Незаконната сеч над "Аспарухово" - една от причините за трагедията във Варна

Костадинов: Всички са виждали циганските каруци с изсечени дървета
20 юни 2014 11:30, Анисия Иванова
37
Незаконната сеч над "Аспарухово" - една от причините за трагедията във Варна
Потопът във Варна. Снимка Булфото

От 2-3 години в местността Джанавара в квартал "Аспарухово" се извършва незаконна сеч, съобщи пред БНР общинският съветник във Варна Костадин Костадинов. той добави, че е предупреждавал за това, но нито полицията, нито прокуратурата, нито Горското управление са реагирали на сигналите му.

По думите на Костадинов ромите в Джанавара през зимата се отопляват основно, като изсичат дърветата в местността. Според него старата гора там вече не съществува.

Още по темата
От горското стопанство казали на Костадинов, че за района имат само един служител, който многократно е бил заплашван от ромите с бой, а са му посягали и с брадви.

„Всички са виждали циганските каруци с незаконно изсечени дървета. Те минаваха буквално пред районното, кварталът е малък и това се виждаше от всички“, допълни той.

Според Костадинов причината за случилото се вчера в "Аспарухово" е комплексна.

„Първо, огромният дъжд, второ - обезлесената гора и свлачище, и трето - задръстени с боклуци дерета отново от тези цигани“, обобщи общинският съветник.

Костадинов добави, че жители на квартала също са подавали сигнали за нарушенията, споменати от него. Той припомни, че е подавал сигнали и за незаконното строителство.

Общинският съвеник смята обаче, че тази трагедия може да се повтори, защото същия идентичен казус го има в циганското село Каменар, което е от другата страна на канала, над Варна.

„Също имаше гора, която вече я няма. Целият склон под селото вече е превърнат в почти урбанизиран район“, каза той и допълни, че е сигнализирал и за ситуацията в Каменар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Напиши коментар Коментари
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Време е полицейския потоп да мине и да отнесе *** махала, стига вече слободия.
5
2
 
16
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Един съветник предупреждавал, но кой е трябвало да разпореди как да бъде направено?Съобщете го поименно!Защо не е взел мерки?Ако пък са били спазвани чужбински директиви, да издирим кой кога е разпоредил "да не притесняваме ромите" и този някой ДА БЪДЕ ДОКАРАН ПОД КОНВОЙ, НА СЪД в България!!!Ако във Варна има управници на място, а не ***.вци, защо до момента няма съобщение, че *** от съответната махала не са мобилизирани да разчистват след потопа?! Ако не щат, изкарайте ги с ритници!
4
2
 
20
 
! Отговори
ф-1 преди 9 години
В България да лъжеш, да крадеш, да рекетитраш - НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!Престъпление е да обидиш милиционер, политик,чиновник!Збъркана държава, за това младите бягат на запад и не искат да се връщат.
3
1
 
14
 
! Отговори
а преди 9 години
Всички ПОЛИТИЦИ НА СЪД, забрана на тях и децата им 10 години да излизат в чужбина! Следващите като вземат подкупи , ще мислят....
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тази трагедия може и да се потрети в *** квартал на Стара Загора. Може и да се почетвърти, попети и т.н. по другите гета из страната и причините винаги ще са едни и същи - изсечена гора, порой, незаконни къщи, непочистени корита на реките, безстопанствен язовир, *** навсякъде и пълна липса на държава, държавни и общински органи. А като стане - пълна липса на реакция и помощ от държава, армия и спасителни служби. Всеки да се спасява сам. А и според съда няма да има виновни. Кръговрат.
1
2
 
26
 
! Отговори
zeus преди 9 години
Един да каже в прав текст какви са причините. Да видим сега виновните за това безхаберие ще си понесат ли последствията, не, че това ще върне хората де.