400 души блокираха влаковете край Карлово

Московски обеща да върне 8 от спрените линии в района
Обновена: 17 яну 2015 15:30 | 17 яну 2015 12:32,
107
400 души блокираха влаковете край Карлово
Снимка: Dnes.bg

Над 400 души блокираха три пъти жп линията на гарата в Карлово. Това се случи въпреки уверението на държавата, че БДЖ няма да спира повече пътнически влакове и ще се възстановят някои от спрените 38 линии.

Още по темата
Вчера транспортният министър Ивайло Московски обяви, че се очаква още следващата седмица кабинетът да отпусне субсидията от 40 млн. лева, с която беше намален бюджетът на БДЖ за тази година. Необходимо е обаче разрешение от Брюксел, защото сумата се смята за държавна помощ.

„Няма с какво да стигнем до големия град, закъсняваме за лекции, а родителите ни не могат да стигнат до работа”, заяви пред Dnes.bg едно от протестиращите момчета.

Недоволните излязоха на жп линиите и спряха влака от Бургас за София. Сред тях бяха служители на железниците, много студенти, работещи и пенсионери от региона. Исканията им бяха министерството да пусне 9 от спрените 12 влакови композиции, защото хиляди остават без транспорт до работните си места.

На място за разговори с протестиращите пристигна министърът на транспорта Ивайло Московски, който се ангажира да бъдат пуснати 8 от спрените влакове. 

„Следващия месец  ще внесем стратегия за инвестиционен план, развитие на държавните железници, за да имат едно устойчиво развитие в следващите 7-10 години, за да може, независимо кой е министър на транспорта и кое е правителството, да се съобразяват с това решение”, съобщи на място Московски.

„Иска ми се да му повярвам и се надявам това да е истина”, обяви Делко Начев - председател на националния синдикат на локомотивния персонал в България към депо Карлово.

За кратко протестиращите влязоха в пререкания на висок глас и се саморазправяха с министъра, но страстите бяха успокоени.

Московски е категоричен, че без съкращения железниците не могат да се стабилизират.

Протести заради спрените влакове има още в Горна Оряховица, Варна, София и врачанското село Бели Извор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
10
 
40
 
! Отговори
неоСТАНДАРТ преди 9 години
25 години след 1945та виновни за всичко са буржоата - никой не носи персонална отговорност!25 години след 1989та виновни за всичко са ***- никой не носи персонална отговорност!Който не харесва вожда ББ и шефчетата му от голямата братска страна е враг !?!?!Тъжно - НЕОкомунизъм в действие 2015година...с цел ..спиране
56
11
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А кой управляваше преди тези 3,5 години? Платените фенове на Позитано забравихте май.
55
13
 
40
 
! Отговори
до 70 преди 9 години
Е, кога да обърне внимание, след като платените *** гракнаха срещу него още от втория ден на управлението му ?Кой управляваше 3.5 години преди Орешарски или май забравихте?Но февруари е близо и ще си припомните!
54
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А защо Мафиотът Орешарски не обърна внимание на железниците вместо да раздава пари на ***, които вече запичнаха да раждат и на 12 г.?
53
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Коли карат *** да дойдат от село до София и от крайните комплекси в София да отидат на работа на другият й край.Ние, истинските софиянци се движим с метрото - удобно, чисто, евтино и екологочно.
52
8
 
38
 
! Отговори
до 62 преди 9 години
Ти пък каво плащаш от джоба си като въобще не плащаш данъци и гледаш винаги да минеш метър по байганьовски.
51
14
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Крайно време е Мутрата да вземе да обърне внимание и на железниците, а не само на некачетвените магистрали, които вече започнаха да се рушат. В Германия, Австрия и Холандия можеш да стигнеш влак отвсякъде до всякъде. При това доста по-евтнино и комфортно, отколкото с автобуси и автомобил. Там автомобили карат само ***, турците и българите.
50
19
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И аз не искам да плащам цял влак да вози десетина мързеливи клошара, фенове на Волен Сидеров и Станишев.
49
12
 
40
 
! Отговори
BG преди 9 години
До 64 - като коментираш, първо малко проучи нещата щото си станал смешен :))) Първо - в Карлово си имат автобусни линии и то с доста удобно разписание ! Само дето разликата в билетите между влака и автобуса е тройна ! Пътувал съм с влак и автобус от Пловдив до Карлово - с чисто сърце мога да кажа че с влак по принцип може се пътува много по комфортно и удобно + че и е евтино. НО - защо има пътници за автобуса, а няма за влака ?! Неудобни разписания, липса на парно и климатик, ужасно обслужване
48
16
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 63 Аз не искам да плащам за губещи линии. Като няма влакове, ще се открие автобусна линия и ще си купуват билети. Карлово е достатъчно голям град, едва ли ще останат без транспорт. Е, няма да е безплатен....
47
16
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
СДС и ГЕРБ закриха заводите и училищата по селата и населението се спасява в София и чужбина.
46
14
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само дето загубите на БДЖ ги плащаме всички от джоба си. Спокойно може да си пътуват с автобуси.
45
9
 
39
 
! Отговори
ГЕРБ преди 9 години
Досега теглеха заеми и трупаха дългове, но идва края.
44
13
 
44
 
! Отговори
уроди преди 9 години
Днес влаковете, утре междуградския транспорт, после обществения транспорт и накрая закриваме цялата държава. И понеже на никой не му пука за никого, когато затъне сам в *** си и почне да вика за помощ, няма да има кой да дойде. *** *** нещастни!
43
10
 
43
 
! Отговори
кафа преди 9 години
Като вземат някакво решение поне да си го отстояват - закриваме влакове, пускаме влакове; вдигаме пенсионната, не вдигаме пенсионната - ще не седнат да го измислят един път като хората и после да го направят, а не да клякат всеки път като излязат на улицата няколко човека..?
42
10
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В европейските страни населението се увеличава, а в България намалява и се концентрира само в София.
41
9
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе стига глупости,в европейските страни и съм била и знам,влаковете са основен транспорт,е не са като нашите стари и грозни,и са много на често...абе няма да ги стигнем хората
40
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трябва да направят разписанието по-ефективно и да купят нови локомотиви и вагони, защото няма техника даже и да върнат влаковете. Дълговете на БДЖ към банките също са проблем и може да докарат фалит на банки ако растат още.
39
21
 
39
 
! Отговори
Teo преди 9 години
Значи заради 400 човека всички да плащаме милиони?Я им вдигнете данъците с по 100-200 лв. на месец в Карловско за БДЖ и да си го ползват!
38
9
 
46
 
! Отговори
citizen преди 9 години
Железниците ли са виновни, че пътници няма и че хората предпочитата да не дават пари за билетче, а да бутнат на кондуктора при нужда?Или са виновни, че скапаните българи, като се качът на влак първата им работа е да си напишат името или "*** за левски"?