Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море

Посещението във Варна било част от ротационни тренировки
Обновена: 8 мар 2015 18:53 | 8 мар 2015 16:27, Веселина Йорданова
1037
Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море
Корабът "Виксбърг". Снимка: БулФото

При плаването в Черно море видяхме руски плавателни и въздухоплавателни средства, но те спазваха всички международни правила. Това каза контраадмирал Брад Уилямсън на пресконференция на борда на американския кораб VICKSBURG.

Още по темата
Уилямсън е командир на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО /SNMG 2/, която е на посещение във Варна.

Той обясни, че не иска да класифицира поведението на руските кораби, защото по думите му "те си изпълняват техните планове, а ние нашите, и не е имало нищо притеснително", предаде БТА.

Контраадмиралът допълни, че посещението на групата на НАТО в Черно море е планирано през миналата година и е част от ротационните им тренировки.

Уилямсън уточни, че корабите на НАТО според Конвенцията от Монтрьо не могат да останат в Черно море повече от 21 дни.

В Черно море корабите на НАТО ще имат съвместно учение с българските и румънските Военноморски сили.

От българска страна в учението ще участва фрегатата "Дръзки". Част от подготовката в съвместното учение ще са маневриране от близко разстояние, операции с хеликоптери и други упражнения.

В пресконференцията на борда на флагманския кораб на групата на НАТО участва и командирът на Военноморската база-ВМС, комодор Мален Чубенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
477
2
 
13
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
К'во стана, бе *** грездеи? Ровите ли за статистики в нета? Ровете, ровете, а истината е че хамериканският *** ни уби 2500 невинни български граждани в София през ВСВ. Чакам за броя на българските жертви от братушките!
476
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До я русский оккупант!Е,страхувах се че ще минем без приказката за "КУК" ама не подмина....
475
0
 
2
 
! Отговори
Ако ме разбра преди 9 години
Уо лека нощ :D
474
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до ДидоКуей туй БСП ...ам нъл то ни вкара у НАТО иЕС, нъл за туй ревеш сИга...ехх ехх пусти старини...
473
13
 
2
 
! Отговори
Анонимче преди 9 години
Абе Атакист сега какво реши,че някой ще се занимава цяла вечер с теб? Разбрахме,че имаш русофилистични наклонности.. Лягай да си починеш и утре такива философски мисли да пускаш! ;)
472
4
 
18
 
! Отговори
я русский оккупант! преди 9 години
ЗАСЕКЛИ НЕ ЗАСЕКЛИ САМО ЕДИН СУ 24 ПАК ШЕ ПРЕЛЕТИ НАД КЕЛЯВИТЕ ВИ КОРАБЧЕТА ШЕ ВИ ИЗКЛЮЧИ СИСТЕМИТЕ И ПАК ЩЕ ИМА РАПОРТИ ЗА НАПИСКАНЕ ОТ АМЕРИКАНСКАТА АРМИЯ,ЩО СЕ ИЗЛАГАТЕ БЕ ,ПИШЕТЕ САМО ПОМИИ СРЕЩУ РУСИЯ КАК НЕ ВИ Е СРАМ ЩО ЗА ПАТРИОТИ СТЕ КОГАТО РУСИЯ В СПАСИ ОТ МЕНГЯНИТЕ.
471
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до АТАКИСТКолко българи е избил Чингис Хан ? Това няма ли да питаш ?
470
7
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Дидо Съвсем се разпаса, дърто ***, да плашиш хората с военен преврат. Айде излизай партизанин да ти пробият манерката и да мирясаш. Ненавоювал се, милият той... Хубаво, че поне научи малко правопис.
469
1
 
8
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До 55 на това дередже сме заради такива като теб и правителствата на Сдс и Бойко дето лижете *** на америка лижете ги ама далеч от България тя е с Русия а нашата армия скоро ще го и гарантира като им писне на колегите и си получите ритника отзад яко защото има поговорка че властта се ражда от цевта на пушките . БСП скоро ще дойде на власт и тогава ще ви стане напечено като ви поведат пред Калашниците
468
4
 
12
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
Тоя 101 го разбрахме. Не става -предаде се понеже е бос.Някой друг ще ми отговори ли на фона 2500 избити софиянци от хамериканските бомби през ВСВ, колко българи са загинали от руски войници от Освобождението ни до днес?
467
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега ще им пуснем4-5 подводници.хехе
466
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
АКО СЕ ПОЯВИ МАТЕРЯЛ ,,ПОДВОДНИЦИ НА НАТО СА ЗАСЕКЛИ РУСКИ СЪДОВЕ В ЧЕРНО МОРЕ,,ДА ЗНАЕТЕ ЧЕ ПРОСТО ОПИСАНИТЕ ПО ГОРЕ НАТОВСКИ КОРАБИ СА БИЛИ ПОТОПЕНИ................
465
7
 
4
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
До Дидо Ми имал си учения, имал си 150 хил армия и сме харчили милиарди за тоя дето духа. А жертвите по време на мисии сега не са повече от нещастните случаи и самоубийствата в някогашната армия. В крайна сметка не може ли да ти уври тъпата глава, че армията е инструмент - едно време да допуснем, че е имало нужда от 150 хил войска (макар че е било нужно на чужда сила), но сега за какъв ху* ти са 150 хил?
464
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НароднякАз не съм от тях..Аз съм Българин !!!!
463
0
 
2
 
! Отговори
ico kanadeca преди 9 години
DO 653 KAGIMI ZACHTOTO NE MOGA DA SI GO OBIASNIA ZACHTO V OSTANALITE BIVCHI SOCH STRANI SA PO DOBRE OT VAS.
462
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДидоСледиш събитията в Украйна нали ? Същото ще направи матушката ти в България , няма да дойде с цветя и рози. Направи сравнение какво се случи с най близката до русия държава, колко невинни умряха и колко ще умрът при евентуален конфликт у нас.Сега не ми излизай с тезата , че американците са виновни и те са ги убили , става въпрос за реални жертви невинни. Кой допусна това да се случи ? Кой финансира и въоръжи бунтовниците ?
461
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До meАко погледнем по-назад ще видим че рашите нямат право на черноморски флот,ама те какво ли са спазили....
460
2
 
7
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До анонимен напротив през социализма НРБ имаше достатъчно пари да финансираме и икономката и военнопромишления комплекс а днес нямаш пари да си обършеш *** който служи на американските интереси. Но Русия вижда Русия знае и България знае и Българската армия вижда и знае как работите предателите и скоро ще ви удари гонгът.
459
1
 
2
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
до 661Разбрах всичко!Няма смисъл с теб! Лека ти вечер!
458
4
 
2
 
! Отговори
55 преди 9 години
До ДидоТо затова сме на това дередже вече 25 г..Разбирам че си бил военен и целият ти живот е преминал под грешна кауза,но такъв е животът..Па си и поживяхте на народен гръб....