Съдът реши: 3 години и 4 месеца затвор на убиеца на Паоло

Георги Сапунджиев остава и без книжка, но за 5 години
Обновена: 21 ное 2014 19:28 | 21 ное 2014 18:21,
99
Съдът реши: 3 години и 4 месеца затвор на убиеца на Паоло
Снимка: БТА

Георги Сапунджиев, прегазил 4-годишния Паоло в Стара Загора, получи ефективна присъда от 3 години и 4 месеца, предаде БНТ. Окръжният съд в Стара Загора също така отне шофьорската книжка на Сапунджиев за срок от 5 години.

Решението е 5 години, но при поисканата днес съкратена съдебна процедура то е намалено с една трета.

Сапунджиев ще трябва и да плати 10 500 лв. за съдебните разноски на родителите на детето.

Присъдата може да бъде обжалвана в рамките на 15 дни пред Апелативния съд в Пловдив.

По-рано днес съдът в Стара Загора освободи Сапунджиев от домашен арест срещу парична гаранция от 1500 лева.

Георги Сапунджиев уби момчето с автомобила си в пешеходната зона на града на 2 юни вечерта. Джипът „Ленд Роувър”, с който се движил, направил обратен завой и блъснал каращия колело Паоло. Детето загина на място пред очите на майка си и баща си.

Още по темата
След трагедията свидетели на кървавата сцена атакуваха с камъни Сапунджиев и той беше приет в болница. Няколко дни по-късно съдът му определи домашен арест.

Днес тази мярка беше отменена. Мотивът е, че след инцидента съпругата и двете му деца са се преместили да живеят в Берлин и той е останал сам в къщата им в старозагорското село Змейово.

Освен паричната гаранция на Сапунджиев му е наложена и забрана да напуска страната. Преди решението на съда шофьорът се призна за виновен. Делото се гледа в условията на съкратено съдебно следствие, което самият той е поискал.

Родителите на Паоло бяха конституирани като частни обвинители. Те настояха за най-високата присъда от 10 години, защото престъплението е извършено по особено дързък начин. Според адвокатите им Сапунджиев е нарушил поне седем пъти Закона за движение по пътищата.

Окръжна прокуратура пък поиска 6 години и 6 месеца за Сапунджиев

По време на заседанието стана ясно, че Сапунджиев има 7 наказания от КАТ, сред тях е и за шофиране с 86 км. в час по  улиците на Стара Загора. Две трети от глобите не са заплатени до този момент.

Последната дума на обвиняемия Георги Сапунджиев беше, че не иска да влиза в затвора.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
..бъде живо и здраво!
64
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Точно това е проблема, че всички знаят, че на това място се извършват нарушения, дефакто на това място минават автомобили и застрашават живота на всички, там безпризорни малки деца не може да има и едва ли има нормален човек, който да си пусне детето само, точно на това място!Не знам дали знаеш точно на колко прохождат децата, но явно не знаеш, какво може да се случи на 4 годишно дете изоставено само на улицата! Ако майката и бащата са били там където е трябвало да бъдат, сега детенцето щеше да
63
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Стига сте писали глупости!Имате ли си понятие на колко прохождат децата? Имате ли понятие,какво представлява пешеходната зона в Ст.Загора?Друг е въпросът,че се намира на 200м.от Първо РПУ и полицаите знаят добре,че точно на това място всички извършват нарушения и застрашават живота на всички?И майката не си е пила кафето,а е вървяла заедно с бащата и другото дете,след загиналото!Простакът е излязъл с *** газ и дори не се е огледал.........
62
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
4 годишно дете не се изпуска от очи! Майка му е длъжна, да е винаги на една ръка растояние от него! Колкото и да се обяснявате, колкото и минуси да щракате, детето е мъртво и за това най-голяма вина има майката! Шофьора може да е бил пиян, дрогиран, луд, педофил, ***, може и да не е бил шофьор, а масов детеубиец... Детето е мъртво, защото майката не е била до него! Това е истината!
61
4
 
9
 
! Отговори
БЯСНА преди 9 години
До АнонименТАМ Е ПЕШЕХОДНА ЗОНА!!!!! САМО ЗА ПЕШЕХОДЦИ. ЗАБРАНЕНО ПТС!!!!!!! ПОМИСЛЕТЕ,ПРЕДИ ДА НАПИШЕТЕ ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ.
60
1
 
15
 
! Отговори
тТт преди 9 години
Знаете ли какво означава "при първоначален общ режим в затворническо общежитие ОТ ОТКРИТ ТИП"? Че буквално няма да лежи! Ще се окаже сега болен и хоп, в частна болница на гръб! А дали ще лежи там, а?! ТОВА НЕ Е НАКАЗАТЕЛНА ПРИСЪДА, ТОВА Е ДЕ ФАКТО ОПРАВДАТЕЛНА ПРИСЪДА! РАЗБЕРЕТЕ ГО!!!
59
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
при първа възможност изчезвам от тоя батак...няма оправия в тая държава, просто масата им харесва да живеят така
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СТрахотия е в тая държавица...ужас!
57
0
 
10
 
! Отговори
dim преди 9 години
абе вие камъни ли имате вместо сърца,говорите за това детенце като за някоѝ предмет,да го чакаш, да му се радваш,да го обичаш пове4е от себеси и някоѝ да ти го отнеме,ако бях негов баща този сам ще си иска доживотна присъда
56
0
 
10
 
! Отговори
землянин преди 9 години
В Разград пък един тийнейджър уби на място мъж в кръстовище при положение, че му е светело червено и познайте - дадоха му условна 1 година. Сега пак за едно грубо нарушение отнело човешки живот пак дават едни мизерни 3 години, които най-вероятно и след година ще бъдат намалени на 2. Но, знайте, че тази свободия на съдебната ни система е огледален образ на нашата гражданска безотговорност и страхливост. Не настояваме като народ правата си, позициите си и те не се плашат от нас. Ние сме виновни.
55
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
kato ne ste divech grabvaite pyshkite be kvo revete samo.che vi trepat trepete i vie.
54
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
за 10 шоколада те осъждат 8 месеца затрор, а за убийство на дете което си кара колелото най- спокойно по пешеходна алея 3 години, алооо спрете се малко и помислете, утре това ще е вашето дете, бог да го прости.
53
0
 
19
 
! Отговори
читател преди 9 години
Един самозабравил се местен барон, който счита че всичко му е позволено, убива дете.Просто така, само защото му се приискало да мине там, където за всички е забранено.Трябвало е с по-големи камъни да го замерват, и по-дълго, докато спре да мърда.Очевидно друг изход няма.Сега родителите ще трябва да изтърпят и издевателството на съда. Докато са живи.А баронът скоро ще се разхожда, ако изобщо влезе в затвора.
52
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хора не разчитайте някой друг да пази живота ви или живота на децата ви! В случая най-виновни са родителите!
51
20
 
2
 
! Отговори
бащата преди 9 години
аз щях да си го призная детето,но вие мръсни българи ми го отнехте...От сега нататък видя ли ългарка ще я ръгам до припадане с парафина ми.
50
1
 
21
 
! Отговори
DUBLIN преди 9 години
Сега 4-5 години обжалване по по-горните инстанции/докато се уточни на кой точно да се плати/,и накрая 3 години условно-ето толкова струва живота на децата ни там.Добре дошли в Корумпестан с най-великата и "независима" съдебна система.
49
2
 
26
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Едно празно детско легло е равно на 3,4г??? Е.аси скапаното правосъдие в тая държава. То не е и правосъдие ами е платеносъдие. Другия път като им кажат от Брюксел, че са продажни *** съдийте вместо да подскачат да видят този случай.
48
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не искам да коментирам по самата статия, но за пореден път искам да призова всички да са ОТГОВОРНИ шофьори. Всеки ден виждам хора, които си говорят по телефона или още по-лошо - гледат си телефона или пишат SMS-и. Също и пешеходци, които не спазват местата за пресичане.Шофирането не е игра - всеки участник в движението е отговорен не само за себе си, но и за другите хора (пешеходците и велосипедистите също.)
47
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма шофьор на света,който ще се качи на колата с цел да убива! Ноо Вие си защитавайте ***,която е професонален манипулатор!Вместо да си гледа поредното, тя си пие поредното кафе!Аз имам две деца които вече са на16и14, и никога не съм си позволявал да ги оставя безпризорно, както ...точка
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А Стависки повече ли получи?