27 къщи в "Аспарухово" пред срутване

Издадени са заповеди за напускане на жилищата
Обновена: 23 юни 2014 15:42 | 23 юни 2014 12:29, Камелия Цветанова
36
27 къщи в "Аспарухово" пред срутване
Снимка: Impact Press Group

27 заповеди са издадени вчера за моментално напускане на засегнати от потопа къщи в „Аспарухово”, съобщиха от община Варна.

Те са застрашени от срутване във всеки един момент.

Още по темата
Къщите са на улиците "Св. св. Кирил и Методий",  "Моряшка", "Чонгора", "Розова долина", "Младост",  "Борис Киряков", "Найчо Цанов", "Тимок" , "Маркови кули"   и  "Пролет".

Сградите се ограждат със сигнална лента, а до 6 часа от получаване на заповедта собствениците са длъжни да предприемат мерки за освобождаване на имотите.

След изтичане на този срок се спират тока и водата на сградата, при нужда се търси съдействие от МВР, предупреждават от общината и уточняват, че заповедите подлежат на обжалване, но то не спира тяхното изпълнение.

Снощи са връчени 16 от заповедите сградите са напуснати доброволно, но никой от собствениците не е поискал настаняване в базата, осигурена от общината. Имотите се охраняват.

Огледите с цел установяване на опасни за обитаване сгради продължават.

Днес комисия от експерти започва оглед на щетите по общинската инфраструктура в квартала.

Дворовете на училищата и детските заведения в "Аспарухово" са почистени от кал, днес и утре ще бъдат дезинфекцирани. Започва и почистване на шахтите.

В социалния учебно-професионален център във Варна към момента са настанени 8 възрастни и 6 деца.
 
Правят се постоянни проби на питейната вода.
 
Все още няма официална информация, че две от децата, които се издирват, са намерени.

Издирването продължава с пълни темпове, увериха от полицията, макар че бабата на 6-годишния Марин Добрев, който е в неизвестност от пет дни, се оплака пред Нова телевизия, че никой друг, освен хората от квартала, не го търси.

„Нямаме никаква информация, няма полиция, само наши хора го търсят“, каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
по принцип всяка къща трябав да има застраховак не струва толкоз много - 50-60 лева, а през две три години има земетресения, наводнения и каков ли не преди три години имаше пак наводнения също и земетресние в Перник, миналаат година - наводнение вЕлин Пелин, наскоро земетресение в гърция сега пак наводнения по евтино ще излеез една застраховак жилище. Даваш 500-600 лева за година е не се главоболиш.
4
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
и всички са незаконни от *** махала
3
17
 
13
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
ОТВРАТИТЕЛНОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГЕРБ ОЩЕ ОТ ПЪРВИЯ СИ ДЕН СПРЯ ДА СЕ РАЗПЛАЩА СЪС ВСИЧКИ БЮДЖЕТНИ САМО ЗАПЛАТИ Е ПЛАЩАЛО!!!ДЯНКОВ ЗАЯВИ, ЧЕ ПАРИ ЗА ПОЧИСТВАНЕ НА КОРИТАТА НА РЕКИТЕ И ЗАКРЕПВАНЕ НА ЯЗОВИРНИТЕ СТЕНИ НЯМА!!! СЕЛО БИСЕР БЕШЕ СЛЕДСТВИЕ НА ТЯХНОТО УПРАВЛЕНИЕ!!!!4 ГОДИНИ ГЕРБ СОДОМ И ГОМОР БЕШЕ И НИЩО ДРУГО!!!!ОРЕШАРСКИ ЛИ Е ВИНОВЕН, ЧЕ ПЕЕВСКИ ПУБЛИЧНО ЗАЯВИ, ЧЕ ЦВ ИСКАЛ ДА ГО УБИЕ ТО Е ЯСНО, ЧЕ ХОРАТА ЩЕ СЕ ПРИТЕСНЯТ ЗА ПАРИТЕ СИ В БАНКАТА И МОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ГОЛЕМИ ТЕГЛЕНИЯ!
2
11
 
28
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Портних, за бесене си! Къде била държавата ли, бе умрял ***? Та нали ти си държавата на местно ниво. Подавай си оставката, *** скапан!
1
11
 
18
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
нека и Е СЕГА НА ГАДНАТА ГЕРБЕРСКА УПРАВА НА ОБЩИНАТА СЕ ДАДЕ ЕДИН КУП ПАРИ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ОТ НАШИЯ ДЖОБ!!!!А ОТВОДНИТЕЛЕН КАНАЛ ТОЗИ КВАРТАЛ НЕ Е ИМАЛ !!!! СТЕСНЯВАЛИ КАНАЛА ДОКАТО СЕ СПРЯЛ В КЪЩА ПОСЛЕ ПО-УЛИЦАТА!!!!КМЕТОВЕТЕ СА СИ ЗАТВАРЯЛИ ОЧИТЕ ВАЖНОТО Е РУШВЕТА ДА ВЪРВИ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ!!!!