Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...

Луксозният имот на Тодор Попов е построен в село Паталеница
Обновена: 22 апр 2015 08:33 | 22 апр 2015 07:22,
192
Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...
Снимка: bTV

В ново имение с басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости и много екстри живее кметът на Пазарджик Тодор Попов, съобщи bTV.

Според общински съветници има несъответствие между начина на живот на градоначалника и доходите му.

Луксозният имот на кмета е построен през 2014 година в село Паталеница и е скрит зад висока ограда.

От птичи поглед се вижда покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, скъпо озеленяване и още няколко постройки, включително парник.

"Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?", попита журналистите Тодор Попов.

"Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината", заяви общинският съветник Румен Петков.

Заплатата на кмета на Пазарджик е около 2000 лв. и през последните седем години, откакто е на поста, Попов не е декларирал никакви спестявания.

От няколко години съпругата на кмета започва да се занимава с личен бизнес, а четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет. 

"Ние водим някакъв селски разговор, колко Ви струва къщата. Колко може да струва къща на село? Къщата ми е разгърната площ от 420 кв. Ами какви басейни, моля ви се, значи там имам 3,5 декара мои. Останалите са на мои приятели, с които сме си правили партия", обясни кметът на Пазарджик.

"По преценка на специалисти само оградата му е над 150 000 лв. Влагоуловителната система за басейна е над 80 000 лв.", посочи общинският съветник Румен Петков.

"То не е точно басейн. Едната половина е джакузи, другата половина е жилищна", уточни кметът.

За сградата срещу басейна той обясни, че е фитнес. "То е около 50 квадрата, където си спортувам. Това е гараж, това си е гараж и това е. Общо къщата ми с всички неща заедно със пристройките струва около 300 000 лв., всичко. Оградата струва 86 000 лв.", посочи кметът.

"За последните пет години семейството ми е декларирало 1 300 000 лв доходи", твърди Тодор Попов, въпреки че подобни доходи не фигурират в декларациите в Сметната палата.

В документите си кметът на Пазарджик е декларирал 180 000 лв. заем. Всички пари на семейството му, декларирани в задължителната, декларация за държавните служители през последните седем години са под 700 000 лв.

"Аз няма за какво да се оправдавам, освен, че съм си направил една селска къща с един голям двор и това е", категоричен бе кметът на Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
32
 
! Отговори
потрес преди 9 години
Ненакрадоха се...
126
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вместо министри като в Румъния, сега тоя ще го отнесе и готово.
125
0
 
22
 
! Отговори
до 149 преди 9 години
Абсолютно си прав ! Но това с оградите по закон да има прозирност отдавна умря. Всички мутраци си правят дувари ,за да не се вижда къде са откраднатите пари, пък и се пазят от "случайни" куршуми.
124
0
 
24
 
! Отговори
я преди 9 години
Комисята Кушлев може да се размърда и да провери имотите и доходите на тоз кмет, ама дали ще го направи? .......
123
0
 
34
 
! Отговори
помнещ преди 9 години
Спомняте ли си и Плевнята като беше министър летя над едни китни къщи на митничарско село-нещо да стана?Събориха една къщичка на пенсионери.В ход е колко добре работи новия орган срещу корупцията.За пореден път се хвърля пясък в очите на хората-по документи имението може да струва и 50000лв.Трябват патриоти в ДАНС и МВР,за да се вкарат в затвора плеядата знайни и незнайни мафиоти-чиновници,които уж трябва да работят в името на гражданите.Как с една мършава чиновническа заплата живее като бей?
122
25
 
2
 
! Отговори
Е преди 9 години
Колкото и да го оплюват, човека пак ще спечели кметските избори. Истината е, че направи и продължава да прави много за града, както и за селата. Предишните само лапаха и нямаше и една свястна градинка, един нов път.
121
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тодоре, лаком г....кръв с....! Какво значи лакомията. Очите и като Рилските езера. Големи и дълбоки.
120
0
 
17
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
ПОЗДРАВЯВАМ ГОСПОДАРИ НА ЕФИРА КЪДЕ ФАНАХА ОНАЯ С ФАЛШИВИТЕ ДИПЛОМИ.Сега ДАНС и прокуратурата да се самосесират и да почват расзледвания.малии,кой знай колко фалшиви доктори или инженери има у България.като оная калинка ли беше,ква беше.
119
1
 
4
 
! Отговори
роки 1 преди 9 години
маруля колко сруа..а?
118
5
 
7
 
! Отговори
НОВА СИЛА преди 9 години
Русия,Китай,Япония..новата световна сила.Ще видите кво ше стана с Америка.Ши са пръснат кат БИТАЛСИТЕ.
117
0
 
22
 
! Отговори
пипи преди 9 години
Е, кучетата лаят кервана си върви. Та в този град се вършат кървави неща от години. Лае се и се забравя. Задавайте правилните въпроси, каза областния управител в БТВ. Задавайте. Кой е той? От кой град е? От кой град е спрягания с убийството на сестрите бивш управник? Кой е доставчика на хляб, подарил скъпото возило - вуйчо на обвинения за убийството. Къде са намерени телата? - край града от който са и двамата управници. Кой печели поръчките за хляб? - вуйчото на обвинения. Питайте! Мислете!
116
4
 
11
 
! Отговори
пещерен комунизъм преди 9 години
на българите им треа комунизъм-пещерен..не разбират от демокрация.
115
1
 
10
 
! Отговори
до бившата ДС преди 9 години
Вярно,наистина се оакаха нашите отрочита.По нашо време немаше такива работи.
114
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Що му завиждате на човека?Струпал си там една къщичка да има де да си навре главата,направил си една градинка да има де да седне на въздух,а вие ще го изядете.
113
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ранобудните спят до късно, а симпатичните протестиращи не питат "Кой?", не ги интересува вече.
112
3
 
5
 
! Отговори
бивша ДС преди 9 години
Ако има живи набори от нашата ДС,не от онази крадливата,моля да им изземите апаратурите за подслушване,защото има паралелни апаратури,и с една дума има паралелна държава.Който и да дойде на власт различен от БСП иДПС ,ще бъде подлаган на тормоз.Ей тва е смата истина.
111
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БЪЛГАРИ НЯМА ОПРАВИЯ В НАШАТА СТРАНА. ЯВНО ЩЕ ТРЯБВА ДА БЯГАМЕ АКО НЕ ИСКАМЕ И ПОСЛЕДНАТА КОЖА ДА НИ СМЪКНАТ ТЕЗИ НАГЛЕЦИ-ПОЛИТИЦИТЕ !
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВСИЧКИ УПРАВНИЦИ В БЪЛГАРИЯ СА ТАКИВА. САМО ,ЧЕ ТОЗИ ЯВНО НЕ ГО Е ШУБЕ ОТ НИЩО ,ЗАЩОТО НАРОДЪТ Е САМО ЕДНА ПОСЛУШНА РАЯ И СИ ПОКАЗВА НАГЛОСТТА ПРЕ ЦЕЛИЯТ НАРОД А ОСТАНАЛИТЕ СЕ ПРАВЯТ НА МНОГО БЕЗИМОТНИ И КЪТАТ МИЛИОНИ В ЧУЖБИНА !
109
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този наглец е крал, няма как всичко да е от бизнеса на жена му. Но е давал нагоре да си краде спокойно е да си има чадър. Нима е трудно ДАНС да го разбере? Никакъв проблем. И сега какво, след като някой плати на БТВ да не се говори повече след 3 дни ще е забравено. Има един Цацаров, за какво се е смушил в прокуратурата, не трябва ли да подхване случая или и на него ще се плати.
108
1
 
4
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 9 години
Да живей България