Съдът реши: 3 години и 4 месеца затвор на убиеца на Паоло

Георги Сапунджиев остава и без книжка, но за 5 години
Обновена: 21 ное 2014 19:28 | 21 ное 2014 18:21,
99
Съдът реши: 3 години и 4 месеца затвор на убиеца на Паоло
Снимка: БТА

Георги Сапунджиев, прегазил 4-годишния Паоло в Стара Загора, получи ефективна присъда от 3 години и 4 месеца, предаде БНТ. Окръжният съд в Стара Загора също така отне шофьорската книжка на Сапунджиев за срок от 5 години.

Решението е 5 години, но при поисканата днес съкратена съдебна процедура то е намалено с една трета.

Сапунджиев ще трябва и да плати 10 500 лв. за съдебните разноски на родителите на детето.

Присъдата може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни пред Апелативния съд в Пловдив.

По-рано днес съдът в Стара Загора освободи Сапунджиев от домашен арест срещу парична гаранция от 1500 лева.

Георги Сапунджиев уби момчето с автомобила си в пешеходната зона на града на 2 юни вечерта. Джипът „Ленд Роувър”, с който се движил, направил обратен завой и блъснал каращия колело Паоло. Детето загина на място пред очите на майка си и баща си.

Още по темата
След трагедията свидетели на кървавата сцена атакуваха с камъни Сапунджиев и той беше приет в болница. Няколко дни по-късно съдът му определи домашен арест.

Днес тази мярка беше отменена. Мотивът е, че след инцидента съпругата и двете му деца са се преместили да живеят в Берлин и той е останал сам в къщата им в старозагорското село Змейово.

Освен паричната гаранция на Сапунджиев му е наложена и забрана да напуска страната. Преди решението на съда шофьорът се призна за виновен. Делото се гледа в условията на съкратено съдебно следствие, което самият той е поискал.

Родителите на Паоло бяха конституирани като частни обвинители. Те настояха за най-високата присъда от 10 години, защото престъплението е извършено по особено дързък начин. Според адвокатите им Сапунджиев е нарушил поне седем пъти Закона за движение по пътищата.

Окръжна прокуратура пък поиска 6 години и 6 месеца за Сапунджиев

По време на заседанието стана ясно, че Сапунджиев има 7 наказания от КАТ, сред тях е и за шофиране с 86 км. в час по  улиците на Стара Загора. Две трети от глобите не са заплатени до този момент.

Последната дума на обвиняемия Георги Сапунджиев беше, че не иска да влиза в затвора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
3 год и 4 месеца са първоначално, но този 100% ще се хване нещо да работи в общежитието и 1 ден ще му се брои за 2! Със сигурност ще излезе доста по-рано от там!
44
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ако бащата на детето му види сметката на Сапуна, ще го влачат по съдилищата, ще му съсипят още толко живота и накрая една 20-сетица в панделата. това е гадния живот.ПОЧИВАЙ В МИР МИЛО ДЕТЕ!!!
43
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Там не е пешеходна пътека, но както добре е извесно, а явно и на теб, четсто минават автомобили!Нарушители или не, МИНАВАТ АВТОМОБИЛИ!Дано ти е за урок, да не пускаш 4 годишното си дете, неконтролирано от никой и да разчиташ, че в България няма убийци и да ревеш после че давали малки присъди!
42
1
 
20
 
! Отговори
прав си преди 9 години
Прави сте ! Ква оставка - съдия Ива Стефанова трябва да бъде дисциплинарно уволнение без право да практикува ! Това е неадекватна присъда в предвид провиненията на убиеца !
41
1
 
25
 
! Отговори
знаеща преди 9 години
За глупаците, които НЕ са разбрали и не могат да направят разлика между ПЕШЕХОДНА ЗОНА И ПЕШЕХОДНА ПЪТЕКА. Там е забранено влизането на МПС-та, а не на деца и пешеходци. Първо се запознайте по-добре и после плямпайте глупости. Този не е убиец по непредпазливост, а умишлено е влезнал в ПЕШЕХОДНА ЗОНА и умишлено е блял в телефона си. Имал е видимост, време за реакция и всичко необходимо за да НЕ УБИЕ ПАОЛО, но не го е направил, а е прегазил Паоло, както гази законите, морала и съвестта си.
40
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И на пешеходната алея, не оставяш четири годишно дете само! Още повече че там минават автомобили, доста често, независимо, че е "пешеходна алея"!
39
0
 
15
 
! Отговори
миро преди 9 години
и сега ли няма доказателства.7 нарушения е направил за да отиде и убие детето .тая чиновничка от съдебната система да се уволни дисциплинарно.такива като нея направиха тази безнаказаност в държавата и крадат убива и знаят че една такава на върха на съдебната системаще ги спаси.какво и пука заплатата и е над 5000лв.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма такава калпава държавица по всичките земни кълбета и галактики! Дърпай шалтера!
37
1
 
16
 
! Отговори
До 38 преди 9 години
Детето не е било на пътя, а на пешеходната алея
36
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно ако някой прегази неговото дете в Берлин дали ще бъде такава присъдата. Нали сме европейци.
35
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Явно някои се мислят за застраховани? Утре на пътя като бутнеш некой дивак, друга песен ще ми пееш! Че кой иска да убие малко дете бе !? Въпроса е защо малко дете е бил на пътя само?
34
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тоя ня другия съд може и да го оправдаят ..сякаш е смачкал гълъп
33
4
 
13
 
! Отговори
Всички ние преди 9 години
Съдия Ива Стефанова - вие сте позор за правосъдието и Старозагорската съдебна палата !!! ОСТАВКА !!! незабава оставка !!! Уууууууууууууууууууууууууууууу
32
1
 
6
 
! Отговори
a преди 9 години
Ние не сме държава а сме една ***,пумия и ***.Как може бе,как не ги е срам прокурори адвокати и прочие.Убиец на дете с присъда 3,4 години....това е ужас и подигравка.Убиеца бог да го накаже с това което той стори на детето. Срам ме е че живея тук и при първа възможност пикая на скапаната България в момента.
31
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Винаги ми е било смешно като вкарат някой в затвора за 3г и му ОТНЕМАТ разбираш ли книжката за 4г. Сякаш в затвора ще може кара. Реално отнемането на книжката е за 1г в примера, но ги е срам да си признаят.
30
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Джото, пожелавам ти никога да не ти се случва, да станеш убиец и да разбереш какво е!Другия път ката ти искочи некоя *** с количка на платното, дано успееш да спреш!
29
1
 
28
 
! Отговори
Джото преди 9 години
Абе един съсед за една саксия с марихуана го праснаха4 години в затвора а за убиец по_малко!Не реформи в правосъдната с-*** а калашник и от упор всички да един без изкючения!
28
1
 
13
 
! Отговори
парадокс преди 9 години
Излиза,че ако решиш да убиеш някой и го прегазиш ,а след това си признаеш нямаш проблеми.Моля да не бъда разбран погрешно потресен съм както от случилото се така и от присъдата.
27
29
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майката е истинския виновник, оставила само дете, едвам проходило на пътя! А тя дърпала цигарите с кафета у бара отсреща, сега някой и виновен..
26
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До СапунджиевНикой не си е отишъл от този свят без да си плати дълговете.Ако се случи , следващите поколения плащат.Вселенски закони, какво да се прави.