Градовете ни - задръстени от трафик и пълни с безработни

Хората недоволстват и от нискокачествените ремонти
Обновена: 14 юни 2015 21:41 | 14 юни 2015 16:50, Камелия Цветанова
110
Градовете ни - задръстени от трафик и пълни с безработни
Снимка: Булфото, архив

Основните проблеми на българските градове са лошата инфраструктура, задръстванията и безработицата, смятат жителите на няколко от големите населени места.

Данните са от проучване, извършено от агенция "Барометър България", в градовете София, Пловдив, Русе, Стара Загора и Велико Търново.

Голяма част от анкетираните поставят ниски оценки на своите кметове.

Задръстванията в София са определени като най-големия проблем на общината от близо 43% от запитаните.

Недоволството им е от ниското качество и повтарящите се ремонти на едни и същи инфраструктурни участъци.

Сериозен проблем се оказват малкото места за паркиране и липсата на буферни паркинги до крайните спирки на метрото. 16 на сто от запитаните имат усещането, че в града липсва сигурност.

Дефицитът на работни места и корупцията са сериозен проблем за пловдивчани. За тях е неприемлива голямата разлика между центъра на града и останалите квартали.

Обезлюдяването на общините е другият важен проблем, смятат 28% от жителите на Русе.

В Стара Загора основен проблем остава замърсяването на въздуха, а за жителите на Велико Търново - лошата инфраструктура и състоянието на крайните квартали.

Според проучването, хората, живеещи в малките градове, са склонни да продадат гласа си на предстоящите избори, каза Николай Николов от "Барометър България“, цитиран от БНР.

„Най-интересното е, че колкото по-малка става общината, толкова по-голяма част от хората са готови да отговорят с първото "да" и зависи колко пари ще получат. За София процентите са малки“, коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
25
 
! Отговори
Безработни? преди 8 години
През последните 25 г. в големите градове надойдоха много хора. Те се делят на две групи.Едните дойдоха, за да учат или да търсят работа, каквато по родните им места вече няма или, ако са опитали фермерство, плодовете на труда им са били безжалостно ограбвани, а полицията не е направила кой знае какво, за да ги защити.Другите просто си пристроиха копторчета в "маалите4 край градовете, създадоха гета, не желаят да учат и да работят, а разчитат на майчински,детски и др.надбавки,просия,джебчийство
38
13
 
4
 
! Отговори
от СТАРИЯ НЕСЕБЪР преди 8 години
Трафик нямаме, щото от години има бариера и паркинги на брега!Безработни нямаме, щото Морето дава работа на половин България!
37
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мантрата "Комунистите са виновни за всичко" все още се експлоатира.Всички забравиха как взе властта с тази небивалица.После Тиквата яхна магарето "***" с мантрата че комунистите убили дядо му...( съмнявам се вече че тоя *** има дядо).Същите мантри държат вече над 20 години сини кметове в София и Пловдив и превърнаха тези Градове в тоалетни.Но има една приказка че каквото си направиш сам никой не може да ти направи.Та НЯМАТЕ ПРАВО ДА СЕ СЪРДИТЕ НА НИКОЙ!!
36
9
 
5
 
! Отговори
Huko5 преди 8 години
Айде, ДНЕС.бг и всички мрънкачи, стига сте мрънкали, ами се хванете да бачкате нормално. Не се ли виждате, че 90% от работещите у нас, не искат да се образоват постоянно, не им се учи. Само се поддържа постигнатото (ниско) ниво! И после се оплакваме, как някой друг ни е виновен. Айде покажете първо, че можете, едва после искайте повече пари и други предимства. То няма, как да стане, някой да дойде и да ви изсипе една кофа с пари пред вас без да сте дали нещо.
35
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Карайте колелета малко! Да ама с тази ганьовско-балканска народопсихология няма как да стане! Покажете среден пръст на арабите, смъкнете печалбите на ЛукОйл, направете нещо вместо само да се оплаквате! В София може някои да нямат възможност, но в градове като Видин, Шумен, Пазарджик и пр. извинение няма: най-дългата отсечка е 5-6 км, в Дания, Швеция при далеч по-гадно време до 20-30 км на ден изминават хората! Покажете, ако можете че манталитета ни не е арабско-турски!
34
6
 
12
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Какви са тези истински софиянци, за които някои упорито пишат. На всички тук предците им са дошли от село. Дали сега, дали през соца, дали преди това. Разлика няма. Смешни сте.
33
10
 
6
 
! Отговори
Huko5 преди 8 години
Поредният провокативен и оплюващ всичко българско *** на ДНЕС! Егати "медията"!
32
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хубаво е да се уточни че ГЕРБ управлява и "задръстената" София и "безработният" Пловдив.
31
1
 
10
 
! Отговори
Оператор на шивач преди 8 години
Мммм, бъркате, това са почиваши курортисти. Какви ти безработни, нали бат Боко е на власт.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 34" Виновни са комунистите които за 45 години руско робство съсипаха икономиката и инфраструктурата " - *** до Беларус да видиш колко е "съсипана" инфраструктурата и икономиката !
29
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
от както се помня само ремонтиране на пътища. То не стига че Крадатат безумно много прати от бюджета ами и качеството на работа е кръгла нула. Същото така всеки би се съгласил с факта, че ремонтите стават ужасно бавно!!!
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Огромната и корумпирана държавна администрация,както и огромното съсловие от рентиери и реститутипревръщат София в паразитен град-тумор.Всяка столица е *** за държавата си, но в по-нормалните и богати държавине се усеща толкова и не е така фрапантно.
27
5
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До Анонимен 35 Именно! :)))
26
1
 
8
 
! Отговори
непукист преди 8 години
В повечето коментари темата се измества с вечния спор кой е по гражданин и дума не се обелва за качеството на безкрайните ремонти които са необходими за да се видим и ние в по-красиви и приятни за живеене градове и села.Ясно е,че става въпрос за едни пари които трябва да бъдат усвоени от подходящи фирми ,а за качеството кой ти гледа важното е да се режат лентички и да се говори по медиите кой колко е велик.
25
3
 
25
 
! Отговори
apostol преди 8 години
истинският софиянец се познава по това че си затиска киселото зеле с жълто паве..............
24
10
 
10
 
! Отговори
до Див селяк преди 8 години
Не ликвидираха селата, а жителството (вид крепостничество, да не напускаш селото и да бачкаш на къра до гроб без пари). Сега дойде СВОБОДАТА и ти се оплакваш?
23
5
 
21
 
! Отговори
Див селяк преди 8 години
След Като Бг продажниците ликвидираха селата и населиха София с както вие казвате селяни, които по цял ден бачкат за разлика от софетата... Е друг въпрос... София избира и сваля правителство... А ние по селата и малки градове дремем като скотове... Но скоро, че си е... майката... то не се трае вече.. тая безработица и глад... и стока не можеш да гледаш фуража е и майка и баща си..
22
4
 
15
 
! Отговори
Бат преди 8 години
До Анонимен 25 кометар Ти пък голям гражданин. Роднините ти като са дошли в София дали не са били селяни?????
21
2
 
40
 
! Отговори
Софийски дришльо преди 8 години
Стига с тези категоризации "селянин", "гражданин". И аз съм четвърто поколение софиянец, и познавам много "кореняци" *** и много кадърни и възпитани "селяни". Всичко е до човек и най-вече до ВЪЗПИТАНИЕ! Никой в София не се оплаква от безработица, даже обратното има липса на кадри, но случая е различен по другите градове и това е нормално с толкова много работни места в София. Колкото до задръстванията, хайде всички почнете да тръгвате на зелено и да не минавате на червено и това ще се оправи!
20
1
 
21
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
"Аз безработица в София не знам да има"Безработицата е в Пловдив, задръстванията в София - в статията е уточнено, но заглавието е турлугювеч.