Майката на Паоло: Чувствам вина, че съм жива

"Бих искала извършителят да си понесе достойно наказанието"
Обновена: 9 юни 2014 15:16 | 9 юни 2014 10:28,
112
Майката на Паоло: Чувствам вина, че съм жива
Снимка: Нова телевизия

В момента изпитвам много силна вина, че съм жива, че мога да ям, да дишам да пия вода, а моето дете не може. Това разказа майката на 4-годишния Паоло Красимира Иванова, който беше прегазен на пешеходната зона в Стара Загора от джип на 2 юни.

Още по темата
"Изпитвам вина и пред другото си дете", добави още тя.

Пред Нова телевизия почернената майка разказа за деня на фаталния инцидент. Малкият Паоло излязъл с тротинетката си, а сестра му Анджела с колелото си. След това дошло тяхно приятелче, за да карат колело заедно. „Паоло дойде усмихнат и щастлив и каза: „Мамо, знаеш ли кой е тук? Виктор! Ще караме колела”, разказа през сълзи жената.

Малко след това се случила трагедията.

Майката на починалото дете разказа, че няма спомен за шофьора от деня на инцидента. „Когато видях детето си, не знаех как да си пусна телефона, как да набера 112. Паднах на колене пред една жена и я помолих да набере 112. Тя ми каза, че вече са извикали. Отидох при детето ми, просто се надявах да диша. Исках аз да бъда на негово място”, заявява Красимира Иванова. „Просто искам аз да бях на негово място“, добави още тя.

Красимира Иванова заяви, че иска извършителят да се изправи достойно и да каже, че ще си понесе наказанието, което съдът ще му постанови. „Какъв цинизъм е това да убиеш дете и да имаш очи да застанеш пред хората и да кажеш „Удариха ме, биха ме“, попита майката.

Тя се закани, че никога повече, когато види нарушение, няма да го отмине. „Ще бъда безкомпромисна, където видя нарушение, ще подавам сигнал”, допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
льжата преди 9 години
С извинение кьм бай Иван.Коментара ми е кьм10.
22
1
 
18
 
! Отговори
Олд Шетърхенд преди 9 години
Българските политици са продажни и безотговорни. Нищо не направиха за този народ. Пълна анархия. В главите им има само избори, потоци, Белене, Мелене и т.н а че народа им загива това не ги засяга и не им пука. Сега ако изляза навън ще видя стотици коли паркирани по тротоарите, на кръстовища и още толкова джигите, които карат с бясна скорост. Мерки-никакви. Обаче и народа ни е такъв, че все същите си избира, явно и на българите им харесва така да живеят. Само като видят зор се сещат за сигнали.
21
1
 
30
 
! Отговори
до 10 преди 9 години
Да, така е в чужбина населението е активно. Но и полицията си върши работата. В Швейцария погрешка влязохме в еднопосочна улица и първия които ни видя ни направи забележка. Полицая ни помогнаха да намерим вярното място когато разбраха , че не го правим нарочно. А тук е точно обратоното , никои не ти прави забележка, а когато поневоля объркаш те трясват със солидна глоба. Наглециите си плащат на полицаите и ги оставят да вилнея.
20
4
 
31
 
! Отговори
една преди 9 години
Другия проблем е, че "хиляди българи излязоха на "МЪЛЧАЛИВ ПОХОД". Мълчаливия поход е много удобен - отчиташ дейност пред съвестта си, но "пропускаш" да се замислиш, че проблема е, че е поход и че е мълчалив. Този вид дейнност не дава резултати. Никога.
19
1
 
22
 
! Отговори
Жива Маймуна преди 9 години
До 3А от това че е било навън, не следва че е било САМО!А от това ,че някой нарушава личното му свободно пространство по незаконен начин, не следва че е било БЕЗ надзор, осъществен спрямо свободното пространство и закона!След като може да ходи /4г/ на каишка да го закачат за радиатора в хола ли бе малоумний? След като никоя правило не може да бъде преудовлетворено, чреа надзор изграден като функция само на него! => по 'логиката ти' Няма нужда от правила и закони!
18
2
 
4
 
! Отговори
льжата преди 9 години
До12.явно нарушението ти е друго.Тук пешеходната зона по тротоара е по тясна от тази на колеездачите и е Сива.А тази за колело обикновенно е червена.И са на тротоара. Много рядко се кара по улицата.А че полицията налага яки глоби няма спор .Правилата са за всички.
17
1
 
33
 
! Отговори
edna преди 9 години
Не мога да разбера тези, които казват "И какво като убиете престъпника, това няма да върне детето". Наистина ли сте *** или целенасочено се правите на такива, за да дразните нормалните хора? Такива престъпления трябва да се наказват със смърт не защото ще върнат жертвата, а основно с превантивна цел, за да служат като назидание към потенциалните следващи убийци.т.е това чака всеки, който убие човек. Гарантирано трагедиите ще намалеят.Суровите наказания са основно с превантивна цел.
16
1
 
14
 
! Отговори
Невен преди 9 години
До Ние. Ще напомня поста "Градинките-удобен държаен паркинг - 2". Аз не си трая, пиша на една институция, на втора, трета и след 3 месеца примерно резултат няма. И когато видиш, че държавните служители не спазват закона, как да очакваме обикновения гражданин да го прави? И вчера някакъв водещ слушах, обясняваше че нямало къде и той да си паркира колата, така че бум на тротоара ...
15
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предлагам, обищината да разреши на гражданите да рисуват графити на неправилно паркираните автомобили.
14
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не че саморазправата и отмъщението са правилни, но има ситуации в живота, в които са единствен изход, макар и фатален.
13
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
лично аз, драскам боята на колите
12
1
 
47
 
! Отговори
онбашията преди 9 години
добре де, защо не чупите прозорците на колите в пешеходни зони?
11
29
 
9
 
! Отговори
до Коко преди 9 години
и като го убият...какво? това ще намали мъката им...или ще върне детето...или по някакъв начин шофьорът-убиец ще страда за деянието си? да го убият не е наказание....защото той вече няма да съществува....смъртната присъда не е с цел наказание спрямо престъпника...тя е с цел да оттърве обществото от него
10
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До с.Извинявай ама какво са виновни обикновените хора в БГ,че повечето закони са създавани от престъпници или психопати?Май сме единствената страна в света където ако някой убие няколко души с автомобил получава условна присъда.
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Единственото за което би трябвало да съжалява е ,че не след дълго оня баровец пак ще си бръмчи със джипа.А тя дори няма да може да си отмъсти..Дано не изперка от прекалено чувство за измислена вина.
8
1
 
45
 
! Отговори
бай иван преди 9 години
безсмислено е да казваме каквото и да е. безгранична е мъката на родителите.ако обаче имате желание за протест срещу всичкото това, викайте ме. този път аз ще си взема павета и ще ги хвърлям по съдебната ни система и *** като този. иначе, не виждам какво може да кажа повече.млъквам. ако искате промяна - викайте ме. такива *** като този прегазил детето разбират само от едно - от бой. от същото разбират и 'неподкупните' ни и 'независими' съдии, които пуснаха под домашен арест убиеца.
7
2
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Борисовата градина по 10 км от пешеходните алеите се движат джипове и автомобили с дива скорост. Може и още утре някоя майка в София да загуби своето детенце заради неспазването на закона и равнодушето на обещството.
6
5
 
54
 
! Отговори
Koko преди 9 години
След време почерненото семейство да плати на някой, който да ликвидира *** с джипа. Като няма правосъдие в скапаната държава, трябва да вземаме нещата в свои ръце.
5
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да пазим децата на улицата,да се грижим за тяхната безопасност е грижа на всеки от нас.Бездушието води до безумна жестокост ,която се чете в някой от коментарите.
4
3
 
70
 
! Отговори
до N3 преди 9 години
1, ти си абсолютен безмозъчен нечовек, такива като тебе трябва още преди пубертета да ги кастрират, за да не се размножават! ПЕШЕХОДНА ЗОНА означава място, на КОЕТО НЯМА МПС-та! Набий си го у голямата кратуна!!! Детето като кара колело, майката за ръка ли да го държи бре, олигофрений? Или да го носи на колелото, а?! Хайде вземе малко да мислите, преди да обвинявате майката!!!