Десет души са загинали при пороя във Варна

Достъпът до квартал "Аспарухово" е затруднен заради свлачище
Обновена: 20 юни 2014 00:21 | 19 юни 2014 22:53, Елка Василева
471

Снимка: Impact Press Group

10 души са загинали при пороя във Варна, издирват се още хора. Това потвърдиха от полицията, съобщи БНТ.

По-рано беше съобщено, че след обилните валежи тази вечер във Варна е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". Първоначалната информация беше, че се издирват четирима души.

Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е  затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала, предаде БТА.

Както съобщихме по-рано, четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град. От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Още по темата

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър тази вечер, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на  НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

От Военна болница в града съобщиха, че в момента се отводняват ниските нива на здравното заведение.
От електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщиха, че без ток са селата Константиново и Звездица. По молба на "Гражданска защита" и полицията е преустановено захранването и в бедстващия район "Аспарухово".

Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието.

 

Снимка: Булфото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: Варнапорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
0
 
3
 
! Отговори
Elena преди 9 години
какъв е тоя Визин бе, какво го пишете тука, за какво ви е? Хора гинат и е страшно тук във Варна настана ад, вие - годност, пригодност, трайност, опаковки....пфууу
295
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 376Срока на годност е отбелязан и на упътването и на тубичката, братко!
294
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 371Ми нали точно тия бележки са за балъци като теб, да си купуват през месец визин и да имат печалба. Нищо че аз ползвам една тубичка визин вече цяла година и все същият ефект си има.Купувай, купувай!Докато има балами ще има и тарикати!
293
2
 
0
 
! Отговори
до Petar преди 9 години
Грешка е да се опитваш да разбереш подобни хора. В общи линии това са смачкани от живота, често необразовани и тъжни хора. Не си заслужават вниманието. Даже уличните кучета са по-интересни от подобни индивиди.
292
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 369Т'ва да не ти е кока кола след като я отвориш и да се изгуби газировката бе?Все едно едно мазало което има трайност 2 години след като го отвориш да има ефект за месец само след това. Толкова си смешен , че няма накъде!
291
1
 
4
 
! Отговори
Petar, NY преди 9 години
Бедността на българите е в идеята, че някой друг е виновен за положението им. Нормално е да има конспирации, всяка група от богати хора с общи интереси оформя конспирация. Но да мислиш, че дъжд във Варна е причинен от група антени в Аляска е идиотско. Преди две години преживях Санди в НЙ, коментарите бяха: така им се пада на американците. Сега заваля дъжд във Варна, пак те виновни.
290
1
 
1
 
! Отговори
до 370 преди 9 години
Ми така пише по бележките чичко-производител. Ти ако искаш си го слагай и 7 години.
289
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 349Аааа, прощавай, изхвърляй си визина на 4-тата седмица след като го отвориш! Купувай друг, че оня негоден вече..ИЗВЕТРЯЛ!Боже Господи, простотията не ходи по дърветата!
288
2
 
0
 
! Отговори
до 368 преди 9 години
Прощавай, объркал съм се. Срокът на годност е 4 седмици след първото отваряне, т.е. месец. 2 години е ако не го отваряш. За повече инфо - apteka.framar.bg/03005900/%D0%B2%D0%B8%D0%B7%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%80-15-%D0%BC%D0%BB-
287
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 366Е как изтекла давност? 2 години му е срока. Ти четеш ли?
286
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 363Ами нападнаха Сърбия за да бъдат разположени американците в КОСОВО, бе ***! В Сърбия ли бяха разположени след 3 месеца бомбардировки? Да ти *** майката смешна жалка! Колко си смешен....сам се оплиташ в простотиите си. И в Косово се намира най-голямата военна база на американците на Балканския полуостров! Искат сега и при Ново Село да бъде такава без да плащат наем грам цент.
285
0
 
0
 
! Отговори
до 365 преди 9 години
Е, чети ги тези листчета вътре в кутийката, де. Той може и да си действа, но аз в очите не слагам нещо с изтекла давност
284
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 362Оппппааааа, малко послъга!Визин взимам откакто пия. А това е преди 10 години. Визина има трайност поне 2 години след като го отвориш, но да го затвориш пак плътно. Това е все едно капки за очи да кажеш че след като ги отвориш действат само 45 дни. Стига взима тук хората за канарчета. Мен ако искаш да ме заблудиш, т'ва е друг въпрос. Визина ми е отворен последния от лятото на миналата година и все същия ефект има. Вече привършва.
283
0
 
0
 
! Отговори
до 361 преди 9 години
Ами факт е, че попита - и не спомена Косово, а Сърбия. Наистина е смешно, когато *** се прави на щука. Още по-смешното е, че бидейки анонимен можеш и да се насилиш да се изкараш умен, но и това не съумя. Като ти казвам, че си от плявата... не се обиждай, но е хубаво хората да си знаят мястото. Твоето е някъде долу...
282
2
 
0
 
! Отговори
до 360 преди 9 години
И аз съм от Варна и преди малко се прибрах от работа и си беше премеждие :) Не забравяй, че годността на Визина е 40 дни след отварянето :)
281
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък имам капки "Визин"! Днес ще стана в 9 ще си сложа по 2 капки в очите които са кървясали от недоспиване и алкохол, ще ги избистря и ще отида на работа. Не мога да спя днес. Просто съм превъзбуден. От Варна съм и не мога да го превъзмогна това със загиналите 10 мои съграждани.
280
0
 
1
 
! Отговори
до 355 преди 9 години
Въпросът ти не беше риторичен, а от невежество. Поредното тъжно човече, което си мисли, че като гледа телевизия и знае всичко. Радвам се, че има такива като теб, така другите като мен се чувстваме по-умни и значими. Пък ти си пиши *** наляво-надясно и показвай съществуването си в анонимните коментари. Един от многото, поредния... плявата :)
279
1
 
0
 
! Отговори
op sa преди 9 години
Аве Аспарухово не е ли *** махала или се бъркам? Там над Владиславово е нали - ми то там са само *** как няма да ги заелее ? Ама и така да е на никои не го пожелавам тва
278
3
 
8
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До 345Чист американски HAARP е това - първо Сърбия с Дунава , след това ние - твърде много съвпадения за да е случайност . ЖИТО тази година от ДОБРУДЖА - НА КУКУВО ЛЕТО - 5 ЛЕВА ХЛЯБ СЛЕД 4 МЕСЕЦА ГАЗТА като СКОЧИ ДО ТАВАНА - 10 ЛЕВА ХЛЯБ ЗИМАТА ПОНЕ Е сега ако народа не се вдигне да ИЗРИНЕМ ДЕ ЩО ИМА *** В ПАРЛАМЕНТА ( 240 НА БРОЙ ) НЕЗНАМ КОГА ЩЕ СЕ ВДИГНЕ
277
2
 
5
 
! Отговори
darcas преди 9 години
Запомнете - утре вие ще умирате във бедствие, а някои други "българи" ще пишат по форумите, че така е трябвало. Браво българи, "гордея" се с вас.