Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море

Посещението във Варна било част от ротационни тренировки
Обновена: 8 мар 2015 18:53 | 8 мар 2015 16:27, Веселина Йорданова
1037
Корабите на НАТО у нас засекли руски съдове в Черно море
Корабът "Виксбърг". Снимка: БулФото

При плаването в Черно море видяхме руски плавателни и въздухоплавателни средства, но те спазваха всички международни правила. Това каза контраадмирал Брад Уилямсън на пресконференция на борда на американския кораб VICKSBURG.

Още по темата
Уилямсън е командир на Втората постоянна военноморска група патрулни кораби на НАТО /SNMG 2/, която е на посещение във Варна.

Той обясни, че не иска да класифицира поведението на руските кораби, защото по думите му "те си изпълняват техните планове, а ние нашите, и не е имало нищо притеснително", предаде БТА.

Контраадмиралът допълни, че посещението на групата на НАТО в Черно море е планирано през миналата година и е част от ротационните им тренировки.

Уилямсън уточни, че корабите на НАТО според Конвенцията от Монтрьо не могат да останат в Черно море повече от 21 дни.

В Черно море корабите на НАТО ще имат съвместно учение с българските и румънските Военноморски сили.

От българска страна в учението ще участва фрегатата "Дръзки". Част от подготовката в съвместното учение ще са маневриране от близко разстояние, операции с хеликоптери и други упражнения.

В пресконференцията на борда на флагманския кораб на групата на НАТО участва и командирът на Военноморската база-ВМС, комодор Мален Чубенков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1037
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
457
3
 
8
 
! Отговори
me преди 9 години
Еми то руснаците са си в териториални води, какво реват нато-вци. Или съвсем близо до тях. Какво по-нормално от това? Като не искат да срещат руски изтребители, да си правят ученията около Куба. Там само подводници може да срещнат :) Имаше в РТ една новина, как на съвместни учения с френски подводници, една "потопила" невидим американски съд/ не помня какво беше/. Ама било голям резил и го махнали от доклада :) Та така. Голям майтап пада с тия учения.
456
2
 
6
 
! Отговори
101 до Атакист преди 9 години
И така, моите уважения. Виждам че имаш хъс, но прочети, интересувай се и ще разбереш че си жертва на промиване на мозъка.Но, ти имаш заложби. Навремето Петър е бил центурион който преследвал християните. Когато разпнали Христос, той бил в първата редица. Когато го попитали: Познаваш ли този човек, той казал: "Не, не го познавам. За първи път го виждам". След това станал негов горещ последовател.
455
3
 
5
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
101И тази информация струва ли колкото 2500 отнети български живота от хамериканските бомбардировачи? Пак те питам и не ми увъртай с тъпотиите си- Колко убити българи има от руски войници в България? За справка 2500 софиянци бяха взривени от хамерикански бомби. Чакам все още отговорът ти с аргументи. Ако си го прочел някъде-искам само името на източника, защото тук никовете са забранени. Та...ЧАКАМ...те 101.
454
1
 
1
 
! Отговори
ico kanadeca преди 9 години
KOGATO EU RECHI CHE V BG IMA PREKALENO MNOGO SIRIISKI I IRAKSKI I TEM PODOBNI PSEVDO EMIGRANTI CHTE VI IZKARAT OT TIAHNATA EU I TOGAVA VIE SI GI CHYKAITE U GLAVITE.MALAK I BARZ SAVET DA IM SE DAVAT PASAVANI I DIREKTNO ZA GERMANI,FRANCE ,I KADETO TE SI POGELAIAT I VIE POSLE GLEDAIITE SIIR
453
1
 
9
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До анонимен обратно ти си петоколонник защото лижеш *** на америка. България и Българската народна армия сме социалистически защитници и радетели за Българо Руска и Българо Съветска дружба която имаше официално изражение във Варшавския договор . И днес нашата армия които кадри се школуваха при социализма е проруска и тежко ви на такива национални предатели защото ще застанете пред Калашниците след военен народен съд.
452
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какви руски съдове в Черно море? Изгонете ги в Каспийско езеро. Веднага! Заповед на натооо!!
451
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До до 55Дали съм псевдопатриот ,не знам ,но аз имам прародител убит в Освобождението на България-Българин,а не руснак...
450
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
след триумфа в Афганистан краварите го превърнаха в малка градинка с макови насаждения предимно за собствена употреба,явно обаче си има и определени квоти от суровина за услужливи душици и у нас.............
449
1
 
6
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
101И тази информация струва ли колкото 2500 отнети български живота от хамериканските бомбардировачи? Пак те питам и не ми увъртай с тъпотиите си- Коллко убити българи има от руски войници в България? За справка 2500 софиянци бяха взривено от хамерикански момби. Чакам все още отговорът ти с аргументи. Ако си го прочел някъде-сиакм само името на източника, зщото тук нинковете са забранени. Та...ЧАКАМ ТЕ...тозиии 101
448
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДидоМОНОПОЛ другарю, за монопол говоря не за без пари.За без пари го правихте вие 45г. , от това страдаме още !!!
447
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДидоПетоколонник....
446
0
 
16
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До анонимен Русия не поставя в зависимост никой. Обратно дава ти газ че да ти е топло. Правилно е да има защита на Руските интереси като тя дава газта и нефта . Ти какво искаш без пари ли да ти дават. Е *** да им лижеш *** на американците като си подлогарин. Русия и България винаги ще заедно
445
0
 
14
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Най-необходимото за мисия в Черно море:1.Памперси-21 броя2.Ксанакс(антидепресант)-2 опаковки3.формуляр за напускане на службата във флота
444
1
 
16
 
! Отговори
до 642 преди 9 години
Не знам какво търсят руснаците, но ти соросоиде търсиш под вола теле.
443
1
 
20
 
! Отговори
Той е преди 9 години
До Шоп Да,сегашната ни "армия",участва в "мисии" - пази наркотика на САЩ в Афганистан,охранява американския петрол в Ирак, абе, все "отговорни" мисии,странно само,каква е ползата за България от тях? А, да, забравих - трупа "боен" опит, е, има и неоправдани жертви,ама какво да се прави, трябва да се дават жертви за съюзниците ни, на война, като на война! Ти ще заминеш ли на война, за НАТО и САЩ? Щото, 99,9 % от българите, няма да го направят!
442
10
 
2
 
! Отговори
101 до Атакист преди 9 години
Пролжене на 6412. Бгрия нямаше пари да закупи техногии от Германия.3. С тези пари Руснаците демонтирха всички що годе читави заводи в ГДР4. След това, след като закупят някой завод от Германия и добият известна престава а процеса, правеха скъпи експерименти а Българска територия и се пъчеха че са го измислили те.Тези експерименти бяха скъпи, неефктивни и замърсявха природната среда на нашата родина!
441
1
 
17
 
! Отговори
Дидо преди 9 години
До Шоп в какви мисии участва бе имам колеги действащи офицери в МО и Щаба на отбраната които ми казват Българската армия е един експедиционен корпус пращан да обслужва американските интереси на церемониал. Ти знаеш ли какви учения имахме при Варшавския договор най крупните в Европа. На Щит 88 едновременно имаше действия по суша въздух и вода имаше и тилово учение специално осъществено на Щит 88. 3а Афганистан да не говоря там българските офицери бяхме посрещани от Съветската армия като корифеи на войската.
440
3
 
4
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 9 години
101Опппаааааааа, ние за пари ли ще си говорим или за убити българи от руски и американски войници, че не разбрах последно????***, съвсем не те слуша тиквата!
439
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до Дидохахх митове и легенди от Бай Тошо .Къде ги изчисли другарю Офицер-икономист ползите от Южен Поток ? Каква е ценаната на газа в момента от матушката ти, има ли руски монопол върху горивата другарю ? Не бяха ли същите тези твои началници в армията които подписаха заробващи договори, тези които те хранеха с идеи...стига глуппсти...много си зле
438
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как може изобщо и с кой акъл ми говорите за безкористност у руснаците, след като те и след 130 години търсят дивиденти?