Откриха телата на всички затрупани под хотел "Вероника"

Спасителната операция завърши
Обновена: 10 апр 2015 12:50 | 10 апр 2015 08:13, Александър Попов
50
Откриха телата на всички затрупани под хотел "Вероника"
Снимка: Булфото

Тялото и последния - четвърти работник, загинал под срутения хотел край Варна, бе извадено от руините в курортния комплекс в "Слънчев ден" тази сутрин. Цяла нощ продължиха издирвателните работи и разчистването на отломките.
Вечерта и късно снощи бяха открити други двама затрупани под руините на хотел "Вероника" в комплекса "Слънчев ден" край Варна. Така жертвите на инцидента стават вече три.

Предстои и труповете да бъдат идентифицирани.

Още по темата

Хотелът рухна в сряда вечерта и затрупа четирима работници около 18:00 часа в сряда.

Стефан Ангелов става свидетел на всичко. Оцелява по чудо и разказва, че на бригадата било наредено да режат арматурата от колоните на сградата. Човекът, който ги наел, дори ги успокоил, че ако хотелът започне да пада, ще имат 15 минути време да избягат, съобщи Нова тв. 

Според директора на пожарната във Варна Тихомир Тотев днес до 14:00 часа ще бъде разчистена цялата площадка.

По неофициална информация, за злополуката има и задържан, чието име е Георги Георгиев. Той събирал работници на черно край гарата във Варна.

Началникът на обекта, който е вкарал работниците в хотели и им е разпоредил да дърпат носещите колоните на първия етаж на хотел "Вероника", е задържан, съобщава информационна агенция "Черно море".

Вчера стана ясно още, че разрешението за ремонт на срутения хотел "Вероника" е издадено от община Варна. В него обаче никъде не фигурира дейност по събаряне на сградата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
5
 
! Отговори
. преди 9 години
Koi go e nael !????
13
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Топ новина. Ремонтираната сортна зала във Варна е пред срутване. Поддали са поне две носещи колони. Залата се ремонтираше за предстоящия Евроволей. Работниците са напуснали строежа. Фирмата наета за ремонта е същата.
12
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дайте ги опорните точки.Кажете какво да пишем като лични мнения , за да не триете цивилизованото посочване на реалните факти.
11
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Босовете ще излязат от ситуацията , ще кажат че са били за скрап и са крали и така , , , , пред съда ! Вие г-н съдия вярвате ли че ние ще пуснем хора без трудов договор , това не сме го правили и няма да го направиме , това са крадци и ни събориха хотела , ще съдиме близките им, , , , и т н , , , приятели тая скапана управия си я знаеме , бития бит е-ния е-ан, , ,
10
0
 
34
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
След работа дърпали колоните и рязали арматура,своеволия.Няма виновни както винаги
9
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо никоя медия не казва че това е хотела Георги Гергов от Пловдив. От него трябва да се почне в търсенето на отговорност
8
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Отговорност носи възложителят, собственикът на строежа.Той е задължен да осигури обекта - включително да бъде с ограда висока 2.50 м. устойчива на природни въздействия и вандализъм.НоГергов е недосегаем - засега.Той бе един от радетелите вБСП на сътрудничество с Борисов.
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Повечето Българи са много долни хора за това няма управия.
6
2
 
57
 
! Отговори
юрист преди 9 години
Собственик на хотела е назначения капиталист Гергов , шеф на БСП Пловдив . Като такъв трябва да носи отговорност , а не да търсят изкупителни жертви . Той е длъжен да знае какво ще става с неговата собственост . Когато в къщи правиш ремонт кой носи отговорност , бояджията или собственика . Айде стига с тия уйдурми .
5
2
 
42
 
! Отговори
Така ще се оправим преди 9 години
Гергов на крана!
4
2
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И какво стана? Накрая му разчистиха терена на Гергов с ударни темпове, за да не му пречат на сезона.
3
2
 
58
 
! Отговори
bodko преди 9 години
Каква реконструкция половин Варна знаеше,че ще го събарят.Нямаше да му разрешат и затова реконструкция.После вкарват хората да дърпат носещите колони,през вечерта сградата се срутва и няма сграда ,няма забрана за строежа който са искали.Тя не е за разправяне
2
3
 
89
 
! Отговори
1 анонимен преди 9 години
Хотелът рухна. Четири жертви. Започва ПАНАИРЪТ. Участници - Гергов, физическо лице, прокурори, съдии, адвокати. Накрая след 5 години няма виновен. Битият бит , е......е. Как ще ги стигнем румънците.
1
3
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
днес е прекрасен ден да разпънем свинаря, но в неделя няма да възкръсне. Свинар - бизнесмен и хотелиер, защо не се занимава с това, в което е добър!