Зам.-кметът на Варна по европроектите хвърли оставка

От общината си тръгнали и всички по мегапроект за градския транспорт
Обновена: 19 яну 2015 20:03 | 19 яну 2015 20:00, Екип на Черно море
14
Зам.-кметът на Варна по европроектите хвърли оставка
Снимка: Черно море

Зам.-кметът на Варна, който отговаря за европроектите на общината - Бисер Младенов, е подал оставка. Това съобщи в. “Черно море”. Напускането му идва само ден след като стана ясно, че  се предвижда морската столица да получи 100,7 млн. лв. от еврофондовете за регионално развитие до 2020 г.

44-годишният икономист има над 10 г. стаж в държавната администрация. Работил е като експерт в Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия – междинно звено по ОП „Конкурентоспособност“. Той е бил главен експерт „Управление на проекти“ към дирекция „Европейски фондове и конкурентоспособност“ в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, както и в МРРБ.

През миналата седмица оставки са подали и всички членове на екипа по зациклилия във времето мегапроект за Интегриран градски транспорт на Варна.

Молба за прекратяване на правоотношенията си с кмета Иван Портних не е депозирала единствено шефката на екипа Биляна Якова.

Не ясно дали кметът е приел оставките на чиновниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: ВарнаБисер Младенов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Справедливо е да се отбележи,че със тези малко над 100 млн.лв. до 2020г.-явно въобще не сме приоритет на сега властимащите.Тях все ги влече съседния голям град на юг.Не се косете толкова за тази оставка!Кмета си взема в екипа нова генерална секретарка на общината.Както чудесно се справиха с безобразията от потопа в Аспарухово-така ще ги наместят и тези еврофондове!Колко му е!
10
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само като чуеш как бият камбаните във Варна и ти идва да избягаш с двеста.
9
2
 
8
 
! Отговори
Do 3 преди 9 години
Те бизнесмените в Варна отдавна не са във Варна, а по о-вите и оттам си получават рентите. А пък всички корпоративни фирми работят за тях. И Общината също.
8
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Чудя се как може да се плюе толково много по хора,които не познавате?! Запитайте се защо всички са си подали молбите за напускане...явно има по-голям проблем... Да се работи в общинска администрация хич не е лесно,ако имаш принципи и чувство за справедливост.
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По времето на Кирил Йорданов се изготви устройствен план,който скоропрестижно бе скрит.Последваха много жалби за допуснати груби грешки от...Благоевградска фирма геодезисти,които не познават спицификата на града.Е,адвокатите се нагушиха с тлъсти хонорари за 5 годишни дела,а и имотната мафия се облажи .Целта на занятието е изпълнена 100%.
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Смятайте какъв батак е този проект щом всички бягат. Лошото е, че най-вероятно цялата сметка ще я платим пак ние данъкоплатците. Ще видим, дано не се окажа прав.....
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще публикувам снимки на улици над паметника,които са на черен друм,откакто свят светува.Незаконното строителство се ширеше с пълна пара.В тоя район,а и в Ексиноград се правят бетонови огради,както е бил крив парцела от бабино време.Ако тръгнете,мисията невъзможна поради калта,ямите,лабиринтите и тупиците.Няма сметосъбиране,защото няма пътища за сметосъбиране,няма канализация,а свлачища колкото искате.После хвърляме средства да укрепваме простотията и некадърността на общинарите .
4
19
 
14
 
! Отговори
Яко! преди 9 години
Явно кметът Портних е отрязъл бонусите на тези "другари" ! А тоя с толкова много дипломи и сертификати от 25 институции,ние го знаем - това е поредния комунистически червей,нагъл некадърник,който е получил всичко наготово,защото е "наш" човек! Марш от софрата,бе, комунистическо отроче!
3
7
 
24
 
! Отговори
BG преди 9 години
Мислех, че Варна е някакъв красив град. Той се оказа един много зле устроен град. Само с една главна улица - булевард от край до край, Улици с кръпко-дупки, Една голяма дупка вместо градски стадион, Един вече многократно разкопан център с много некачествени плочки - една голяма дупка. Абсолютно неосветен с подменени "енергоспестяващи" слаби крушки по улиците. С напълно неуреден градски транспорт, с много и най скъпи в БГ таксита. С най скъпите имоти и най скъпите цени на хранителни продукти.
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Варненци са калпазани.Във Варна бизнеса го въртят хора от други населени места.Варненци са особняци,с неразбираем характер,конгломерат от незнайно какви племена.И по местоживеене чакат някой друг да свърши някаква обща работа,за да не се прецакат,а иначе очакват услуги.Добре ще е управляващите европроектите да са от други населени места,но не и от софетата-те ще ограбят и морето.
1
1
 
18
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Тоя "мегапроект" за обходен път до морските курорти вече ще се изравни с времето за строителство на египетските пирамиди. Дано най-после да го започнат