Чушкопекът пак дойде на мода, продажбите растат

Хората отново купуват, цените се движат между 26 лв. и 30 лв.
Обновена: 11 сеп 2014 14:19 | 11 сеп 2014 13:45, Екип на Черно море
45
Чушкопекът пак дойде на мода, продажбите растат
Снимка: Snimka.bg

Чушкопекът се връща на мода, търговците отчитат ръст на продажбите. Хората масово ги купуват, свидетелстват продавачи, показва репортерска проверка на информационна агенция "Черно море".

„Народът пак прави консерви, явно обедняваме“, констатира 49-годишната продавачка Стиляна Георгиева. Жената работи в магазин за домашни потреби. „Имаше период, в който изобщо никой не търсеше чушкопеци, даже шефът ми бе решил да не зарежда от тях. Последната година обаче е много силна, само вчера сме продали 5 чушкопека“, разказа Стиляна Георгиева.

Още по темата
В нейния магазин чушкопеците, които събират една чушка, струват 26 лева, докато тези с по три - 29 лева. Стиляна разказа, че хората трудно свикват с новите модели, които пекат наведнъж по три чушки. Даже в началото изобщо не искаха да вземат от тях, казва Георгиева. Днес обаче все по-често се купуват от  тройните чушкопеци.

Те се продават и в големите търговски обекти в морската столица. Да, хората купуват повече отпреди 2 години, когато започнах работа тук, казва Михаил, който е продавач в една от веригите. Не знам на какво се дължи, но често ме питат дали имаме. В този голям магазин тройният чушкопек струва 30 лева.

Така сме научени, да си правим зимнина, обобщава пред „Черно море“ 78-годишната Марияна Великова, която вече мисли за зимнина. Тя разказа, че има стар чушкопек от едно време и ще си го ползва и тази есен. „По малко, по едно-две кила пипер си вземам и вечер пека“, казва баба Марияна. Така тя пести, защото ползва нощната тарифа.

„Внуците се шегуват с мен и питат кога ще спра да правя компоти и консерви“, разказа тя. Зимно време  време обаче като дойдели на гости младите ядели с удоволствие и казвали: „Бабо, много е вкусно!“. „Така е, защото си го правим ние, а не купуваме изкуствените неща от магазините“, казва Марияна.

Варненци вече не пекат чушки по ламарини между блоковете, разказват продавачите. Хората предпочитали да правят зимнината в домашни условия, защото е по-удобно. Освен това за правене на зимнина пред блока вече имало и глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: чушкопекВарнапродажби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 21Като подправката "червен пипер" според такива като теб се прави от смлени изсушени чушки, що се нарича така, а не примерно подправка под наименованието "червена чушка", умний?
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен11. Верно с газ е по-удачно да ги изпечеш!
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до 13Именно защото подправката червен пипер се прави от пипер, а не от чушки, идиоте затова се назовава така.
15
1
 
4
 
! Отговори
Невен преди 9 години
Стиляна разказа, че хората трудно свикват с новите които печат по 3 наведнъж. Стилянче, според мен ти си литературен герой. Майка ми има от 20 години чушкопек с 3 гнезда (1998 бе последната година, когато правехме чушки, много са хубави, ама осмърдяваме целия блок). Та ако нещо на 20 години е ново ... :)
14
1
 
6
 
! Отговори
catenaccio преди 9 години
до Тишо Кук:еее, недей така - знаеш ли, че с два айфона 6 ще можеш да си изпечеш 1 ябълка за 38 секунди!?!иначе коментара ти за Епъл кърти!
13
4
 
13
 
! Отговори
:) преди 9 години
За Бога, българи, научете се вече - как се пече пипер с чушкопек?! Пиперът е подправка получавана от стрити изсушени чушки. Няма такъв зеленчук пипер...
12
2
 
13
 
! Отговори
Див Селянин преди 9 години
Язе на комшийката и викам чушкопека оти редовно топим чушката у нейния чушковрът!
11
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв чушкопек ви гони бе. Аз с 2 литра газ с газовата бутилка за половин час изпичам един чувал пипер от 30 кила нареден на тенекия. Кога ще изпечете за половин час за 2.50 лева с чушкопека 30 кила пипер или на огън такова количество?
10
1
 
14
 
! Отговори
toko преди 9 години
Не знам какви 3,8 кв ви гонят,като тройния,който имам в къщи е 1,6 кв,с огън е по-евтино,но ако живееш в къща,нещо не ми се вижда удачно ,да спретна едно огнище на балкона или в кухнята,да не говорим,че чушкопека можеш да го ползваш и за 5-6 чушки,колкото за 1 салата.От опит мога да кажа ,че като се нагрее добре се чушките се изпичат за макс 2мин,а като извадиш разделителя можеш да печеш и ***
9
1
 
20
 
! Отговори
Мнение преди 9 години
Ами нормално е - по магазините се продават все повече ***. Заради този факт дори и аз тази година отгледах домашни домати, краставици, чушки, ***, картофи, лук, чесън и тикви.Загубих доста време и разходи за път до село, но в магазина нещата не ми харесват - нямат вкус.Друг парадокс е, че и са много скъпи - необясним факт на фона на все по-големите субсидии!
8
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По - добре е на огън, тенекията и въртиш чушките докато правиш мохабет с комшията и си пийвате ракийка. После може и нещо на жар да се врътне.
7
3
 
17
 
! Отговори
Тишо Кук. преди 9 години
даже в чушкопека се забелязват иновации в сравнение с конкуренцията от Епъл :):)Новия мерцедес адд-он с който печеш три чушки е първата стъпка към мултитаскинга ! в Следващата версия ще представим и специален аксесоар за ***, като от обратната страна ще има затварачка за буркани .... wifiТишо Кук ЦЕО на Пепър Инс
6
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Внуците се смеят на баба си, защото самите те сигурно все още нямат семейства.Нито съм баба, нито съм недоучена, нито съм бездействащите домакини, които чакат някой друг да ги издържа. Въпреки това, всяка есен консервирам печени чушки, смлени домати (за пиене) и малко туршия, която не е нито солена, нито прекалено кисела. Тези неща в магазин не можеш да ги купиш - купеното не е толкова вкусно, съдържа консерванти и освен това не знаеш хигиенично ли е правено и колко са нитратите в зеленчука.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
на до бъмзитата в турция им викат чушкопеци
4
3
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
Как е женати?
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3.80 киловата на час. Ще ти излезнат златни чушките!
2
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бамзи тъпче в чушкопека!
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да бе, с тая цена на тока какви чушкопеци, какви 5 евро? Слагаш огъня, тенекията и печеш. Инак сметката не излиза.