Бедственото положение в Добрич остава

Събрани са загиналите след пороя животни
22 юни 2014 21:38, Александър Попов
5
Бедственото положение в Добрич остава
Снимка: БТА

В засегнатите от наводнението райони в Добрич има загинали животни, които вече са събрани и изнесени с камиони. Предстои булевард "Русия", улиците "Копривщица" и "Индже войвода" да бъдат почистени и дезинфекцирани, съобщават от кметската управа.

Още по темата

Бедственото положение в града остава, тъй като водата, която влиза в града от близкото село Плачи дол, все още трудно се оттича. Това пречи на общото понижение на потока в северната част на Добрич. Около 40 екипа от пожарникари продължават да отводняват жилищни сгради и диагностично-консултативния център-II. Предприемат се действия за настаняване на пострадали хора в свободни общински жилища, посочват от администрацията.

Около 700 абонати в града все още са без ток, тъй като три трафопоста продължават да се отводняват. Районът около автогарата се почиства от натрупаните земни маси и призори ще бъде измит, информират от кметската управа.

Вече е пусната в действие калова станция "Дунав", което е позволило да бъде отпушена канализацията по булевард "Русия. Екип от "ВиК"-Силистра помага при отводняване на сондажите и помпените станции "Стрелбище" и "Приморци". Очаква се тази вечер да бъде възстановено водоподаването по високите етажи на жилищните блокове в града.

До утре вечерта ще бъде отводнена и помпената станция "Алмалии", но ще има прекъсване на водоподаването, докато се пуснат и други сондажи, които са затлачени, съобщава БТА. От Регионалната здравна инспекция отново напомнят да се пие бутилирана вода, а използваната от чешмите за битови нужди да се преварява.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: добричнаводнение
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е какъв декрет, нали държавата ги окуражава да вършат това, което вършат. Целта на "държавата" е българите да изчезнат.
3
0
 
2
 
! Отговори
666 преди 9 години
До КотковЗащо пък затвор?!?! За да им осигурим храна и подслон на наш гръб ли?!?! Бих казал друго - те като се възползват от положениео и ние да се възползваме от него. Хванеш ли такъв го давиш. Така ще бъде просто поредната жертва. И ръцете ми чисти и душата ми спокойна!
2
1
 
6
 
! Отговори
Лостов преди 9 години
По-добре е държавата да помогне на бедните хора от Добрич и Варна, отколкото да спасява банки и техните вложители.
1
0
 
25
 
! Отговори
Котков преди 9 години
Понеже са се появили вандали да крадат покъшнината на пострадалите градове,правителството ако има такова да излезе със декрет че хванат ли се крадци да крадат на пострадалите граждани от багажа им и от покъшнината да се вкарват дерекно във затвора по бързата процедура по 5 години.Не стига че хората умират от проблема,а някакви смрадливи *** ще нападат и грабят.Веднга трябва да се приеме този декрет.На дреги даржави,вандалите се растрелват веднага на момента.Ако има още управници нека решат