Покачва се нивото на реките в Дунавския водосбор

В сряда се чакат дъждове с количество по 20-30 л/кв.м
1
Покачва се нивото на реките в Дунавския водосбор
Мизия под вода. Снимка: Булфото

От МОСВ предупреждават са възможни повишения на водните нива в Централната и по-специално в Източната част на Дунавския водосбор, в това число на реките Искър - в горното течение и съответстващите притоци, Вит - в горното течение и съответстващите притоци, Осъм - в горното течение и съответстващите притоци, Росица в горното течение и съответстващите притоци, Добруджанските и северните черноморски реки, Тунджа в горното течение и съответстващите притоци, Марица - в горното течение и съответстващите притоци и всички реки от Рило-Родопската област.

Още по темата
По прогноза на НИМХ днес на отделни места, главно в Североизточна България, Предбалкана и в планините на Западна България, ще има краткотрайни превалявания, с количества до 5-10 л/кв.м.

В сряда и четвъртък на много места в Западна и Централна България ще паднат краткотрайни, в отделни райони и интензивни валежи, придружени от гръмотевични бури. Очакваните количества са между 10 и 15 л/кв.м, като на изолирани места може да достигнат и до 20-30 л/кв.м.

В резултат на валежите в сряда постепенно отново ще започне повишение на речните нива, главно в Западна и Централна България.

Оперативното звено на МОСВ продължава да е активирано.


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари