Разчетоха скоростомера, влакът се е движил със 100 км/ч

Композицията е била управлявана от помощник-машиниста
Обновена: 13 юли 2014 15:29 | 13 юли 2014 09:54, Александър Попов
142
Разчетоха скоростомера, влакът се е движил със 100 км/ч
Снимка: Impact Press Group

Влакът София-Варна се е движил с голяма скорост и това е причината за катастрофата край гара Калояновец. Скоростомерът е бил разчетен и той сочи, че в момента на инцидента влака се е движил със 100 км/ч, при ограничение 40 км/ч, информираха от Националната компания "Железопътна инфраструктура", цитирани от Нова телевизия.

Още по темата
Стана ясно още, че композицията е била управлявана от помощник-машиниста.

По-рано през деня министърът на транспорта Данаил Папазов разкри, че машинистът е изключително опитен, докато помощник-машинистът само от няколко седмици имал право да управлява влак под надзор.

Директорът на БДЖ Християн Кръстев също потвърди, че най-вероятната причина за инцидента е несъобразената скорост на влака.

Около 2 млн. лева ще са щетите след влаковия инцидент. Наблизо е имало река и е можело да стане много по-тежка трагедия, ако влакът е паднал от моста в нея.

Това е най-новият път на НКЖИ, открит само преди 60 дни, с всички параметри на европейска железница. Няма никакви видими повреди по цялата контактна мрежа, коментира още Папазов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


142
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Такава маса не може да спре рязко само локомотива тежи 98 тона
61
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много простотии се пишат тук, а материята и правилниците я познават само запознати с железниците
60
4
 
14
 
! Отговори
Мирослав преди 9 години
Аз мисля, че си търсят човек върху който да хвърлят вината! Невъзможно ми се струва да има ограничение 40км, а той да е минал със 100. Всички сме запознати с парка на БДЖ. Този локомотив сигурно за да вдигне 100 трябва да се засилва 20км... Или са направили "новия" път както се прави всичко в България или "братята" са свалили болтовете! И сега ще обвинят човека, щото някой *** е решил да изкара 10лв от желязо.... Каква е тая държава.....
59
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 72 значи щом казват, че се е движил със 100км/ч значи е толкоз ТОВА НЕ МОЖЕ ДА СЕ СКРИЕ ти знаеш ли колко човека гледат тази лента Недей да мислиш че всичко е конспирация
58
5
 
10
 
! Отговори
Parcuc преди 9 години
Teзи влакове няма как да вдигат 100км/ч дори по прав участък без стрелки. Бая съм се повозил и смея да го твърдя. И как като машинистът е съблюдавал какво прави помощника не е намалил скоростта....Нещо доста набързо скалъпено ми се струва ? Какво се прикрива ?
57
9
 
3
 
! Отговори
жп фоб преди 9 години
Нашите влакове се движат макс с 30-40 км.ч. Като сметнем и безпричинните закъснения по 1-2 часа то човек чоже да стигне по бързо пеш в повечето случаи при това по безопасно
56
3
 
33
 
! Отговори
Що не си таковате... преди 9 години
Автомобил 1,5 тона, като се движи със 100 и излезе от пътя- реже и събаря, както бетонни, така и железни стълбове! Виждали сме го и на снимки, и по ТВ, че някой и на живо! Локомотив и 3 вагона е обща маса над 100 ТОНА- гаранция!!! Ако се е движил със 100 км/ч и излезе от пътя- не ми се мисли!!! Всичко щеше да станало на "ДРОБ-СЪРМА"! Вагоните, щяха да приличат на смачкани вестници!!! Оцелели- можеше и да няма! НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА ***!!!
55
0
 
15
 
! Отговори
гошо тъпото преди 9 години
Само Васко кеца може да се движи с 100 км/ч. и да му няма нищо.
54
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
Като казват сто ,значи сто.Важното е че имаме виновник и той не е политик.
53
2
 
2
 
! Отговори
Ганю Балкански преди 9 години
Влака е излязъл от релсите , не се е блъснал в бетонна стена , за да очакваме че половината от пътуващите ще се отправят към отвъдното...... ако си с гоуфа и със 100км тръгнеш през полето, не е задължително да се озовеш в Плевен (рая на всички голфове и шофьорите им)
52
1
 
8
 
! Отговори
до 123 преди 9 години
До 123"Нещо друго" ????А близкото присъствие на ***? ?? Това, че са "помагали" ,не изключва зловредното им присъствие и умисъл. Медиите прикриват тази възможност, пък и не само те!
51
2
 
15
 
! Отговори
edin преди 9 години
От пьтниците има поне един,който може приблизително да каже каква е била скоростта.Но повече от 60-70 не може да е била.
50
2
 
17
 
! Отговори
Кирил преди 9 години
Влака се е самоубил, спираме разследването . Разотиваме се .
49
6
 
2
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БКП_БСП преди 9 години
КАКВО ЗНАЧИ ДВИЖИЛ СЕ Е"Край Гара"?Влакът София-Варна се е движил с голяма скорост и това е причината за катастрофата край гара Калояновец. Скоростомерът е бил разчетен и той сочи, че в момента на инцидента влака се е движил със 100 км/ч, при ограничение 40 км/ч, информираха от Националната компания "Железопътна инфраструктура"
48
0
 
3
 
! Отговори
edin преди 9 години
С каква скорост катастрофира влакьт вьв Франция и колко бяха жертвите?
47
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дерайлиране със 100 и моментално спиране на влака. Бравос !!! Да се впише в Рекордите на Гинес !!! Няма ни смачкани вагони ни разрушени стълбове и други структури около линията. Фпечатлително и Фпечатляващо. Дерайлира и кове на место от 100. Сотици тонове с огромна енергия. Нема грещка.
46
6
 
4
 
! Отговори
Ами Банките!!! преди 9 години
"Мога да каже, че като капитан С.Стефаноф с този самолет на Ц.Василев не са превозвани абсолютно никакви пари", категоричен бе мъжът.А КЪДЕ СА НАШИТЕ ВЛОЖЕНИ ПАРИ НАД 3милиарда лв.питаме ние!След като никой не ги е изнасял или изтеглял от КТБ.Искаме разследване от ЦРУ,ФБР,Скотланд ярд,Европол незабавно!!!
45
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
do 48-Chovek!Spored mene tisi edin nesajelitelen atakist, koito znae da zablujdava Horata dokato uchite im sa zatvoreni! Kogato si vzemesh svoeto, prosto si kazvash che si si vzel svoeto a na drugite mainata im. Eto tova ste utaikite sred istradaliq narod, moshennici lajci na pensioneri! Ima dostatachno dokazatelstva ot razsledvashtite, ne vijdam smisal dase pravish na izsledovatel nacionalni predatelio!
44
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно нещо друго са разчитали...но не и данните за скоростта на влака. Интересно на какво разчитат с явна лъжа... Разлика между 40 и 100 кмч за влак и то при приближаване на гара ... не заместник-машиниста ами и тоя в спалните вагони ще се сети, че не е на добре. Пък и има началник влак и друг персонал...че и баш машиниста. Бе вие за гълъбарчета ли ни имате или овчарчета или средношколци ?
43
1
 
8
 
! Отговори
tt преди 9 години
И как така,АЛС е позволил да се увеличи скороста до 100 без да спре екстрено??Пълна лъжа.