Съдът реши: 3 години и 4 месеца затвор на убиеца на Паоло

Георги Сапунджиев остава и без книжка, но за 5 години
Обновена: 21 ное 2014 19:28 | 21 ное 2014 18:21,
99
Съдът реши: 3 години и 4 месеца затвор на убиеца на Паоло
Снимка: БТА

Георги Сапунджиев, прегазил 4-годишния Паоло в Стара Загора, получи ефективна присъда от 3 години и 4 месеца, предаде БНТ. Окръжният съд в Стара Загора също така отне шофьорската книжка на Сапунджиев за срок от 5 години.

Решението е 5 години, но при поисканата днес съкратена съдебна процедура то е намалено с една трета.

Сапунджиев ще трябва и да плати 10 500 лв. за съдебните разноски на родителите на детето.

Присъдата може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни пред Апелативния съд в Пловдив.

По-рано днес съдът в Стара Загора освободи Сапунджиев от домашен арест срещу парична гаранция от 1500 лева.

Георги Сапунджиев уби момчето с автомобила си в пешеходната зона на града на 2 юни вечерта. Джипът „Ленд Роувър”, с който се движил, направил обратен завой и блъснал каращия колело Паоло. Детето загина на място пред очите на майка си и баща си.

Още по темата
След трагедията свидетели на кървавата сцена атакуваха с камъни Сапунджиев и той беше приет в болница. Няколко дни по-късно съдът му определи домашен арест.

Днес тази мярка беше отменена. Мотивът е, че след инцидента съпругата и двете му деца са се преместили да живеят в Берлин и той е останал сам в къщата им в старозагорското село Змейово.

Освен паричната гаранция на Сапунджиев му е наложена и забрана да напуска страната. Преди решението на съда шофьорът се призна за виновен. Делото се гледа в условията на съкратено съдебно следствие, което самият той е поискал.

Родителите на Паоло бяха конституирани като частни обвинители. Те настояха за най-високата присъда от 10 години, защото престъплението е извършено по особено дързък начин. Според адвокатите им Сапунджиев е нарушил поне седем пъти Закона за движение по пътищата.

Окръжна прокуратура пък поиска 6 години и 6 месеца за Сапунджиев

По време на заседанието стана ясно, че Сапунджиев има 7 наказания от КАТ, сред тях е и за шофиране с 86 км. в час по  улиците на Стара Загора. Две трети от глобите не са заплатени до този момент.

Последната дума на обвиняемия Георги Сапунджиев беше, че не иска да влиза в затвора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
32
 
3
 
! Отговори
Мижитурка преди 9 години
Гледам по новините майката бая преиграва. Да я бутнат нея почти 4 години в панделата та да видим дали ще и е добре и 5 години без книжка.
24
0
 
23
 
! Отговори
sinia преди 9 години
Същата присъда и за тези които са му позволили с 7 наказания и неплатени глоби да управлява.....
23
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Като погледнеш реално една се грижи повече за малките си отколкото тая ама сега реве...
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че то само заради анцуга, дето се е пременил за пред съда, трябваше да почнат от година ефективна. Значи за Ленд Ровър кинти има, за едно сако и риза - няма.
21
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ето колко му е зор на правосъдието за българските деца. Българската държавност няма лигитимност и въоръжени освободителни кампании срещо 3те власти е съвсем легално допустимо! Това е мнението ми
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Направо не е за вярване , че природата е позволила съществуването на деградирали *** , като мижитурката.Помия!
19
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе тоя го осъдете на 15 години, при възможни 10 ако щете!Но найката какво е правила и къде е била? Как е оставила 4 ГОДИШНО ДЕТЕ САМО, ДА СЕ ГЛЕДА НА ПЪТЯ? Независимо, че е пешеходна зона (УЖ), не е ли видяла, че там има автомобили?Добре го осъдихте човека, а кога ще осъдите майката?
18
3
 
3
 
! Отговори
Сапунджиев преди 9 години
За Коледа ще ви пратя картички от Германия.
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма толкова нагъл адвокат като Георги Георгиев ! Няма такъв ! Децата му не са защитени - всичко се връща в този живот , пожелавам му от тук - насетне да не може и 1 нощ да заспи спокойно !!! Същото нека да бъде и за НЕНАДМИТИЯТ УМ, ВЕЛИКИКАТА ЮРИСТКА на Старозагорската съдебна палата - ИЗЪНКАТА нещастна - съдия Ива Стефанова !!!! СРАМ И ПОЗОР ЗА ТАЗИ НИСКА ПРИСЪДА !!!!!!Нека този УБИЕЦ поне в затвора пусне кръв, за да си получи заслуженото - вече го чакат , убеден съм !
16
3
 
16
 
! Отговори
до съдията и убиеца преди 9 години
Когато настъпи сетния ви час, бъдете сигурни мястото за вас вече е определено. Жалкиа ви живот е един хубав миг в сравнение с мъките които ви очакват. Почивай в мир мило дете.
15
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Щом за прегазване на човек присъдата е три години, бащата на детето може да на свой ред да прегази изверга, да го излежи за три години и пито - платено. и кривосъдието.
14
15
 
2
 
! Отговори
Бънди преди 9 години
Ще получа много минуси, но това наказание е юо годе справедливо. Очаквах поне 4 години. За тези, които ще ме плюят, първо прочетете Наказателният кодекс.
13
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бащата на детето утрепе тоя р, дали и той ще получи 3 години затвор?
12
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Мижитурка до 8Явно се изказваш прекалено неподготвен, понеже нямаш понятие, че детето е чакано 15 години и го има след мнооооого опити инвитро, но явно просто искаш да си кажеш някъде приказката, понеже иначе никой не ти обръща внимание. И цената на детския живот не се заключва в парите, които са хвърлени по него - това не е някаква вещ. По - добре не пиши постове, ако са ти такива елементарни разсъжденията...
11
31
 
5
 
! Отговори
Мижитурка до 8 преди 9 години
Имам в предвид,че нито са го изучили и не са се набутали много пари по него,а и то едвали е разбрало какво става. Вероятно са млади и ще имат друго дете ,а човека в затвора и без книжка му се проваля бъдещето.
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В затвора го чакат няколко големи к-ра!!
9
1
 
3
 
! Отговори
do 8 преди 9 години
Takiwa hora nqmat deca -te sa s izkriwqwane i nikoga ne 6te si naprawqt dete .. s drugi dumi - ***
8
0
 
8
 
! Отговори
Maria преди 9 години
Само разноските по делото ли ще плати???? 0.о Ами обещетение... не , че парите може да лекуват, но него трябва да го заболи повече ;(
7
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 4- как не те е срам! Ами ако е твоето дете!
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
реално ще лежи 1/3 от това време по закон