Варненски районен кмет помирява учители с директор

Той ще инициира среща за решаване на конфликта
1
Варненски районен кмет помирява учители с директор
Архив: Булфото

Районният кмет на "Владиславово" Неделчо Михайлов ще се опита да помири екипа на местното училище "Патриарх Евтимий". Там персоналът скочи срещу директора на школото Евгени Гендов, който според тях назначил юрисконсулт, за да му помага при издаването на заповеди, с които да унижава подчинените си.

В отговор недоволните преподаватели изпратиха писма до редица институции, сред коrто и районния кмет на "Владиславово".

По този повод Неделчо Михайлов е решил да инициира среща на участниците в конфликта, за да изслуша всички гледни точки и да се опита заедно със спорещите страни да намерят решение на проблема.

"С все по-растящо безпокойство и неодобрение като кмет и родител наблюдавам началото на конфликтите в някои от учебните заведения в района. Проблем с управлението на училище "Патриарх Евтимий" ескалира до публично неодобрение и отворени писма.

Проблем с отношението има в една от детските градини, чието име няма да спомена до потвърждаване на твърденията на родители. Образователната ни система, както почти всичко останало, е на прага на публичното анатемосване", коментира Неделчно Михайлов в профила си във Facebook.

Кметът на “Владиславово” уточнява, че правомощията, с които разполага, не му дават възможност за пряка управленска намеса, тъй като тези институции са на пряко подчинение на голямата община и дирекцията по образование, но въпреки това няма да гледа безучастно процеси в района, които отравят атмосферата на един от най-важните сегменти в общото ни съществуване - възпитанието и бъдещето на децата ни.

"През седмицата ще поканя страните в конфликтите - най-малкото на открит и задълбочен разговор относно причините за създалата се нетърпимост и възможни ходове за разрешаване на проблемите и конфликтите", пише Михайлов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не "публичното анатемосване", Слънце, до публична схизма... Анатема е когато те изхвърлят от църквата и официално те обявят за не-християнин. Схизма или разкол е когато църквата се разцепи. Ама такива си ги избираме... Дано поне е ОК като кмет.