Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...

Луксозният имот на Тодор Попов е построен в село Паталеница
Обновена: 22 апр 2015 08:33 | 22 апр 2015 07:22,
192
Китна къща къта кмет – басейн, фитнес, изкуствена река...
Снимка: bTV

В ново имение с басейн, фитнес, джакузи, изкуствена река, къща за гости и много екстри живее кметът на Пазарджик Тодор Попов, съобщи bTV.

Според общински съветници има несъответствие между начина на живот на градоначалника и доходите му.

Луксозният имот на кмета е построен през 2014 година в село Паталеница и е скрит зад висока ограда.

От птичи поглед се вижда покрит басейн, голяма къща, фитнес зала, изкуствена река, скъпо озеленяване и още няколко постройки, включително парник.

"Сега, факт е и аз не се крия, че имам имот и селска къща в Паталеница. На мое име. Нали, защото сега като стане зелено, като ти се покажат розите, това-онова, да седнеш вънка, уникално. Разбираш ли ме?", попита журналистите Тодор Попов.

"Лично за себе си съм открил несъответствие между доходите, които са декларирани, и имотното състояние на кмета на общината", заяви общинският съветник Румен Петков.

Заплатата на кмета на Пазарджик е около 2000 лв. и през последните седем години, откакто е на поста, Попов не е декларирал никакви спестявания.

От няколко години съпругата на кмета започва да се занимава с личен бизнес, а четирите ѝ фирми са обявили в отчетите си обща печалба от 293 000 лв. за всичките седем години, откакто Попов е кмет. 

"Ние водим някакъв селски разговор, колко Ви струва къщата. Колко може да струва къща на село? Къщата ми е разгърната площ от 420 кв. Ами какви басейни, моля ви се, значи там имам 3,5 декара мои. Останалите са на мои приятели, с които сме си правили партия", обясни кметът на Пазарджик.

"По преценка на специалисти само оградата му е над 150 000 лв. Влагоуловителната система за басейна е над 80 000 лв.", посочи общинският съветник Румен Петков.

"То не е точно басейн. Едната половина е джакузи, другата половина е жилищна", уточни кметът.

За сградата срещу басейна той обясни, че е фитнес. "То е около 50 квадрата, където си спортувам. Това е гараж, това си е гараж и това е. Общо къщата ми с всички неща заедно със пристройките струва около 300 000 лв., всичко. Оградата струва 86 000 лв.", посочи кметът.

"За последните пет години семейството ми е декларирало 1 300 000 лв доходи", твърди Тодор Попов, въпреки че подобни доходи не фигурират в декларациите в Сметната палата.

В документите си кметът на Пазарджик е декларирал 180 000 лв. заем. Всички пари на семейството му, декларирани в задължителната, декларация за държавните служители през последните седем години са под 700 000 лв.

"Аз няма за какво да се оправдавам, освен, че съм си направил една селска къща с един голям двор и това е", категоричен бе кметът на Пазарджик.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
1
 
5
 
! Отговори
до комунист преди 9 години
Браво пич.Сега ето изход от положението.:Ставаме съюзник на Русия,махаме НАТО,тръбата с ГАЗ идва направо при нас,затваряме границите,Русия ни дава военно обурудване,командвано от тях.И ето комунизмът е на лице.Защото на нас ни трябва не комунизъм ,а ПЕЩЕРЕН КОМУНИЗЪМ-НАЦИОНАЛ.Българите и етносите трябва да се управляват ,демократизама е НЕДОНОСЕН особенно тук в България.
106
4
 
13
 
! Отговори
македонка Ц.3,20 преди 9 години
Салама беше 3 пъти по ефтин ,вярно че заплатите бяха по 140-150 лева,но живота беше сигурен,докъдо днес животът не е сигурен.Престъпници на свобода,анархия пълна.Тогаващните комунисти наистина мислеха за сигурността в държавата.ДС беше наистина сигурност в държавата.Когато дойде демокрацията социалистите недоносени събориха държавата.Ей тва е самата истина.Крадливите социалисти немат нищо общо с БКП.те просто се възползваха от службата на ДС.
105
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Претрупано и много кичозно, типично в стил селска мутра
104
4
 
16
 
! Отговори
комунист преди 9 години
Искам да се върне КОМУНИЗМЪТ.Българите не сме за демокрация,някък си ми идва НЕДОНОСЕНА..ей тва е самата истина!
103
2
 
23
 
! Отговори
комунист преди 9 години
Дядо ми,не по точно пра-дядо ми става първият кмет на село Атолово след деветосептемврийският преврат.Тогаващните комунисти наистина бяха жестоки същества,но дядо ми беше честен комунист.Той казваше така:''Един ден това нещо ще падне и като падне след него ще има АНАРХИЯ..''Прав се оказа моя пра-дядо,на нас българите демокрацията ни дойде в повече.
102
1
 
24
 
! Отговори
sara преди 9 години
С честен труд това не може да се построи-хората едва свързват двата края!не да го показват ,а да го разследват и да го конфискуват за детски лагер.
101
1
 
12
 
! Отговори
Made in China преди 9 години
До Анонимен 109А в Китай през разстрел !
100
1
 
17
 
! Отговори
Чичо преди 9 години
Да, този с гласовете на ДПС кметовете стана председател на Сдружението на общините
99
0
 
21
 
! Отговори
давяай в пириооддд. преди 9 години
Кради,не остана!Обектът струва над 2 милиона.Вие патриотите къде бяхте когато го строяха аа?
98
1
 
20
 
! Отговори
расист преди 9 години
ДПС-ар е кмета. В Пазарджик ДПС контролира всичко. Социални и други дейности...
97
0
 
12
 
! Отговори
Тодор Живков преди 9 години
''Скъпи другарки и другари,вие имате информация и ние имаме информация.По важното е тази информация до кой ша стигне първа,ей тва е по важното''..из... размислите на бай Тошо
96
1
 
11
 
! Отговори
от кои е тос? преди 9 години
От коя партия е тоз ГАМЕН?
95
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Сега става ясно защо убиха съветничката му. Е все някой е виновен...
94
0
 
21
 
! Отговори
БРАВОС преди 9 години
Времето е ВАШЕ,но всичко останало е НАШЕ!хахахаха....Матриалааа...е малкоооууу...
93
2
 
28
 
! Отговори
гого преди 9 години
скромен двор за марули
92
0
 
41
 
! Отговори
Алчо преди 9 години
Е какво ревете, фитнесът ми е гараж-там си тренирам, райграсът ми е обикновен, къщата ми е малка и схлупена само 420 квадрата, знаете ли какво е да звъннат на звънеца и докато стигна до вратата, хората са си тръгнали. Басейнът въобще не е басейн както го описвате, ами е половин басейн и половин джакузи с масаж. Всичко е напълно нормално.
91
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Желанието да живееш на широко, често минава през тясна килия.
90
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тов аи с печалба от тотото не може да се построи, сега да разследват по-внимателно убийството на служителката в община Пазарджик, дали и тя не се е усъмнила, дали не е поискала нещо, за да мълчи. Замълчала е, но престъпленията на ГЕРБ остават.
89
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пазарджик не беше ли разпределителен център за дрога, *** и оръжие?
88
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е действителността в България на всички нива.Ама още няма вип затвори .