Язовирът край Берковица прелива, няма опасност за града

Гражданска защита е евакуирала 8 бедстващи
14 сеп 2014 10:58, Анисия Иванова
11
Язовирът край Берковица прелива, няма опасност за града
Снимка, архив Булфото

Язовирът край Берковица прелива през преливника от понеделник, каза кметът на града Димитранка Каменова, за „Фокус”. Думите й в бяха в коментар на съобщения, че съоръжението е преляло снощи.

„Ние, както и концесионерът, го следим. Няма никаква опасност за населението на град Берковица. Заедно със заместник-кмета отиваме към язовира, така че не може да има никаква паника”, категорична беше Каменова.

Градоначалникът каза обаче, че през изминалото денонощие в близост до преливника е имало 8 бедстващи,  „Гражданска защита”е извела бедстващите от зоната. Тя добави, че доста голямо количество дъжд се излял снощи над Берковица.

"Към момента няма никакъв проблем. Относно очакваните интензивни валежи, общината е подготвена за двете критични точки. Изпуска се по-голямо количество, така че сме подготвени, ако дойдат големи валежи”, увери отново Каменова.

Екоминистерството вече предупреди за задаващите се в началото на новата седмица интензивни валежи. От МОСВ съобщиха, че язовирите в страната са пълни на 81%.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Тихомир Томов преди 9 години
Като е толкова сигурно да направят един общоградски пикник до язовира с един от митрополитите от ДС за по -сигурно и да се веселят на преливника !
8
0
 
7
 
! Отговори
иванов преди 9 години
И като отидат на язовира какво могат да направят...трябва превенция.а не да се сети откак прелее.сега и язовир огоста е пълен както никога защо не се източва, ще чакаме да прелее и тогава ли
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Друг един язовир-КОПРИНКА-прелива от "РУСОФИЛИ"-там били и БСП.и Русофилите както и високопатриотичната партия от националисти Атака.Т.е извършва се поредното преброяване на петата колона.Всички речи са били произнесени на български.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не се образуват " Обществени организации " от доброволци , които да следят нивото на язовирите , когато вали и когато невали и как са преливниците ?
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как ще прелива един язовир ?След като ( преливника ) е на 5 метра под върха на язовирната стена и водата се оттича .Освен да е затиснат ?Това е подривната дейност , с язовирите в България !Е така гледаме като овце как ни ликвидират !
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Концесионерът ?" Ние както и концесионерът" , Кой е той ??
3
13
 
2
 
! Отговори
Т.Живков преди 9 години
Да ги издави у Берковица!След мене и потоп!
2
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бойко,когато този път вземеш властта.Не забравяй народа.Бъди патриот.Научи се да оничаш българите,както едно време Тошо.Бъди умен като Людмила.Тогава и народа ще те обича и ще ти се кланят десетки години.Нали затова се бориш?Имаш власт и пари,но любов?Сергей,ти избяга като един плъх.Ти си срещу Русия-християните.Реформатори,смешни сте.Сами ще се избиете.Атака,защо просто не извадете досиетат от КТБ.Мълчите за гарантираните пари.Движение 21 са най-умните.Те ще управляват БГ.ДПС-вие ста АУТ.
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Откога трябва да има потенциална опасност ако прелива язовир.Едно време се правиха така язовирните стени и преливниците, че ако ще постоянно да преливат язовирите е все тая. Тодор Живков едно време лично откри язовирната стена на язовир Цонево дълга 800 метра висока 39 метра и задържаща 330 000 000 кубика вода зад себе си.Тази стена няма как да се скъса освен ако водата не започне през нея да прелива, ама преливника е дълъг 50 метра и се намира 5 метра под върха на стената. Няма как да се скъса