Десет души са загинали при пороя във Варна

Достъпът до квартал "Аспарухово" е затруднен заради свлачище
Обновена: 20 юни 2014 00:21 | 19 юни 2014 22:53, Елка Василева
471

Снимка: Impact Press Group

10 души са загинали при пороя във Варна, издирват се още хора. Това потвърдиха от полицията, съобщи БНТ.

По-рано беше съобщено, че след обилните валежи тази вечер във Варна е потвърдена смъртта на мъж, жена и дете в квартал "Аспарухово". Първоначалната информация беше, че се издирват четирима души.

Достъпът на линейки и специализирани автомобили до квартала е  затруднен заради свлачище по пътя в началото на квартала, предаде БТА.

Както съобщихме по-рано, четирима души се издирват във варненския район "Аспарухово" след поройния дъжд, който се изля тази вечер в крайморския град. От областната дирекция на МВР уточниха, че положението в района е бедствено и ситуацията е много тежка. От водата от падналия дъжд са залети най-ниските части на района.

Още по темата

От полицията призовават гражданите да се придвижат към по-високите части на района и по-високите етажи на сградите.

През последните часове във Варна се изляха 35 литра дъжд на квадратен метър тази вечер, съобщиха от общината. По данни на филиала на Националния институт по метеорология и хидрология /НИМХ/ в града месечната норма на валежите е 60 литра на квадратен метър. Тази нощ се очакват две нови вълни, до обяд утре вероятно времето ще утихне, предупреди директорът на  НИМХ-Варна Иван Иванов, цитиран от пресцентъра на общината.

От Военна болница в града съобщиха, че в момента се отводняват ниските нива на здравното заведение.
От електроразпределителното дружество "Енерго Про" съобщиха, че без ток са селата Константиново и Звездица. По молба на "Гражданска защита" и полицията е преустановено захранването и в бедстващия район "Аспарухово".

Утре сутринта министърът на вътрешните работи ще инспектира района на бедствието.

 

Снимка: Булфото


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още по темата: Варнапорой
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
316
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
WWF.bg,нека помогнем на природата..
315
4
 
2
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Аловхаха
314
7
 
8
 
! Отговори
Алов преди 9 години
Добре де ,морето е до тях. Не разбирам защо плуват по улиците ???
313
5
 
0
 
! Отговори
Георги Тошев преди 9 години
Оооооооооооооопппппппппп ! ))
312
1
 
0
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
До Анонименайде на бас брат ,ама ако ти докажа че са правили ,а защо като са ходили за уран на оня полюс сами са се стреляли , и сами са се избили американците има около 50 загинали
311
2
 
3
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
Вън България от нато и оон
310
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До vanko84сащ,са си правили опити като са разпръсквали йони в йоносферата още през мисля ч3 беше през 70-те някъде ,така че не се хабете да пишете глупости и празни приказки------айде пак САЩ виновни :)
309
0
 
0
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
сащ,са си правили опити като са разпръсквали йони в йоносферата още през мисля ч3 беше през 70-те някъде ,така че не се хабете да пишете глупости и празни приказки
308
0
 
2
 
! Отговори
vanko84 преди 9 години
тея конспирации онея от съединените афганистански щати ще ни съсипят
307
0
 
4
 
! Отговори
ТуТМаник преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Ракети и/или самолети натоварени/разпръскващи сребърен йодид . Тази практика не съм чувал да се практикува от повече от 20 години Спомням си по канал 1 навремето по сутрешния блок май беше ( Величко Скорчев още беше водещ) как говореха за това - и че се използва и във селското стопанство за да предпази реколтата от унищожение при риск от такива поройни дъждове
306
1
 
6
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 9 години
Затова пък за утрешния гей парад в София управниците ще вземат всички мерки, за да няма нито едно облаче ...*** ценности и приоритети какво да се прави !
305
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ВасилевСпоред мен всеки можеше да се окаже между жертвите, защото това е природно бедствие!Стига сте го обръщали на политика и конспирации!Кой е застрахован и в коя част на Земята от природни катаклизми???-----айде стига бе, серизно ли ?само в *** като стане трагедия трябва да изпитваме съжаление :)
304
1
 
10
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Като дете помня, че, когато наближи буря и се струпат черни облаци военните започваха да стрелят с ракети и ги разбиваха. Така рядко падаше градушка, а за наводнения не съм чувал.Днес в еврогейска България такива мерки не се взимат. Народът е оставен на произвола на съдбата и на милостта на Господ.Снощи Варна беше буквално удавена. Това не е някое затънтено селце в Странджа, а е морската столица на България !Питам тогава - напред или назад върви държавата ни ?
303
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Petar, NYБедността на българите е в идеята, че някой друг е виновен за положението им. Нормално е да има конспирации, всяка група от богати хора с общи интереси оформя конспирация. Но да мислиш, че дъжд във Варна е причинен от група антени в Аляска е идиотско. Преди две години преживях Санди в НЙ, коментарите бяха: така им се пада на американците. Сега заваля дъжд във Варна, пак те виновни.------австралопитеците в *** гинат, не може да се избяга от природните закони
302
1
 
9
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Това е катастрофа ! Броят на жертвите вече е 12 ...За допускането на такава трагедия в една нормална държава ще има не просто оставки, а и управници вкарани в затвора !Ако Варна беше в Русия бъдете убедени, че Путин ще вкара варненското кметче Портних за дълго в килия.И друго. Едно време в България имаше борба с градоносните облаци. В уж бедна и уж изостанала социалистическа България имаше система за противодействие с ракети на подобни бедствия.Днес в еврогейска България няма нищо !
301
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 384При липса на аргументи стигна и до "други неща да си капя в очите", а?Колко си смешен!
300
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 278Как Еленче, историята е малко особена. Визина е лекарство което избистря очите ако си препил и трябва да се явиш свеш на другия ден на работа за да не те гледат колегите ти с насмешка, анай-вече шефа ти да не те усети. Та стана въпроса за това лекарство, тъй като аз съм варненец и съм превъзбуден от тази трагедия в моя град и няма да мога да заспя, апък и пия( съвсем нормално е) и днес трябва да съм сутринта на работа, че Визина помага да не ме виждат с червени и мъгляви очи. Т'ва е!
299
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 380Правя разлика бееееееее! Ти *** ли си бе? Все едно да има млякото 2 седмици годност, но като го отвориш само 4-5 дни в хладилник. Това е същото и с газираните напитки, като ги отвориш- изветряват. Аз ти говоря за лекарства бе! И ти дадох пример с капки за очи. Като ги отвориш действат колкото срока им на годност преди да си ги отворил стига да завинтиш капачката пак плътно. *** ЛИ СИИИИИИИИИИИИИИИИИИ????????????????????Не бе, казах ти- Кушувай си през месевц Визин, щото изветрявал!
298
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 358Аспарухово било до Владиславово? Малка грешка правиш моето дете!Владиславово се намира на баир и е най-високата част на град Варна където няма начин да стане наводнение, а квартал Аспарухово се намира на 20 километра от него и то на другия бряг на Езерото, но е кофти разположен квартала откъм порои.
297
2
 
1
 
! Отговори
Илиева преди 9 години
До op sa358Аспарухово е квартал на срещуположната страна на квартал Вл. Варненчик, заключва се към нос Галата и е в най-ниската част на района