До 2 бона глоба за незаконните "капанчета" по плажа

Инспекторите в Слънчев бряг обаче са само двама
7 юли 2015 11:55,
4
До 2 бона глоба за незаконните "капанчета" по плажа
Снимка: Булфото, ахрив

От 1500 до 2000 лв. е глобата при първо нарушение за нерагламентираните търговци на храни по плажовете, а за юридическо лице санкцията достига 4500 лв., каза пред "Фокус" д-р Георги Митев, директор на Областна дирекция по безопасност на храните – Бургас. Той поиска и съдействие от концесионерите на плажовете и всички отговорни институции.

"Акцентираме на това, да има колкото се може повече регламентирани обекти и тези обекти да отговарят на изискванията. Трябва да кажа, че в един комплекс като Слънчев бряг, при силен сезон жителите му стават около 400 хил., което няма как да се покрие единствено и само от инспекторите, които са двама на брой", обясни д-р Митев. По думите му, целта е да се увеличи броя на регистрираните обекти.

Митев добави, че новорегистрираните обекти в Бургаска област са близо 850. "Говорим не само за постоянните обекти, които се отварят всяка година, но и за т.нар. временни", обясни експертът. Той добави, че тече и текущ контрол и уточни, че акцентът е върху това да се регистрират обекти, които са на терен.

Д-р Георги Митев обясни, че най-честите нарушения при обектите за хранене са липсата на регистрация и неспазване на регламента за етикетите и алергените. Той каза още, че е засилен контролът на детските летни лагери, като до момента в област Бургас са проверени 85 лагера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Ключовата дума е "Ние сме двама"
2
0
 
4
 
! Отговори
pepe преди 8 години
Е тия двамата в началото и в края на всеки сезон трябва да подават имотни декларации!
1
1
 
5
 
! Отговори
az преди 8 години
абе тия не пречат на никой, ДА ГЛОБЯТ ТИЯ С ЧАДЪРИТЕ !!!! ТЕ СА ЗА ГЛОБА НЕ КАПАНЧЕТАТА