди 9 години
Диагнозата се знае - газ до дупка, всичкия криминален контингент на свобода - Трактора, Плъха и Брендо на курорт, милиарди и милиарди заеми, чиито процесии се крадат чрез фиктивни държавни и общински поръчки - които загробват поколения българи...а решението е ясно - щом опре ножа до кокала пускаш ***, селския *** - Пацо Ореха да обЕсни на електората как за сииичко е виновен Бойко!
34
0
 
8
 
! Отговори
българин преди 9 години
Орешарски НЯМА да оправи спешната помощ! А преди 5 дни ДКЕВР ТАЙНО ВЗЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО РЕШЕНИЕ ЗА ГОЛЯМО (12-19%) ПОВИШЕНИ НА ЦЕНАТА НА ПАРНОТО! ТОВА СЪСИПВА ДОМАКИНСТВАТА - ПО 200-350 лв. ПОВЕЧЕ ПЛАЩАНЕ ЗА СЕЗОНА. НЕ СПЕТЕ, БЪЛГАРИ! НА УЛИЦАТА, НА ПРОТЕСТ ПРОТИВ ТОВА БАНДИТСКО УВЕЛИЧЕНИЕ, ПРЕДИ ДА Е ВЗЕТО ОФИЦИАЛНО РЕШЕНИЕ. НА ПРОТЕСТ,ДОКАТО ПРАВИТЕЛСТВОТО чрез ДКЕВР НЕ ОТМЕНИ УВЕЛИЧЕНИЕТО! ИНАЧЕ, ОТ ЕСЕНТА УМИРАМЕ ПРАВИ! НЯМА КОЙ ДА НИ ПОМОГНЕ! САМО ПРОТЕСТ ДО ОТМЯНА НА УВЕЛИЧЕНИЕТО! ВЕДНАГА!
33
0
 
4
 
! Отговори
Байуй преди 9 години
Само аз мога да ви оправя!
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само оставката ти ще ни излекува от мафиотското ви управление.
31
0
 
3
 
! Отговори
реостат преди 9 години
До уплашен сега тебе ли погнаха
30
0
 
3
 
! Отговори
Иванов преди 9 години
Какво ви трябва на вас: Акъл или пари!Ако ви трябва акъл, мога да ви дам, ама виждам, че след като не си печатате пари, то сте представители на ПЕЧАТАРИТЕ /ЗАЕМАТЕ ги от ТЯХ, което е ТЯХНО ЖЕЛАНИЕ, НЕ НАШЕ/ и следователно щом ви ги дават, значи сте техни изпълнители! А щом сте техни изпълнители, то и акъл не ви трябва, защото НИЩО не зависи от вас!А маймуните трябва само да гласуват, за да е законна играта!
29
2
 
6
 
! Отговори
Dan преди 9 години
Орешарски,я кажи бате колко пари за подслушване е заделило това правителство в бюджета, и колко пари за здравеопазване , нали правехте бюджет, дай една бърза справка,и като ще си ги мерите с предишните дай пак една бърза справка и за тях,да видим кой какво прави и кой какво приказва, че нещо много ви се разминават приказките от делата май!!! по едно време оревахте орталъка,че ГЕРБ са заделили няколко милиона за подслушване,а като дойдохте на власт ги увеличихте в пъти за подслушването парите а здравеопазването вълци го яли!!
28
0
 
9
 
! Отговори
реостат преди 9 години
Мизернизация в здравеопазването и повече пари в моя джоб ще оправят спешната помощ!
27
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 9 години
Колко е срамно да управляваш във време, когато световната икономика бележи ръст и да неможеш да се равниш дори на правителството управлявало по време на най-голямата световна депресия от 29г насам. Това е срамно! Но българина не е много умен и си ви заслужава.
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е щом и "експерта" Орешарски се изходи обилно по въпроса със спешната помощ, нещата няма как да не се оправят до дни, даже до часове, докато все още е топло изходеното.
25
0
 
6
 
! Отговори
уплашен преди 9 години
Тука трият като за световно!Спрете, бЕ!Господ гледа!
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 25г. как един свестен не се намери да каже СТИГА на корупцията и на беднотията за нашите хора-НИТО ЕДИН-ВСИЧКИТЕ СА КОРУМПИРАНИ БИРНИЦИ И ЛЪЖЦИ-САМО НЕЗНАМ ЗАЩО ГО ПРЕИЗБИРАМЕ.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много е добра Андреева, министър и половина.Постоянно констатира, установява, анализира.И дотам.Действия - никакви.Ами, то и аз мога да бъда министър.
22
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
23 напротив това е най-добарат министърка от началото на препхода досега. По каков съдиш че не се справя - че има протесит ли? че то ако не вършеше нищо нуямаше да има протести, протести няма само среущ безличинет фигури. напротив аз съм доволен от това че е жена схарактер.
21
3
 
6
 
! Отговори
opa преди 9 години
Хмм, ето нов повод да си вземат още едно кредитче.На бас, че това ще им е извинението. То така и аз мода да "оправя" държавата.. тука не стигат пари - кредитче, там не стигат пари - пак кредитче, па тия след мен дето ще ги плащат да му мислят, аз нали съм си уредил внуците на внуците.. к'во ти пука...
20
2
 
6
 
! Отговори
гном преди 9 години
Да ви го набутам между бузите на всичките! Писна ми да ви слушам оправданията!За къв ч*п сте сложени там бе!?
19
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
като знаеш какво трябва,защо не го правиш,орешарски? къде завряхте новите заеми? нарочно ли го морите този народ? и *** не ви останаха за гласуване!