Палат за милиони, хоби за хиляди! На ход – хасковският кмет

"Претоплена манджа", коментира градоначалникът Георги Иванов
Обновена: 4 май 2015 13:58 | 4 май 2015 09:17,
173
Палат за милиони, хоби за хиляди! На ход – хасковският кмет
Имението на Георги Иванов. Снимка: bTV

Хасковският кмет Георги Иванов се шири в палат, който според специалисти по имотите, струва между 2 и 2,5 млн. лева.

Домът му разполага с басейн, кемпер, къща за гости, оранжерия, детска площадка и кей на язовир "Клокотница", до който е изграден палатът, показа разследване на bTV.

Алея, която минава през аранжирани зелени площи, води да кея, като достъпът до брега на язовира е запазен само за кмета и семейството му. Според архитекти това не е законно.

Още по темата
През 2007 кметът на Хасково обявява в декларация пред Сметната палата, че същата година със съпругата му са придобили 12 декара ниви и 500 кв.м. сграда със смесено предназначение в землището на село Гарвново. Купили ги със заеми. Всичко за 70 хиляди лева.

От проверка на ДНСК през 2011 обаче става ясно, че постройката със смесено предназначение се е появила не през 2007, а през 2005 година.

"Претоплена манджа", коментира Георги Иванов и обясни, че притежава строителна фирма от 1990 г.

"Правех по 120 апартамента на ден", обърка се Георги Иванов, но после се поправи - "на година". Хасковският кмет обясни, че има фирми на името на жена му и децата му, откъдето идват и доходите на семейството му.

Хоби за хиляди

Освен недвижимо имущество за милиони, общински съветници в сигнал до парламентарната комисия за борба с корупцията алармират, че кметът има и прескъпо хоби: колекционира ретро автомобили, сред които има някои доста скъпи, като "Ягуар".

От декларациите му се вижда, че между 2006 и 2013 е купил шест автомобила, за които може да се предположи. Общата им стойност е малко над 53 хиляди лева.

Истинската колекция на кмета обаче се води на името на автокъща в града, с която той формално няма нищо общо.

Според младата собственичка на автокъщата, която е наследила бизнеса от баща си - приживе приятел на кмета, споделяли страстта към ретро колите.

Както за ретро колите се знае, че са на кмета, въпреки че се водят собственост на автокъща, така и за комплекс - бъдещ шоурум в града се говори, че пак е на кмета, въпреки че по документи е на фирми, с които той привидно Георги Иванов няма нищо общо.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този сложи кмета Попов в малкия си джоб
65
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докато не започнат да ги замерят с камъни по площадите, няма да спрат да крадат.
64
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно е станал неудобен.Този да се удари,онзи да се покрие.Златанови работи.
63
2
 
13
 
! Отговори
9К51 преди 8 години
Да, този номер от най-новата ни история марак и елементарен минава - всеки мошеник нагушил се с народни пари поради възможността, която му дава заеманата длъжност почва да пищи, че е "политически преследван от властта", крайно време е такива далавераджии, които са уредили цялата си фамилия да лапат от държ. бюджет да влизат по бързата процедура в затвора! А може би и по китайския метод ... разстрел на стадиона за назидание на останалите.. видно е че с методите на либер. демокрации нищо не става!
62
1
 
31
 
! Отговори
Бедняк преди 8 години
Нека журналистите се разходят из Софийските квартали, Драгалевци, Симеоново и Бояна и ще видят не палати ами цели замъци. Ама тка ще е докато народа си кротува олигарсите ще лапат и това ще бъде до тогава докато не се вдигнем и пометем престъпното правителство с колони горе изброените олигарси. Нали знаете Сит на гладен не вярва!
61
0
 
5
 
! Отговори
D.Peevski преди 8 години
svalqm imuniteta na tozi kmet KAZAH I 6TE GO STORQ
60
5
 
9
 
! Отговори
опса преди 8 години
Да живеят балъците! Добре че ви има, за да може по-умните, по-дейните и по-предприемчивите хора да водят нормален и щастлив живот в тази скапана държава. Живи и здрави бъдете!
59
4
 
21
 
! Отговори
политолог преди 8 години
Ето това са наследниците на бай Тошо-правешкия овчар . Само кражби и грабежи от 50 години насам . Какво да коментираш те почти 90 % от кметовете са такива , но няма доказателства . Затова съдия Макаров понякога се намесва и раздава правосъдие . Справка пиарката на кмета на Пазарджик .
58
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още една селска къщичка колко ли още има защо не ги конфискуват. Гласувайте хора ,но си помислете хубаво за кой,трябва да оправим тая държава
57
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам колко трябва да е глупав човек ако се надява, че примата Тикваров ще управлява с цел икономическо развитие и просперитет. Няма човек на когото да не е ясно, че това е един много алчен, страхлив и безкрайно *** индивид който няма минимум капацитет да управлява. Но властва с една цел, да открадне колкото може и да остане на власт докато е жив. Ако това му позволим и приемем, че ще живее още 10 години от България няма да има и помен. Какво ще правят тогава тези които го хвалят сега?
56
17
 
8
 
! Отговори
_!_ преди 8 години
ХАХАХАХАХА!!! Е като струва толкова този имот, намерете му купувач! Сигурен съм, че кмета за едни 2 милиона лева с удоволствие ще си продаде имота. Как така решихте, че имот в Хасково може да струва 2 милиона, не знам. Палячовци.
55
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВасилевТи *** ли си,или се правиш на такъв,как възхода в бизнеса на всеки чиновник е докато е на власт,как ще купуваш зелена поляна(общинска)за жълти стотинки,и ще я продаваш за близо два милиона,като си строителен предприемач,ще си бъдеш такъв ,но за вас герберите конфликт на интереси означава:-когато някой ми пречи да си гледам кефа
54
15
 
6
 
! Отговори
... преди 8 години
Този кмет е направил толкова много за града си. Колкото и да им се иска на някои хора, НЕ СЪМ ПРОТИВ успешните кметове. По-добре ли щеше да е, ако някой ***, който си бърка в носа, взема заплата и дребни рушвети и града да се разпада?А днес този лилипут хикимян и новата с пискливия глас - голяма излагация.
53
24
 
4
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
*** от БТВ наистина нямат мярка. Докога ще се бъркате в личния живот на хората, бе? Докога? Като журналисти много добре знаете, че трябва да уважавате личното пространство на хората. Как така публично ще заявявате колко пари струва нечии имот, колко пари струва, къде се намира? Нямате мярка, наистина.
52
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Това ли беше отличният кмет, даван за пример, който оправи улиците на Хасково без нито една дупка???...Комунистическата корумпираност няма изкореняване, като ракът е :-(
51
1
 
14
 
! Отговори
ист преди 8 години
Бедни и нещастни сме, защото избираме престъпници да ни управляват. Така ще е, докато гласуваме глупаво.
50
2
 
9
 
! Отговори
8 преди 8 години
ВСЕКИ НАРОД СИ ЗАСЛУЖАВА УПРАВНИЦИТЕ!И НЕКА,РАБОТЕЩИТЕ В ЧАСТНИ ФИРМИ,НЕ СЕ ОПЛАКВАТ,ЧЕ ИМ ПЛАЩАТ МАЛКО.ДА НА ТЕФТЕР Е МАЛКО,НО ПОД МАСАТА Е МНОГОГО!ТОЧО ТЕЗИ ХОРА ОБИКАЛРЯТ НЕПРЕКЪСНАТО КУРОРТИТЕ.А,КАТО ИМ ПЛАЩАТ МАЛКО ,С КОИ ПАРИ ХОДЯТ НА СКИ В АЛПИТЕ,НА МОРЕ ПО ОСТРОВНИТЕ?!
49
0
 
9
 
! Отговори
до 44 преди 8 години
Не ми викай ужас, защото ти и подобните ти сте си виновни за това ви положение. Вместо да ревеш за несъществуващ Бог, вземи и направи нещо смислено. Колко сигнала си подал? На колко протеста си бил? Отказвал ли си когато близък те е бутал на някъде? Никога ли не си давал рушвети, подаръци и кокошки за определени услуги? Изцяло си спазваш закона? Направил ли си всичко по силите си, за да си добре осигурен финансово? Учене, работа, усъвършенстване?
48
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко Борисов има имот в Маями близко до имота на Пиночет и е недосегаем под крилото на ЦРУ
47
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки кмет като целуне шлифера на Императора и му заделя тлъста сума от държавните паръчки може да си строи и живее в палат и да е недосегаем. Така прескачайки от партия в партия за да си остане на мястото си осигурява лукс е безнаказаност. Никой не говори за кмета на Варна, бастион на ГРОБ. Погледнете му къщата само а срещу неговата у на тъста му. Със заплати и бизнес ли са строени? Рапона се прави, че не знае но добре знае. Варненци бяха първи в протестите и какво стана? Защо допускат това??