500 души подали заявления в община Добрич за щети

Бедственото положение остава
10
500 души подали заявления в община Добрич за щети
Снимка: БТА

496 души са подали заявления в община Добрич през почивните дни за нанесени щети в домовете им при бедствието, съобщи след заседание на кризисния щаб секретарят на общината Румен Русев.

Още по темата
Добрич все още остава в бедствено положение.

По думите на Русев след поройните дъждове нивото на придошлата вода в северната и западната част на града видимо е спаднало, но аварийни екипи на службите продължават да отводняват и ремонтират трафопостове, сгради и други обекти.

Без електроснабдяване остават четири високоетажни блока в жилищния комплекс "Югоизток", където трафопостът се ремонтира, а електрическите табла на абонатите са в наводнените мазета на сградите, предаде БТА.

Общината очаква 2 тона белина от фирма-дарител от Горна Оряховица, която ще бъде използвана за дезинфекция в засегнатите райони. От кметската управа апелират доброволци да се включат в разчистването на района около хуманитарната гимназия "Свети свети Кирил и Методий", където много къщи бяха наводнени.

Сборният пункт за хората, които са готови да помогнат, е пред учебното заведение и в кризисния център в спортната зала "Добротица". В общината има нужда и от криви лопати, ботуши, плътни чували и други консумативи за разчистването след пороя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: община Добрич
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
gost преди 9 години
дане стане като ония близо де уж до6ли от варна а до обед бяха до6ли от плевен и се 4удим 6то са на това дереже с картината доидат в някои град за няколко дена стоят доде стоят картината 6 след това ела гледаи маико мила колкото оплаквания има аман от тия на дажд спрели или снежинкови отдали се на по4ивка а искат клиенти клиенти се доставя с работа 4е да тие кеф *** тене са само те има и други де ги духне дажда и спрат булсаткомнее нее нормално в 21 ве да живеем в сверата на техниката
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен5И аз това си мисля!!! Варна добре *** са виновни, кмета виновен,....ами в Добрич, кой???Ами 2005г. кой??? Отговора е само един появи ли се БСП-ДПС-ДС в управлението на страната и започват бедствия, катастрофи, кризи, пожари и кво ли още не!!! Бог ни праща послания веке 24г. само, че ние или не ги разчитаме или бързо забравяме!!!!Всевишния да опрости греховете на мъртвите и дано даде разум на живите!!!
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
От пострадалите имоти в Добрич няма нито един незаконен!
3
0
 
5
 
! Отговори
льжата преди 9 години
До5.Не сьм срещу помоща.А срещу незаконието.Който законно е строл да получи!Говоря за друго, че от тая напаст ромска тия които трябва няма да вземат нищо.А в цялостност сме много Бьлгари на вьн и работим заради мангалското толериране от дьржавниците ни.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ei sega shte vi dadem palatki ,zaqvleniata si gi navrete v zadnia dvor.
1
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Воленчо падати рейтингът къдесе загуби бе белчо