Спират паяците по морето, скоро може и другаде

Шофьори масово се оплакват от повреди на колите при товарене
15 авг 2014 19:00,
31
Спират паяците по морето, скоро може и другаде
Снимка: архив Булфото

Паяците в Бургаско масово не са регистрирани и не са минали технически преглед. Това установи проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, съобщи Нова телевизия. Затова паяците край морето ще бъдат спрени до отстраняване на неизправностите. Проверки предстоят в цялата страна.

Още по темата
До намесата на държавата се стигна след множество сигнали за коли, повредени при товарене или разтоварване от паяците.

Проверката за техническа изправност е извършена от четири екипа на ДАМТН в Бургас, Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър. Установено е, че товарозахващащите приспособления на паяците не са регистрирани и съответно не са минали технически преглед.

“По българското законодателство това е основателна причина за спирането им, докато не бъдат регистрирани и не минат на технически преглед”, категоричен е председателят на ДАМТН Стефан Цанков, който участваше в проверката.

Той разказа и че са открити множество масови нарушения и в документацията. Цанков е категоричен, че в момента никой не може да гарантира, че паяците са безопасни и затова спирането им е наложително.

Всички паяци в страната ще бъдат проверени, защото такъв проблем вероятно има и в останалите градове, обясни още Цанков.

След проверката по морето са съставени 6 акта за административно нарушение, в това число и на общини. Ще бъдат наложени и глоби от 100 до 2000 лв., в зависимост от степента на нарушението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Бургаспаяци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е,как нема да гиспират!Та гяволетата Цофианци сана морето!А они са "велики"!спират си където сварят!Как ще му дигат джипонекви си провинциалисти!Айде бе!
26
1
 
2
 
! Отговори
Ценов преди 9 години
До 17 , ами елате вие да ми носите багажите всеки ден! А пък най-големите и умрели трошки се паркират точно до входовете със спихнали гуми и остават там завинаги.
25
1
 
5
 
! Отговори
хахаха Смех преди 9 години
Нямало къде и затова спират както си искат . В много големи градове движението е ограничено , и се паркира в покрайнините и после се използва ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ ( това става в един паралелен свят , малко по различен от третия , в който живеем тук)
24
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
globi ot 100 do 2000 leva?smeshni sa tezi cifri.......ta te gi izkarvat za edin den...........
23
1
 
2
 
! Отговори
t88 преди 9 години
До АнонименВсеки ден минавам от там и не съм видяла подобно нещо.
22
2
 
6
 
! Отговори
Александра преди 9 години
""Паяк" вдигна колата на Иван Костов във Варна.Тъмносиният стратег отмаря край морето със съпругата Елена. Днес двамата дойдоха в храма "Св. Успение Богородично", за да почетат празника на града. След литургията обаче се оказа, че колата им липсва. Граждани обясниха, че я вдигнал "паяк", който редовно шета из зоната зад Катедралата. Там паркирането е забранено, но винаги има много нарушители и оборотът е гарантиран."То затова ще ги спират паяците, нито знаят кого да вдигат, нито са на наши хо
21
1
 
18
 
! Отговори
ъхъ преди 9 години
До TURCHINкапс лок включен - чекнеграмотен български - чеклатиница - чекобиди към кажи-речи 100% от четящите форума - чекЛейдис + джентълмен, имаме истински badass тука. Браво батка, покажи им колко си зъл. Апропо, пропуснах удивителните - много малко бе приятел, турни поне още 2-3, не се стискай като турчин за кюрдски региони.
20
21
 
4
 
! Отговори
TURCHIN преди 9 години
BULARQTA SA PROSTI HORA S OVCHI AKYL ....EDNI PAJACI NE MOGAT DA KONTROLIRAT!!! QZYK ZA TAKVIZ HORA! NISHTO NE STAVA OT VAS I SKORO SHA STE CHAST OT TURCIQ....AMI Q PO NA BYRJE SA IZNASQITE PO SVETA DA NI NI CAPATE VILAETA TUKA!!!
19
0
 
5
 
! Отговори
физкултурник преди 9 години
спират дуки , работят си като луди паяците . напълно излишна дейност от калпави хора . надзор, много знаят кво е надзор
18
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички паяци са частни и в Пловдив нито стотинка не отива в общината от глобите
17
0
 
15
 
! Отговори
Патил 2 преди 9 години
Ченгетата трябва да получават заплати. Най-лесния и примитивен социалистически метод е като предизвикаш сблъсъци между хората.
16
5
 
6
 
! Отговори
Патил преди 9 години
По време на социалистическия декаденс с цел да се издърпат парите на хората градовете бяха преуплътнени. Това беше направено със зло сърце за да се създават конфликти между хората. Например, върху стара малка къщурка беше построен седеметажен блок. Без паркоместа разбира се. Не бяхаотделени никакви средства за инфраструктура. След това проблема беше прехвърлен от болната глава на здравата. СерГей назначи 63000 полицая за да прикрие растящата безработица вследствие разрухата в икономиката.
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До РусенецПравят се! Много гаражи се правят. Ваши гаражи. Ама вие се правоите на големи тарикати. Обръщате гаражите на магазини за да имате далавера, а колите ви по тротоарите, в градинките и върху детските площадки. за вас авантата, далаверата, за обществото загубите от потрошените тротоари и инфраструктура. Колите трябва все до *** ви да бъдат.От вратата в колата,после по работа от колата направо във вратата и вечер по обратния ред. Ами качвайте ги и горе в апартаментите си.До *** ви
14
4
 
27
 
! Отговори
Русенец преди 9 години
Пичове, карам форд на 20 години. Просто няма пари за нещо по читаво. Обърнаха улиците на платени места за паркиране. А паркинзи не се правят. Обяснявам това, за да ви кажа, че не съм тарикат на дребно, но просто ме принудиха да търся пробойни в системата.Та, най общо - имам си синджир / триметров/ и ако се наложи да спра за 15 минути, просто си заключвам форда през предното или задното ухо за най близкото дърво. С катинарче за 2.50 лв.До сега съм шестица. За бъдеще - ще видим.
13
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До docАко *** е спрял/паркирал и ти блокира входа на гаража, вход, изход или пречи на пожарна/линейка да мине или си паркира, като арабин в пустинята насред улицата, как да се постъпи? Това донякъде възпитава не само "тежкара" но и другите малко и назидание за другите, балканците са си такива - манталитет е това.
12
27
 
23
 
! Отговори
Бивш член на БСП преди 9 години
Какво чудо стана в България. Само десет дена го няма престъпното правителство на БСП и ДПС и нещата в Държавата всеки ден отиват на добро. Най хубавото е , че почнаха да чистят супер-калинките с честни и достойни хора.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бях гледал едно клипче в нета по света няма паяци има едни мотори с ремаркета от зад пригодени за това спира мотора разгъват ремаркето закачат ти предния или задния мост и за 40 секунди те изнасят от където си спрял. После си търсиш колата на наказателния паркинг.
10
29
 
19
 
! Отговори
лъжа! преди 9 години
Няма никакви повреди по колите! Просто се търсят измислени, изсмукани от пръстите "доводи" за да продължи анархията и беззаконието с паркирането "където си искам".
9
0
 
21
 
! Отговори
причината е преди 9 години
До docда бъдат назначавани "наши" *** на заплата към МВР-то, с всички останали екстри.Иначе никакъв проблем. Минават, слагат ти квитанцията и вече си длъжник. Така правят по света. Но у нас какво е?
8
3
 
53
 
! Отговори
doc преди 9 години
Кому са нужни паяците? 99% от нарушенията, за които се вдигат коли могат да бъдат например с фиш или акт - снимат те и ти пращат фиша по пощата. Причината е да се събират едни пари