Обстановката в страната - без промяна след наводненията

Наблюдават стената на яз. "Ботево", евакуираните се връщат по домовете си
7
Обстановката в страната - без промяна след наводненията
Снимка: БТА

Обстановката в страната остава без промяна след наводненията. Продължават възстановителните дейности, съобщи главен комисар Николай Николов, директор на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” пред "Фокус".

Екипи на пожарната наблюдават стената на язовир "Ботево", няма опасност за населението.

Още по темата
По думите му във Варна, освен оценката на щетите, са много важни хигиената и дезинфекцията, за да не плъзнат зарази предвид високите температури.

Бедственото положение в Добрич остава.

Около 400 000-500 000 лева са необходими за възстановяване на инфраструктурата в село Батово, където са най-сериозните поражения от пороя в Добричката община, съобщи заместник-кметът Дико Иванов.

Общината ще търси финансова подкрепа от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при Министерския съвет за ремонт на главния път, който минава през Батово към курорта "Албена", както и на други улици в селото.

По думите му още вчера големите дупки по отсечката са запълнени, за да могат автомобилите да преминават с ниска скорост.

В село Ново Ботево, където хора бяха изведени от домовете им заради проблемите със стената на язовир "Ботево", още снощи започнаха да се завръщат в къщите си, информира заместник-кметът, цитиран от БТА.

По думите му в района има разлив на Суха река, чието ниво се е покачило, но се очаква днес или утре водата да се прибере в коритото.

Екипи на общината започват да обхождат засегнатите имоти в Батово, Славеево, Пчелино, Бранище, Минково, Одринци, Карапелит и други села, за да опишат щетите.

Няма поражения от поройните дъждове в публични сгради в общината.

От "ВиК" в Добрич съобщават, че водата в плитките водоизточници е замътена след падналите поройни валежи и препоръчват за пиене да се използва бутилирана вода.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Дер Щандарт": Австрийската полиция иска арест за Пеевски
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кога ще обърнете поне малко внимание на общшна Килифарево, по точно пътищата между габровци и останалите 6 села ?? всички мостове са съборени, има паднали кабели от високото напрежение, които са просто заринати в калта, хората не могат дори за хляб да отидат. да не говорим за медицинска помощ, там дори да умре някой, не могат да го погребат, пътищата ги няма.в тази държава не само Варна е пострадала. няма ли телевизии, да отидат и да снимат ужаса на тези хора 2 или те нямат права ?
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
za da ima promiana tr.da ima voina be hora inache si ostavate v kalta....