Спират паяците по морето, скоро може и другаде

Шофьори масово се оплакват от повреди на колите при товарене
15 авг 2014 19:00,
31
Спират паяците по морето, скоро може и другаде
Снимка: архив Булфото

Паяците в Бургаско масово не са регистрирани и не са минали технически преглед. Това установи проверка на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор, съобщи Нова телевизия. Затова паяците край морето ще бъдат спрени до отстраняване на неизправностите. Проверки предстоят в цялата страна.

Още по темата
До намесата на държавата се стигна след множество сигнали за коли, повредени при товарене или разтоварване от паяците.

Проверката за техническа изправност е извършена от четири екипа на ДАМТН в Бургас, Свети Влас, Слънчев бряг и Несебър. Установено е, че товарозахващащите приспособления на паяците не са регистрирани и съответно не са минали технически преглед.

“По българското законодателство това е основателна причина за спирането им, докато не бъдат регистрирани и не минат на технически преглед”, категоричен е председателят на ДАМТН Стефан Цанков, който участваше в проверката.

Той разказа и че са открити множество масови нарушения и в документацията. Цанков е категоричен, че в момента никой не може да гарантира, че паяците са безопасни и затова спирането им е наложително.

Всички паяци в страната ще бъдат проверени, защото такъв проблем вероятно има и в останалите градове, обясни още Цанков.

След проверката по морето са съставени 6 акта за административно нарушение, в това число и на общини. Ще бъдат наложени и глоби от 100 до 2000 лв., в зависимост от степента на нарушението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Бургаспаяци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
7
 
45
 
! Отговори
демо крация преди 9 години
Паяците са средство за пладнешки обири, официално одобрени от държавата-мащеха.Случаи много:1. Оставяш си колата с детето вътре, за да вземеш лекарства от аптеката и като се върнеш - ужас!? Няма ги.2. Караш спешен случай в болницата, спираш пред портала и докато се занимаваш с важните според теб неща, ***-полицай си прави заплатката.3. Получаваш си колата, но в по-различен вид, от този в който си я оставил/а.4. Заплащаш поне двойно наказание и услуга, която не е поръчвана!И още демо...
6
1
 
37
 
! Отговори
Язе преди 9 години
Преди години ме потресе гледката, как вдигнаха един Фиат 125 с каиши през носачите. Калниците станаха на нищо. А пред него една ц класа си стоеше най спокойно спряна точно на ъгъла на кръстовището.
5
23
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Шофьорите да спрат да паркират като *** и няма да има от какво да се оплакват.
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В поморие вижте какъв ад е, няма места за паркиране изобщо, всички улици затворени, паркинг има в края на града само, а паяци и скобаджии обикалят постоянно. Отвратително, меко казано. Но то на поморие не само това му е проблемът, ние си имаме други места за почивка по българското черноморие - приятни, за разлика от това, влизащо в графа never again.
3
14
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И сега *** дето паркират пред гаража ми с какво ще ги махам?Или искате да ме подтикнете към саморазправа ли?
2
2
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕДИН ПАЯК НЕ СЪМ ВИДЯЛ ВЪВ ВАРНА ДА ВДИГНЕ ДЖИП НА ***,КАТО СЕ НАРЕДЯТ ПРЕД СЕВАСТОПОЛ ДЕСЕТ БРОНИРАНИ ДЖИПА И НЯМА ОТ КЪДЕ ДА СЕ МИНЕ,ТАКА И НЕ МИНА ПАЯК ДА ГИ ТОВАРИ,ДА ВИДИМ ЧЕ СЕ СПАЗВА ЗАКОНА
1
3
 
63
 
! Отговори
паяци преди 9 години
тия паяци защо не вдигат скъпи коли ,а само таралясници на 20г.