19 селища във Видинско все още са без ток

Остава бедственото положение в Белоградчик
Обновена: 10 дек 2014 13:08 | 10 дек 2014 13:07, Анисия Иванова
4
19 селища във Видинско все още са без ток
Зимната обстановка във Видинско. Снимка БТА

19 населени места в пет общини на Видинско все още са без ток заради тежката зимна обстановка. Те са в общините Белоградчик, Видин, Кула, Димово и Чупрене, съобщиха от Областната администрация във Видин. Бедственото положение в общините Грамада и Димовое отменено, но остава в Белоградчик.

Общо осем екипи на ЧЕЗ работят в различни места от областта за отстраняване на авариите.

Още по темата
Паднали клони върху електропроводите са прекъснали снабдяването с електричество на част от село Новоселци, община Видин, и в шест села от община Белоградчик.

Продължават работите по отстраняването на повредата по 110-киловолтовия електропровод с високо напрежение "Скалите" между с. Орешец и Белоградчик. Очаква се днес на мястото на аварията в помощ на екипите за монтирането на стълб да се включи и хеликоптер. Падналият електрически стълб там е с височина 28 метра.

Сигнали за бедстващи хора в областта няма, пътищата са разчистени. От днес са възстановени и мобилните връзки в община Белоградчик. Няма населени места без вода.

Във Видинско язовир "Божурица" прелива с 600 литра в секунда, съобщават от "Напоителни системи". Останалите язовири са под контрол, два са без вода - в Белоградчик и в Чупрене, заради повреди на язовирните стени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Мирянин от 218 преди 9 години
Българина на инат гласува за Бойко.Ха сега вижте го какво магаре е този Бойка. Да сте го чуле нещо да е казал за вашите беди. Няма и да чуете, а очаквайте още злощастия.
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЧЕЗ сега да плаща на хората за съсипията която им нанесоха. Представете си в Америка да се случи нещо такова. Сега е момента тези мошеници да си заминават по родните места. Да им прекратяват договорите и довиждане. Нали уж са инвестирали, ама в какво не е ясно.
1
0
 
2
 
! Отговори
CC преди 9 години
Kakva darjava moje da e Bulgaria....