"Видеорегистратори" дебнат отвсякъде!

Всеки ще може да си вземе безплатна камера и да снима нарушителите
Обновена: 9 юни 2015 14:04 | 9 юни 2015 11:15,
89
"Видеорегистратори" дебнат отвсякъде!
Снимка: Facebook

От днес всеки ще може да лови нарушители на пътя. Гражданските "полицаи" ще се наричат видеорегистратори, а всеки, който иска, може да получи своята камера безплатно от Българската асоциация на пострадалите при катастрофи.

Кандидат-катаджията само трябва да се регистрира и след това да публикува между 3 и 5 видеоклипа във Facebook страницата "Шофирай с камера".

Затова от днес шансът да бъдем заснети, ако отнемам чуждото предимство или изпреварим неправилно, става все по-голям.

След като клипът бъде качен в социалната мрежа, от Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще се погрижат той да стигне и до Пътна полиция, пише Нова телевизия.

Идеята на организаторите на акцията е да разберем, че трябва да спазваме правилата, защото вече можем да бъдем заснети навсякъде и по всяко време. Как обаче ще ни глобят с качен клип във Facebook, все още не е ясно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
13
 
45
 
! Отговори
ррр преди 8 години
Това е забранено! Още повече, че има и лични данни(регистрационния номер на автомобила) и уличеният в нарушение има право да осъди публикувалия филмчето. Друг е въпроса от морална гледна точко, но законът е такъв! Въпросната фирма си прави само реклама на регистраторите, които по нашите закони трябва да закриват номерата на автомобилите.(Справка "Гугъл мапс" всички номера и лица са зличени)
57
0
 
42
 
! Отговори
младен преди 8 години
"След като клипът бъде качен в социалната мрежа, от Асоциацията на пострадалите при катастрофи ще се погрижат той да стигне и до Пътна полиция," Тоест ще стигне до задънена улица. Няколко пъти с колегата снимаме нагледци които спират на ъгала на кръстовище, пред кофи, и пречат на паркирането и го изпратихме през мобилното приложение към КАТ - никой и нищо. Само си снимаме като будали и се надяваме нещо да стане.
56
0
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да направят така, че да се плащат глобите а не да висят с години и да дават процент от глобата на този който е снимал за да имат интерес хората да пращат клипчетата в КАТ - тогава ще станем държавата с най-примерните шофьори в Европа! Бай *** най-мрази да плаща! Селяндурщината по пътищата ще изчезне моментално!
55
1
 
38
 
! Отговори
:) преди 8 години
Само да не започнат да изчезват клипове от страницата... или, ами много станаха и сме пропуснали някои. Идеята е хубава, ще видим изпълнението и.
54
3
 
38
 
! Отговори
до 51 преди 8 години
само не викай. Това, което казвам и очаквах да не стигне масово до тиквите на късогледите като теб, е че това предлага огромен потенциал за злоупотреби. А България предлага златна среда за слоупотреби. Това, че при челни катастрофи, виновниците се измъкват няма нищо общо с камерите, а с корумпираността на нашите съдии и прокурори. Има хиляди снимки за неправилно паркиране по медиите и то ежедневно, само че на КАТ не му пука. Инициативата е глупост. Контролът е работа на властите!
53
3
 
37
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Идеята е добра. В крайна сметка от КАТ се раздвижват само когато се даде гласност на нещо иначе си седят на ушите. И самите шофьори са идеалното средство за конторол защото те са потърпевшите от джигитите на пътя. Така при катастрофа има голям шанс да бъде заснет виновника и да няма после минаване с рушвет или ама не бях аз. В Англия няма пътни патрулки да дебнат има само камери и солени глоби и удивително 99.9% спазват правилника. Ако се въведе и в България можете само да спечели.
52
18
 
34
 
! Отговори
по умен преди 8 години
Здравейте,нали знаете колко лесно може да бъде манипулирано видео, говор и т.н.? Най-лесното е (Използвайте безцветен лак за коса :) повечето камери мисля,че даже няма и да я засекат , номерът ви ще блесне като от светкавица :) сложете си фалшив номер?махнете си номера? :)без брои опций :)
51
3
 
42
 
! Отговори
boc преди 8 години
Идеята е добра, но щом зад нея стои тази мутренско-адвокатска асоция на пострадалите, която печели от нещастието и мъката на хората, никога не бих се включил.
50
3
 
39
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Много по-добре и смислено е, да инициират промени в закона - Снимките и клиповете заснети от граждани да се приемат в съда като доказателство! Защото само в България още не е така. Т.н. "законодател" "лекичко се е разсеял" по "?"-a. Видите ли, "законодателя" приема че свидетелите не лъжат но за това пък снимковия и филмовия материал могат да се фалшифицират, като "незнае' че всяка по-читава лаборатория може да го открие!
49
2
 
40
 
! Отговори
до 46 преди 8 години
УМНИКА,НИЕ ТЪПАНАРИТЕ КАЗВАМЕ,ЧЕ ВСЕКИ КЛИП СЪС СВИДЕТЕЛСКО ЛИЦЕ Е ДОКАЗАТЕЛСТВО ВЪВ ВСЕКИ ЗАКОНЕН СЪД.КЛИПЪТ ПОТВЪРДАВА НАГЛЕДНО СВИДЕТЕЛСКИТЕ ПОКАЗАНИЯ,Я СЕ СКРИЙ ДЕТО ПОВТАРЯШ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИТЕ НЕВЕЖИ,ЧЕ КЛИП НЕ БИЛ ДОКАЗАТЕЛСТВО.ВАС КОЙ ВИ ПРОМИВА МОЗЪКА ТАКА,ЧЕ ДА НЕ РАСЪЖДАВАТЕ БЕ А САМО ДА ПОВТАРЯТЕ БЕЗ ДА МИСЛИТЕ.
48
0
 
31
 
! Отговори
bgair преди 8 години
oha :) test za bg zrenie :) ne, ne, ne na armeiskoto
47
2
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НА ЗАПАДА ДЕТО МУ ВИКАТЕ,ВСИЧКИ СПАЗВАТ МАРКИРОВКАТА,ПУРВО И ВАЖНО ПРАВИЛО В БЪЛГАРИЯ НЯМА МАРКИРОВКА,АКО ПЪК ИМА НИКОЙ НЕ СПАЗВА НАВЛИЗАТ В НАСРЕЩНОТО И БУМ ЧЕЛНО И УБИТИ,ПОСЛЕ НАЗАПАДА НЯМА ДЪРВЕТА ОКОЛО ПЪТЯ ИМА ШИРОК ПЪТ ИМА МАНТИНЕЛИ ВСИЧКО Е ОБЕСОПАСЕНО,ПЪТНАТА НАСТИЛКА Е С ТЕСТ ЗА ГЛАТКОСТ,А НЕ НАПУКАНА И НА ВЪЛНИ КАТО В БЪЛГАРИЯ ВЪТРЕ СЕ МЯТАТЕ КАКТО КУКЛИЧКИ В КОЛИТЕ АМА НАСТЪПВАТЕ ДАВАТЕ ГАЗ.ЛЕТИТЕ ГЕРОИ.
46
2
 
52
 
! Отговори
от 47 преди 8 години
Ако гражданите ще вършат работата на полицията, тогава да закриват КАТ и да отворят малък отдел с 200 души за цялата страна, която да обработва глобите от камерите. Освен това, ще започнат масово простотии и клеветения. Просто думи нямам. Поне да погледнат как работи на запад системата. Не е сложно.
45
1
 
32
 
! Отговори
sc преди 8 години
До АнонименИ като го евентуално не може ли аз като съм го заснел да бъда и свидетел, само желание трябва... нищо повече.
44
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безплатно за 359 лева
43
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде пак се върнахем към агентските години и към клеветенето. Вижте какво, срещу човешката натура не може да се върви. Всеки иска да натисне *** на газта и да кара с 10 или 20 км над ограничението АКО ситуацията го позсолява! За това в отдавна цивилизованите страни има камери само на КРИТИЧНИТЕ ОТСЕЧКИ! И от време на време се изкарват мобилни камери! И тези акции се обявяват. Целта не е всеки да кара със 120 и да мучи на магистралата, целта е да се избегнат инцидентите на критичните места!
42
3
 
39
 
! Отговори
фен преди 8 години
По запис от камера КАТ могат да глобяват за всички пътни нарушения, без превишена скорост. Което ще е пречка на магистралата, но иначе ще лови неправилно изпреварващи например. Възнамерявам да си взема такава камера и да снимам, пък нека някой ми се пробва да се саморазправя, и за това съм се подготвил! :-)
41
9
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки нарушител да събира точки. Като събере 10 точки "клипа" за нагло шофиране след като КАТ не иска да го санкционира можем ние да го санкционираме я 4 нови гуми я 2 нови стъкла. Пък защо не и нова кола. Току виж бетоновоза се повредил и изсипал някой друг кубик вътре. Джигитите ще се дърпат но така ще спасим и нашите и техните деца от самите тях.
40
2
 
55
 
! Отговори
Въпрос преди 8 години
КАТ кога ще започне да глобява на база на тези видеа?А в Австрия глобява на свидетелско показание. Номер и извършено нарушение. После *** доказвай, че не си го извършил. Ще е чудесно КАТ да глобява на база на снимка и видео. Смъртността по пътищата ще намалее 300%. Дори 1-2 деца да спасим от смърт, пак си струва.
39
3
 
42
 
! Отговори
... преди 8 години
Време е тунеядците в Парламента да приемат закон за камерите и те да се признават като доказателство в съда.