Чушкопекът пак дойде на мода, продажбите растат

Хората отново купуват, цените се движат между 26 лв. и 30 лв.
Обновена: 11 сеп 2014 14:19 | 11 сеп 2014 13:45, Екип на Черно море
45
Чушкопекът пак дойде на мода, продажбите растат
Снимка: Snimka.bg

Чушкопекът се връща на мода, търговците отчитат ръст на продажбите. Хората масово ги купуват, свидетелстват продавачи, показва репортерска проверка на информационна агенция "Черно море".

„Народът пак прави консерви, явно обедняваме“, констатира 49-годишната продавачка Стиляна Георгиева. Жената работи в магазин за домашни потреби. „Имаше период, в който изобщо никой не търсеше чушкопеци, даже шефът ми бе решил да не зарежда от тях. Последната година обаче е много силна, само вчера сме продали 5 чушкопека“, разказа Стиляна Георгиева.

Още по темата
В нейния магазин чушкопеците, които събират една чушка, струват 26 лева, докато тези с по три - 29 лева. Стиляна разказа, че хората трудно свикват с новите модели, които пекат наведнъж по три чушки. Даже в началото изобщо не искаха да вземат от тях, казва Георгиева. Днес обаче все по-често се купуват от  тройните чушкопеци.

Те се продават и в големите търговски обекти в морската столица. Да, хората купуват повече отпреди 2 години, когато започнах работа тук, казва Михаил, който е продавач в една от веригите. Не знам на какво се дължи, но често ме питат дали имаме. В този голям магазин тройният чушкопек струва 30 лева.

Така сме научени, да си правим зимнина, обобщава пред „Черно море“ 78-годишната Марияна Великова, която вече мисли за зимнина. Тя разказа, че има стар чушкопек от едно време и ще си го ползва и тази есен. „По малко, по едно-две кила пипер си вземам и вечер пека“, казва баба Марияна. Така тя пести, защото ползва нощната тарифа.

„Внуците се шегуват с мен и питат кога ще спра да правя компоти и консерви“, разказа тя. Зимно време  време обаче като дойдели на гости младите ядели с удоволствие и казвали: „Бабо, много е вкусно!“. „Така е, защото си го правим ние, а не купуваме изкуствените неща от магазините“, казва Марияна.

Варненци вече не пекат чушки по ламарини между блоковете, разказват продавачите. Хората предпочитали да правят зимнината в домашни условия, защото е по-удобно. Освен това за правене на зимнина пред блока вече имало и глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: чушкопекВарнапродажби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
0
 
! Отговори
Бантустана преди 9 години
"Европейска" България
37
1
 
1
 
! Отговори
Stamat преди 9 години
Zreliq socializm se zavurna :-)
36
0
 
8
 
! Отговори
до 18 и 34 :) преди 9 години
Агнето се прави от Коч и Овца, ярето се прави от пръч и козапитам как ли трябва да се казва тогава...Ограмотете се малко - пипера е растението плодът е чушка...Или може би това на снимката е пиперопек :D
35
5
 
4
 
! Отговори
тройните преди 9 години
Само не си купувайте от така наречените "тройни" чушкопеци, че по голяма измама няма :D Пълни ментета, един цокъл и вътре една тенекия...
34
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Идва .... Бойковата зима! Глад и студ!
33
2
 
3
 
! Отговори
Математика преди 9 години
Чушка=Пипер но Шипка=Пипер , следователно Пипер=Шипка?
32
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Гласувайте за БСП. Във всяка къща чушкопек. Във всяка чиния чушка. За другарите от Източна България - говорим за пипер.
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей *** смотани като тоя 13-ти, вие и на джанката казвате слива бе урунгели. Няма такива *** като вас.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 32Лека поправка: всяка една чушка ще влезе в този чушкопек, това не се отнася за пипера обаче за който говориш впрочем.
29
2
 
11
 
! Отговори
Неук преди 9 години
Много добро устройство, но за съжаление вече безмислено. Обяснявам - опитайте се да напъхате в него чушка от последните две - три години. Няма да можете. Чушките са мутирали и не влизат в чушкопека. Дори единият ми троен го преработих на двоен чушкопек и пак не ги събира.
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 26Глупости дрънкаш. Чушката си остава чушка до гроб и пипера си остава пипер до гроб. Нито Пипера на един месец след като е завързал е чушка, нито чушката след като е завързала на 1 месец е пипер.
27
2
 
37
 
! Отговори
Къркорий преди 9 години
Какви са сега тези приказки за печени чушки с олио, оцет и чесън.. че и с магданоз даже.. не сте хора, още сме на работа бре ;) Сега имам видения, плюс някаква ракийка с лед в чашка ми се привижда, а бе не сте хора, честно :)
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 20И то с газова горелка имах предвид. Не се уточних в пост 11.
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 27Можеш да ми лапнеш Пиперката на мене. С 5 санта чушка не можеш ме уплаши, ама ако ти надена 25 санта пиперка бая ще се изцъклиш.
24
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А бе някой по-долу иска да лапне чушката .Да не ви казвам ние на какво казваме така.
23
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спорите за глупости. Това е все едно да имате малка коза на един месец и да казвате че това е коза, а другия да казва че е яре. Безсмислен спор.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 26 Слагаш и малко олио и оцетец.
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Салатата от печени чушки с магданоз и малко чесънче е супер. Хората искат да ядат нещо вкусно, не гумените домати и картофи от ЕС и Турция.
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 24Значи има пиперки в крайна сметка и те не са всеки случай чушки, както тоя *** 13 заявява.
19
0
 
9
 
! Отговори
Уикипедия преди 9 години
Пиперът (Capsicum annuum) е многогодишно зеленчуково растение от семейство картофови, което се отглежда обикновено като едногодишно растение.[1] Родина са му тропическите части на Америка.Плодът на пипера е чушка, видът и вкусът на която зависи от сорта на растението. Съществуват стотици видове с различни размери, форма и цвят.В тълковния речник на българския език, издание на МАГ'77 от 1997 г.пише, че плодът се нарича пиперка. Често формата е издължена или овална. По цвят, разпространени са червени и зелени, бели, жълти, оранжеви, бордо, виолетови и други. Някои сортове достигат до 200 g.[