Откриха телата на всички затрупани под хотел "Вероника"

Спасителната операция завърши
Обновена: 10 апр 2015 12:50 | 10 апр 2015 08:13, Александър Попов
50
Откриха телата на всички затрупани под хотел "Вероника"
Снимка: Булфото

Тялото и последния - четвърти работник, загинал под срутения хотел край Варна, бе извадено от руините в курортния комплекс в "Слънчев ден" тази сутрин. Цяла нощ продължиха издирвателните работи и разчистването на отломките.
Вечерта и късно снощи бяха открити други двама затрупани под руините на хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" край Варна. Така жертвите на инцидента стават вече три.

Предстои и труповете да бъдат идентифицирани.

Още по темата

Хотелът рухна в сряда вечерта и затрупа четирима работници около 18:00 часа в сряда.

Стефан Ангелов става свидетел на всичко. Оцелява по чудо и разказва, че на бригадата било наредено да режат арматурата от колоните на сградата. Човекът, който ги наел, дори ги успокоил, че ако хотелът започне да пада, ще имат 15 минути време да избягат, съобщи Нова тв. 

Според директора на пожарната във Варна Тихомир Тотев днес до 14:00 часа ще бъде разчистена цялата площадка.

По неофициална информация, за злополуката има и задържан, чието име е Георги Георгиев. Той събирал работници на черно край гарата във Варна.

Началникът на обекта, който е вкарал работниците в хотели и им е разпоредил да дърпат носещите колоните на първия етаж на хотел "Вероника", е задържан, съобщава информационна агенция "Черно море".

Вчера стана ясно още, че разрешението за ремонт на срутения хотел "Вероника" е издадено от община Варна. В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
измъкват се преди 9 години
Ще кажат : регламентираното работно време на нашите работници е до 17, тези какви са, какво са правили там ние не знаем. Нашите са си с трудови договори........
33
0
 
3
 
! Отговори
ДДЯДО ПЕШО ОТ ПАЗАРА преди 9 години
ИЗГЛЕЖДА, ЧЕ СА ЗАПОЧНАЛИ ДА СЪБАРЯТ ХОТЕЛА ОТ ПАРТЕРА.ОТ КЪДЕ ТОЛКОВА АКЪЛ НА ТОЗИ СОБСТВЕНИК!! СЪБОЛЕЗНОВАНИЯ НА РОДНИНИТЕ НА ПОЧИНАЛИТЕ ХОРИЦА!
32
0
 
2
 
! Отговори
мунчо от село преди 9 години
На следващия хотел,който предстои да се събаря,собственика и техническите ръководители да надзирават плътно до терминаторите.Целта е казапочне да пада конструкцията,да раздадат каски и за 15 минути да се изнесат
31
0
 
2
 
! Отговори
Гергов преди 9 години
Какво тук значи някаква си личност.Аз излязох по голям тарикат от Цвети Василев като взех панаира под носа на държавните мишоци.
30
0
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Много ми е интересно кой ще бъде осъден
29
0
 
8
 
! Отговори
Коментатор преди 9 години
Не знам кой е по-*** - началникът или работниците.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има разрешително за ремонт - не за събаряне. Време е Варненската строителна мафия да бъде изправена пред съда. Тя презастроява Варна или както обичат да се изразяват /уплътнява/ при което свали цената на града поне четри пет пъти.
27
0
 
12
 
! Отговори
Ангел преди 9 години
Някъде се събарят сгради с булдозери,другаде със взрив но само в България пускат черноработници вътре да бутат носещите колони.Или този технически ръководител е за могилино или е извършел предумишлено убийство на повече от 1 лица
26
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Всички стени и колони в една постройка са носещи !!!Подчертавам НОСЕЩИ !Няма неносещи стени -Всяка стена носи товар ,а той е различен в различни места !!!Така много хора си разпробиват апартаментите -но са за СЪД защото при ЗЕМЕТРЪС БЛОКА ОТИВА ПО ДЯВОЛИТЕ заради СЪСЕДИ ***...Да пази господ от 8 по РИХТЕР че всички събарят стени в тая държава...
25
0
 
19
 
! Отговори
123 преди 9 години
оцелелият работник трябва да получи защита като основен свидетел
24
0
 
20
 
! Отговори
Алеко преди 9 години
Това е Ганьовският 11-септември.
23
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
КОЛКО ЛИ ТРЯБВА ДА СА БИЛИ *** ТЕЗИ ЧЕ ДА СРИНАТ НОСЕЩИТЕ КОЛОНИ НА СГРАДАТА? А И ТОЗИ ДЕТО ГИ Е НАКАРАЛ ДА ГИ КЪРТЯТ СИГУРНО Е БИЛ С 3 ВИСШИ.
22
1
 
10
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 9 години
кой ще плаща разчистването на "стоителната площадка " 20 етажна сграда има отпадак толкова , колкото свлачещето на пътв Асеновград - Смолян и струва около 25000000 лв.
21
0
 
40
 
! Отговори
ГЛАВГЛУПАКСТРОЙ преди 9 години
Горките хора, трагедия наистина, ама извинете, да си що годе мислещ човек и да се втурнеш да режеш носещи колони и да вярваш на "Човекът, който ги наел, дори ги успокоил, че ако хотелът започне да пада, ще имат 15 минути време да избягат" леко граничи с безумие или безкрайна глупост.
20
0
 
11
 
! Отговори
моля извинениа преди 9 години
Същата фирма в същия курорт, но току що ми съобщиха, че сладкарницата се е казвала АЛБАТРОС
19
1
 
45
 
! Отговори
Лека им пръс! преди 9 години
Убиха четирима и за награда им разчистиха площадката без пари!!!
18
0
 
20
 
! Отговори
до ЕКОАКТИВИСТИТЕ преди 9 години
На мястото на емблематичната и позната на мнозина сладкарница ЧЕРНОМОРЕЦ съшата фирма ПЛАНЕКС изграшда многоетажен хотел директно на плажа.
17
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ГЕРГОВ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЕ КАК СЕ СЪБАРЯ ЗГРАДА , НО ДА ПИСТИ ПАРИ , НА ГЛАДНИЯ ЖИВОТА НИЩО НЕ СТРУВА
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gorkite horiza. leka im prys
15
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз ви казах, че са резнали носещата колона и им е падно на главуто!!!Явно тези носещи колони се са случайно поставени там :D