В Хисаря възстановяват римските чешми

Туристите в града са се увеличили с 30%
Обновена: 12 апр 2015 10:48 | 12 апр 2015 08:12,
0
В Хисаря възстановяват римските чешми
Снимка: архив Булфото

Хисаря ще посрещне лятото с нова визия. В града се строят водопийни павилиони и колонади за минерална вода.
„В момента възстановяваме римските чешми, от които преди векове се е добивала минерална вода.”, разказа пред Dnes.bg Христо Кантарджиев, който е един от строителните работници на терен.

В Хисаря се намират 22 извора на минерална вода, а градът има 700 декара паркове. В района няма нито едно предприятие.

Туристическият поток в града се е увеличил с 30% за последните три години. Това сочат данните на общинската администрация. Докато някои родни курорти се оплакват от загуби заради кризата, то балканското градче успява да отбележи ръст на приходите от туризъм.

„Идвам тук поне два пъти в годината, прави впечатление, че Хисаря става все по-хубава – алеите, парковете, водата – това ме привлича”, твърди Христина Иванова от София.

В последните месеци беше завършена на 100% и канализацията в населеното място. Това е причината Хисаря да бъде обявен за най-зелен град в България през 2014 година.

„Община Хисаря е единствената община през 2014 година успя да завърши изцяло водния цикъл с проекта за канализация и водопровод в трите квартала на града, с което градът е изцяло канализиран.

Изградената пречиствателна станция на 100% пречиства обратната вода и това е причината градът да бъде избран за най-зелен град на България за 2014 година. Изпълнението на проекта беше много трудно, имахме много проблеми, но е важно, че успяхме да ги преодолеем.”, съобщи пред Dnes.bg кметът на Хисаря Пенка Ганева.

До края на месеца от възстановените римски чешми в Хисаря ще потече гореща минерална вода.
 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари