След "селската къщичка" – столично бижу за Тодор Попов

Изпълнител на обществени поръчки "приютил" семейството
Обновена: 30 апр 2015 14:01 | 30 апр 2015 09:36,
190
След "селската къщичка" – столично бижу за Тодор Попов
Затвореният комплекс във "Витоша". Снимка: bTV

След като разбрахме за "селската къщичка" на пазарджишкия кмет Тодор Попов, който отрича да притежава луксозна собственост, се появиха нови информации за условията, в които той и близките му живеят.

BTV сега разкри, че семейството на градоначалника се шири в луксозен затворен комплекс с басейн в столичния квартал "Витоша". Цените на имотите тук започват от 900 евро на квадрат.

Там той има два апартамента от по 100 квадрата и два гаража, като жилищата са обединени в едно.

Още по темата

Справка в Имотния регистър показва, че въпросните два апартамента с гараж са собственост на фирма "Заводски строежи" – Пазарджик, която изпълнява множество обществени поръчки за милиони левове в града. Тя е построила автогарата, ремонтира улици, детски площадки, а и купува апетитни общински имоти в Пазарджик.

Портиерът потвърждава, че съпругата на кмета - г-жа Силвия Попова живее на адреса във "Витоша".

"Моля ви съответно да не ми нарушавате личното пространство и да звъните. Каквото има, има си разследващи органи те ще си установят... И наистина не пристъпвайте натам, защото това вече е нарушение", е нейният коментар за имота.

Консултантът Стефан Стоянов, който управлява счетоводна и правна кантора, разтълкува счетоводните отчети на всички компании на семейството на кмета на Пазарджик, като обръща внимание, че две от фирмите реализират печалби без никакви разходи.

"Две от фирмите имат нула разходи за дейността, нямат материални активи и реализират за този период само приходи в десетки хиляди лева всяка една от тях. Това е възможно при специфични дейност, като комисионерски сделки", твърди той.

Друга особеност на тези две фирми е, че нямат персонал, нито офиси: "Нямат разходи за персонал, осигуровки, офиси, консумативи, суровини или каквито и да било други разходи".

Третата фирма - ТУМОРОУ, еднолична собственост на съпругата на кмета, също има необичайна бизнес практика, показва анализа на консултанта. Тя има едва 8 хиляди приход от дейността си за последната отчетена година. Но е взела 100 хиляди лева кредит, който е даден за заплати на собственика.

Или, иначе казано, г-жа Попова е взела фирмен заем, който си е дала като заплата, а фирмата остава на загуба със 100 000 лева.

"Странното тук е нещо друго - че тя има нула разходи, освен разходите за заплати. Нула активи, нула разходи, малко необичайно изглежда", откровен бе Стоянов.

Счетоводителите откриват и един доход от 2012 г., чиито източник не е ясен – заплата на г-жа Попова от над 200 000 лева, изплатено от друго дружество, което не е нейно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
19
 
! Отговори
Кмет преди 8 години
Да живее демокрацията! Какъв келепир пада само за нас кметовете!!!Вие, раята, да го ...хате и да не забравите пак да гласувате есента, че като се сетя какво лапане ще е следващите 4 години...Ей Богу, дрогирам се от власт и пари. Да гласувате есента и да го д...те следващите 4 години, роби.
38
1
 
23
 
! Отговори
Dpp преди 8 години
Не само този кмет!!!!Що не погледнете всички политици какво обявяват и реално с какво разполагат! Почнете от "главата" - там се вмирисва най-бързо, ама не почвате! Щото ще замирише много!Пипате само там където вече е замирисало и трябва да се "изхвърля" на ***. Както с Бисеров, сега тоя кмет. ..правим се, че вършим работа - никва не я вършите ГОСПОДА управляващи!Почнахте с хеликоптерите и нещо много бързо спряхте да снимате и да проучвате!Що така?!?!??
37
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 37 А ти толкова ли си наивен да смяташ, че мангизите на бат ти Бойко са в България?
36
0
 
28
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
ООоо писна ми вече.В тая корумпирана държава всичко е на опаки.А аз трябва да работя по 12 часа на ден за някви си 700 лв и то защото съм от София,а хората в провинцията сигурно и толкова не взимат.Толкова ми е писнало че ако спечеля от лотарията ще ги дам на един наемен убиец да затрие къде що може от "елита".Ама по-вероятно е просто да избягам някъде далече ,толкова е жалко че нямам думи вече.Имам чуството че сме безсилни.Уж протестирахме срещу КОЙ,ама той си върти сделките.Писна ми
35
0
 
20
 
! Отговори
555 преди 8 години
Мизерна държава с лакоми управници и робски народ!
34
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 32. Ако Бойко има 2 млрд. трябва да може да демонстрира, че е платил на държавата 400 млн. плосък данък. Ако парите са на лична сметка 600 млн. Толкова е плоския данък на човек натрупал толкова пари, независимо по начина, по който го е направил. Ако НАП направи разследване на доходите му, трябва да му потърси сметка за данъците, които е дължал. Вярвате ли, че НАП ще направи такова нещо?
33
0
 
15
 
! Отговори
Бо преди 8 години
А да видим сега как работят институциите!
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Седесаринът оттече. Няма начин да се изхлузи този път.
31
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
24, е какво да го мислиш бат ти Бойко. Има скромните 2 милиарда лева лична сметка. Не милиона! Милиарда!
30
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това със "заемите" е схема за пране на пари. Практикуват я почти всички депутати и хора във властта. Ако имаш триста хиляди лева, на които не можеш да обясниш произхода, вземаш триста хиляди заем и си купуваш апартамент, а с парите, които са ти налични, плащаш заема. Когато стане въпрос за произхода на парите, декларираш че парите за жилището са от заем. А с какво плащаш заема, никой не те пита. Кметшата оправдава парите, които харчи със заема за заплати, никоя не я пита с какво плаща заема.
29
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В държавата на анцузите няма невъзможни неща!
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ставаш кмет и ставаш милионер, ставаш депутат и ставаш милиардер. какви дипломи, какви 5 лв? ето това е ползата от ДПС и КОЙ. докато ги има така ще е. свиквайте или бягайте, друг вариант няма...
27
0
 
18
 
! Отговори
Батко и братко преди 8 години
Този кмет май нещо е сгафил, щом така го разнасят по медиите.
26
1
 
22
 
! Отговори
Мукавей преди 8 години
Абе то, че има органи, служби и институции, има. Обаче има и народ, който също е наясно какво се случва. А както показва историята, народа е последната инстанция, при която няма обжалване и помилване. Добре е някои хора да имат предвид, че народа няма да спи вечно.
25
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е що да няма завалията 400 000 лева имоти? Спестил си ги е от кметската заплата.
24
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нали наскоро гръмнаха дамата дето е била секретар на общината - почва да се изяснява защо!
23
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някав обит кмет кви пари варти апакЗа Бойко не ми се мислии
22
2
 
24
 
! Отговори
Румъния преди 8 години
Този г-нчо, ако беше в една смешна Румъния, директно получава 10 годинки и му взимат всичко в полза на държавата.Но тук БорКор, е по-скоро БорК*Р /всички се сещате коя е буквата между "к" и "р" и ще му се размине... Може и така БОрКЛУК...
21
1
 
22
 
! Отговори
Оксиморон преди 8 години
Явно е спрел да се отчита
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първия кмет след промените беше най-честен и до ден днешен си ходи пеша до центъра да си купи плодове от пазара.. СДС го изядоха да го сменят да поставят мошенници.. След това дойдоха Гербарасти грабливи.. Тодор Попов е бил винаги човек на ГЕРБ , уж независим